Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 10 mesajdan 1 ile 10 arası

Konu: VESTEL DVB 5000-X CI "Donma Yapıyor"!!!

  1. #1
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    15-04-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    37
    Üye No
    10812

    New Icon15 VESTEL DVB 5000-X CI "Donma Yapıyor"!!!



    Merhaba,

    Bende Vestel DVB 5000-X CI modeli var. Aldıktan 1-2 ay sonra sık sık görüntüde donmalar yapmaya başladı. Kanalların büyük bir kısmında (hepsinde değil) sık sık 2-3 saniyelik görüntü donması oluyordu. Şimdi ise seste de sık sık yarım saniyelik kesintiler oluyor. Sinyal kalitesindesinde herhangi bir sorun yok. Ama baştan beri sık sık görüntünün bazı kesimlerinde geçici küpleşmeler, bozuk renkler oluşuyor. Yazılım olarak 1.5.1i yüklü. Bütün bunların sebebi ne olabilir?

    Ayrıca bir soru daha: LNB çıkışını SkyStar2 ile kullanıyorum. (Anti parantez LNB'nin bozuk olmadığını SkyStar2'de yukarıdaki problemlerin olmamasından anlıyorum.) Mümkün olduğu kadar bilgisayardaki programda "Disable Power on LNB" seçeneğini seçiyorum. Bazı DVB programlarında ise bu seçenek yok. SkyStar'ın LNB beslemesi açık olsa LNB'ye ve receiver'a zararı olur mu? Ayrıca receiver tam kapalıyken LNB out'u kullanmak neden mümkün değil?

    Bu arada Vestel receiver'lar niçin bu kadar sorunlu?.. Ben hayatımda ilk defa dijital receiver aldım ve diğer ürünlerinden Vestel'e güvendiğim için Vestel aldım. O kadar sorunlu ki anlatmak için forum yetmez... Mesela mevcut modülleri tamamen keyfine göre canı isteyince görüyor, istemeyince görmüyor, vs...

    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    920
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3541

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi serdar80
    Merhaba,

    Bende Vestel DVB 5000-X CI modeli var. Aldıktan 1-2 ay sonra sık sık görüntüde donmalar yapmaya başladı. Kanalların büyük bir kısmında (hepsinde değil) sık sık 2-3 saniyelik görüntü donması oluyordu. Şimdi ise seste de sık sık yarım saniyelik kesintiler oluyor. Sinyal kalitesindesinde herhangi bir sorun yok. Ama baştan beri sık sık görüntünün bazı kesimlerinde geçici küpleşmeler, bozuk renkler oluşuyor. Yazılım olarak 1.5.1i yüklü. Bütün bunların sebebi ne olabilir?

    Ayrıca bir soru daha: LNB çıkışını SkyStar2 ile kullanıyorum. (Anti parantez LNB'nin bozuk olmadığını SkyStar2'de yukarıdaki problemlerin olmamasından anlıyorum.) Mümkün olduğu kadar bilgisayardaki programda "Disable Power on LNB" seçeneğini seçiyorum. Bazı DVB programlarında ise bu seçenek yok. SkyStar'ın LNB beslemesi açık olsa LNB'ye ve receiver'a zararı olur mu? Ayrıca receiver tam kapalıyken LNB out'u kullanmak neden mümkün değil?

    Bu arada Vestel receiver'lar niçin bu kadar sorunlu?.. Ben hayatımda ilk defa dijital receiver aldım ve diğer ürünlerinden Vestel'e güvendiğim için Vestel aldım. O kadar sorunlu ki anlatmak için forum yetmez... Mesela mevcut modülleri tamamen keyfine göre canı isteyince görüyor, istemeyince görmüyor, vs...

    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
    arkadaşım öncelikle anladığım kadarı ile senin cihazında yazılım hatası var. ama tekrar bir bakmanı rica edeceğim. vestel cihazların en zayıf çektiği yayın fenerbahçe tv ve flsh kanallarıdır. bunların frekanslarını gir ve kaliteye bak eğer %50 veya üstü ise yazılım hatası ama altında ise çanak v.s. cihazlarına bak
    sana tavsiyem kablon eski ise kablo, çanak paslı ise çanak değiş. yanlız kullandığın lnb hiç iyibir lnb değil. 0.5 veya 0.4 db yazmasına rağmen 0.7 db dir. yani aldama yapıyorlar.

    ikinci sorun: lnb power ini kapatırsan lnb çıkışını kullanamazsın. lnb power bir tetikleme yapıyor ister cihazın fişiniçek i,ster çekme. lnb voltajı olsun yeterli. bu sade vestel değil bütün cihazlarda aynıdır.

    herhangi bir sorunun olursa bana yaz
    saygılar.............

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    15-04-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    37
    Üye No
    10812

    Sevgili Ciriney,

    Ä°lginiz için çok teşekkürler...

    Sorunumu yazdıktan sonra daha önceki mesajları da inceledim. Benimle aynı sorunu olan birisine verilen cevapta cihazın üzerinde gelen modüle dikkat çekilmiş olması beni harekete geçirdi. Bu modülü çıkardım ve sorun tümüyle çözüldü. Artık ne görüntü donması, ne de ses kesintisi oluyor. Bütün problemin bu modülden kaynaklandığı anlaşılmış oldu. Şimdi sadece bu modülü garanti kapsamında değiştirip değiştiremeyeceklerini öğrenmeye çalışacağım.

    Diğer sorumu iyi anlatamadığımın farkına vardım: Vestel receiver'ın LNB çıkışını kullandığım diğer cihazdan da belli bir LNB beslemesi sağlanırsa, hem receiver'ın hem de diğer cihazın LNB beslemesinin birleşerek receiver'a ya da LNB'ye zarar verip vermeyeceğini öğrenmek istiyorum.

    Teşekkürler, Saygılar...

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    920
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3541

    arkadaşım hiç denemedim ama senin için denerim yanlız şöyle birşeyvar
    lnb out taki cihaz 18 v yani H ile çalışırken diğer cihaz 13 v yani V de çalışamaz. ikiside aynı polarizasyonda olıursa sorun olmaz . demekki birini kullanırken diğerini kapamak gerekiyor.
    saygılar...........

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    08-04-2004
    Mekan
    20 Denizli
    Yaş
    37
    Mesajlar
    515
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    10091

    Arrow

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi serdar80
    Sevgili Ciriney,

    İlginiz için çok teşekkürler...

    Sorunumu yazdıktan sonra daha önceki mesajları da inceledim. Benimle aynı sorunu olan birisine verilen cevapta cihazın üzerinde gelen modüle dikkat çekilmiş olması beni harekete geçirdi. Bu modülü çıkardım ve sorun tümüyle çözüldü. Artık ne görüntü donması, ne de ses kesintisi oluyor. Bütün problemin bu modülden kaynaklandığı anlaşılmış oldu. Şimdi sadece bu modülü garanti kapsamında değiştirip değiştiremeyeceklerini öğrenmeye çalışacağım.

    Diğer sorumu iyi anlatamadığımın farkına vardım: Vestel receiver'ın LNB çıkışını kullandığım diğer cihazdan da belli bir LNB beslemesi sağlanırsa, hem receiver'ın hem de diğer cihazın LNB beslemesinin birleşerek receiver'a ya da LNB'ye zarar verip vermeyeceğini öğrenmek istiyorum.

    Teşekkürler, Saygılar...
    sana en yakın vestel servisine git modülünü garanti kapsamında değiştireceklerdir..saygılar :)

  6. #6
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    15-04-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    37
    Üye No
    10812

    Çok sayıda ve her ihtimali deneyerek yaptığım denemeler sonucunda; receiver'da ÇİFT modül varken (hangi marka-model olursa olsun) bu donma vs. olaylarının olduğunu, ama ne herhangi bir modülde ve ne de modül girişlerinden birisinde herhangi bir sorun olmadığını KESİN olarak anladım. Vestel cihazların çift modül yeri olmasına karşın çift modüle karşı alerjisi var demek ki, n'apalım bir sürü lüzumsuz masraf yaptık modüller için ama tek modülle idare edeceğiz. Bu tür cihazların her tür ihtimal denenmeden üretildiğini düşünüyorum. İnşallah yazılımsal bir problemdir de ileride düzelir. Vestel yetkililerine bu derdi ulaştırabilecek birisi varsa ulaştırsın lütfen. Saygılarımla...
    Düzenleyen serdar80 : 24-04-2004 at 16:53

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    14-02-2004
    Mekan
    37 Kastamonu
    Yaş
    42
    Mesajlar
    196
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    2665

    arkadaşım senin sorunun tamamen yazılımla ilgili. moralin bozulmasın. bende bu tür bir sorunla karşılaştım. yazılımdan kaynaklanıyormuş.

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    920
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3541

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi serdar80
    Çok sayıda ve her ihtimali deneyerek yaptığım denemeler sonucunda; receiver'da ÇİFT modül varken (hangi marka-model olursa olsun) bu donma vs. olaylarının olduğunu, ama ne herhangi bir modülde ve ne de modül girişlerinden birisinde herhangi bir sorun olmadığını KESİN olarak anladım. Vestel cihazların çift modül yeri olmasına karşın çift modüle karşı alerjisi var demek ki, n'apalım bir sürü lüzumsuz masraf yaptık modüller için ama tek modülle idare edeceğiz. Bu tür cihazların her tür ihtimal denenmeden üretildiğini düşünüyorum. İnşallah yazılımsal bir problemdir de ileride düzelir. Vestel yetkililerine bu derdi ulaştırabilecek birisi varsa ulaştırsın lütfen. Saygılarımla...
    sayın serdar arkadaşım senin sihazda yazılım problemi olabilir. ben şu anda elimdeki cihazda deniyorum normal çalısıyor iki modüllü. cihazına siteye attığım 1.5.1 yazılımını at ama önemli bir noktavar cihaza yazılımı attığınızda FUSE yazdıktan sonra kapanıp açılmasını mutlaka bekleyin. bunun aksi yapıldığında ses kumanda etmeme vs. problemler çıkıyor. bana kalırsa senin sorunun da bu olabilir .
    yazılım yükleme
    burdan
    yazılımı
    burdan bulabilirsin
    saygılar.........

  9. #9
    New Member
    Giriş Tarihi
    11-02-2004
    Mesajlar
    10
    Üye No
    2450

    ciriney,
    5000 X CI deki sky / neotion modül ile ilgili siteye bakarsan 078 yazılımı yüklendikten sonra boş bir fun kart yardımı ile herhangi bir işleme gerek kalmaksızın modülden beklenilen performansın sürekli olarak alınabileceği yazıyor. gerçekten böyle ise niçin burn edilmiş kart kullanıyoruz ? Neden kullandığımız aletin adı kötüye çıkıyor?
    Bu modül her cihazla kullanılabildikten sonra ki zaten böyle geriye aletler arasında kullanılan malzeme kalitesinden başka ne kalıyor ?
    teşekkürler sevgiler

  10. #10
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    15-04-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    37
    Üye No
    10812

    :pepper: Abicim herkes senin gibi zeki mi ki boş kart kullanmayı akıl (!?) etsin... Allah kimine aklı bol vermiş, kimine de duvara sürülecek akıl vermemiş işte!.. :)
    Düzenleyen serdar80 : 05-05-2004 at 18:22


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı