Aynı durumda çalışıyorum.
Günde 7,5 saat çalışma ve yarım saat mola ile haftalık 45 saati 5 değil 6 günde tamamlıyoruz. 1 gün tatil kalıyor.
Aydan aya dönüşümlü olarak cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi tatil günlerimiz oluyor.
Arkadaşlar birimiz vardiya tamamlayıcısı olmak üzere 4 kişiyiz.
Haftada 5 gün çalışıp 2 günde iznimiz olacak.
Her birimiz günde 8 saat çalışacak.
Bide çalışacağımız yer 3 vardiya olacak.. ÖR: (08:00-16:00) (16:00-24:00) (24:00-08:00) gibi.
Bu şekle göre nasıl bi sistem yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirm..
Aynı durumda çalışıyorum.
Günde 7,5 saat çalışma ve yarım saat mola ile haftalık 45 saati 5 değil 6 günde tamamlıyoruz. 1 gün tatil kalıyor.
Aydan aya dönüşümlü olarak cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi tatil günlerimiz oluyor.
Düzenleyen DJ BURAK : 16-03-2016 at 14:38
Ama 2 gün tatil olacak 5gun de çalışma olacak?! bu nasıl ayarlanır? karsık
Vardiyalı çalışmada kanuni olarak 1,5 saat dinlenme mecburi zaten, bizde vardiya 9 saat, bir ayda en fazla 2 hafta oluyor. Ve aynı ay içinde tekrar geceye geçilemiyor. Bu şekilde 2 gün hafta sonu tatili oluyor
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düzenleyen mcm : 16-03-2016 at 15:00
bu konunun benzeri daha önce açılmıştı bende kendi çalışma sistemimi(25 sene bu şekilde çalıştım) anlatmıştım belki faydası olur çünkü sizin dediğiniz çalışma saatleri ve sistemin birebir uyan sistemdir aşağıda linki veriyorum
link:
Düzenleyen harkan : 16-03-2016 at 18:55
tamm hocam saolasn..
İş kanununda haftalık çalışma saati 45 saat değil mi arkadaşlar?
45 saat molalar hariç mi ? biz sabah 8.30 da iş başı yapıp akşam 19,00 da paydos ediyoruz saat olarak 10,5 saat yapıyor molaları düştüğümüz zaman 9,5 saat kalıyor haftalık 47,5 saat yapıyor 2.5 saat fazla çalışıyoruz demekki :( yani günde yarım saat !
Günde 7 buçuk saat çalışıyorum ve 45 saati 6 günde tamamlıyorum.
2 gün tatili nasıl hak edeceğim?
günde 12 saat haftada 72 saat :( Allah bunun yokluğunu göstermesin ne diyim
Bizde vardiya sistemi olduğu zaman patron;çalışanları 2'ye bölüyor 12'şer saat çalışıyoruz,C.tesi dahil...
Pazar sabahı işten çıktığında,evine gidip bütün gününü uyuyarak geçiriyorsun...Yani o gün misafir falan kabul edemezsin(ama patronların umurundamı!!!)
Günde 9 saat çalışıp artı gün içinde mesaili sisteme geçerseniz yani 9+3 o zaman 2 gün izin hak edebilirsiniz. Ama burası neresi anlamadım fabrikamı? Marketmi? nasıl anlamadım?
gölcük ford otosanda çalışıyorum en lanet şey 3 lü vardiya