anakart asuz mu arkadaşım
Herkese tekrar merhaba,
1 yıl kadar önce bu kartı ilk aldığımda kurulum ile ilgili yaşadığım sorunları bu forum sayesinde aşmıştım ama o tarihten bu yana devam eden bir başka sorunum var ve artık kabak tadı vermeye başladı.
Öncelikle sistemsel güç olarak herhangi bir sorunum olduğunu düşünmüyorum.( 4790 k işlemci, gtx 970 ekran kartı, 8 gb ram, 750 watt psu vs...) Codec olarak LAV Filters 0.65 kullanıyorum. Kullandığım driver ise internetten indirdiğim ve zipli olarak ismi ''Skystar_2_express_hd_001'' olan bir driver.
Sorunuma gelecek olursak,
Kartın kurulumunda, sinyal kalitesinde veya kanalların görüntü kalitesinde en ufak bir sorun yok ama 6-7 günde bir kez kart mutlaka kitleniyor ve o an bilgisayar da takılmaya başlıyor ve PC'ye reset atmak gerekiyor. Resetten sonra kart çalışmıyor ve aygıt yöneticisinde kartın yanında ünlem işareti çıkıyor. Bunu çözmek için muhakkak kartı anakarttan söküp tekrar takmak gerekiyor. Daha sonra aygıt yöneticisinden donanımı kaldırıp tekrar ekliyorum ve sorun bu şekilde çözülüyor.
Bu sorunun kaynağını ya da kalıcı çözümünü bilen birileri varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum.
Düzenleyen lawyerzzz : 15-03-2016 at 00:03
anakart asuz mu arkadaşım
ben asus da denedim, olmadı MSI da denedim olmadı GIGABAYTE de denedim olmadı aynı kilitlenme sorunu bende var ben kartı söktüm ne yazıkki Windows 10 da sorunlu bu kart ne yaptımsa olmadı stabil değil en güçlü sistemi dahi darmadağın ediyor etkiliyor
Bu sorun sadece Win 8.1 ve Win 10 ile mi alakalı yoksa Win 7'de de aynı sorun var mı acaba? Maalesef Win 7 deneme şansım olmadığı için bu soruyu soruyorum.
Ama artık canıma tak etti, USB'den çalışan orta halli yeni bir TV kart alacam. Anakartım üzerinde eski tip PCI yuvası yok hepsi PCI-Ex . USB bi TV kartı alacağım, tavsiyeniz var mıdır?
bu skystar exspres hd kartının windovs 10 da çalıştığını biliyorum fakat nedendir çalıştıramıyorsunuz onu anlamak kolay değil windovs 10 da bütün güncellemeleri aldınızmı sizin kullandığınız bilgisayarları tam olarak bilmediğim için bunu sordum en basit şunu yazacam hatada kartı çıkartıp taktınızmı bu tv kartında arkadaşım bu şekilde çok büyük hata alınmadı nesela lav dediniz fakat cyber 14 ve ac97 kurdunuzmu dvbwieride bu kodekler yüklenmediği için sorunlar vardır ac97 en büyük sorunları çıkartıyor
sevgili abim aslında çalışıyor ancak sıkıntılarla buda sadece Windows 10 da bende Windows 10 çok sevdim sksystar dan vazgeçemiyorum özelden cevap gönderemedim teşekkür için mesaj kotan aşmış diyor
1 skystarlar win 7 ve win8 çok güzel götürdü beni stabil olarak
2. ne zamanki Windows kurdum ses de cızırtı kilitlenmeler başladı gittim ses çakışıyor diye asus 7.1 ses aldım sıfırdan Windows kurdum bir kaç hafta gitti belki fazla kullanmadım ama gene anlık donmalar kilitlenmeler yaşadım amd x6 sistem kağnı gibi yapıyor maus hareketi dahi zorlanıyor ne zaman kartı çıkarıyorsun windows canavar
3- çocuklara oyun için makine gerekti eski intel e7500 sistemi sattım ben kendime i5 sistem kurdum sıfırdan amd 1090t x6 sistem skystardan kurtuldu canavar çocuklar GT5 ve farcry 4 oynuyor kartı takmadan takmadan kurdum her şey güzel i5 yakışırcasına Windows 10 lu makine güzel Skystar taktım 4.7 hiç yazılımı kurmadan zaten Windows otomatik tanıdı dvbdream kurdum çalıştırdım 1- 2 gün çalışıyor sonra gene tıkanmalar donmalar yaşıyorum bazen Windows 10 SkyStar ı aygıt yöneticisnden kaldırıyor birkaç kez açıp kapatıyorum yada güncelelştir diyorum görüyor.
4- 4.7 techinsat yazılmı ile kurulduğunda sıkntılar daha büyüyor örnek ilk Windows açışında progdvb ve dvbdream sinyal alıyor görüntü vermiyor açıp kapatınca düzeliyor bu seferde belli bir zaman sonra donuyor buna benzer sorunlar dünyadaki kullanıcılarda da var
gelelim sizin gönderdiğiniz codecler lav.67 zaten dvdream 2.81 de lav 68 kurulu cayberlink işimee yaradı çok ğol 4k işlemciyi %%60 kulllanaarak çalıştırıyor
dwbwiever demedim daha
Değerli NEXXT hocam sizin bu işi çok iyi bildiğinizi bildiğim için değerli bilgilerinizden faydalanmak yardım almak istedim yada başka bir kar önermeni özelden mesaj yazamadım mesaj kutun dolmuş teşekkür eder saygılar sunarım.
Düzenleyen ferdinec : 05-04-2016 at 00:03
mesajları siliyorum birazdan özeldende ata bilirsin
Kartı sistemden çıkardım, internetten ikinci el Aver kart siparişi verdim inşallah Aver'i herhangi bir sıkıntı olmadan kullanabilirim. Görüntü kalitesi vs inanın çok önemli değil, stabil olarak çalışsın yeter benim için. Bu arada Skystar 2 Express'i sıkıntı yaşamadan sistemimde çalıştırırım diyen varsa makul bir fiyattan verebilirim.
Sayın @ lawyerzzz,
Benzer sorun bende de vardı.
Yıllardır kullandığım SS2 yanında SS2 Express HD ( Pci-e) yi takınca
zaman zaman HD kart donanımda sarı ünleme geçiyordu.Çözümü şöyle buldum.
1.Format
2.Önce HD kart montajı,Kartla gelen CD'den 4.7 sürüm driver,CD de ne varsa komple kurulum.
3.Kurulumla gelen DVBviewer tamamen kaldırma.
4.DVBViewer Pro kurulum (5.1 kullanıyorum)
5.SS2 eski kart montajı ve 4.6 sürüm sadece driver.
6.Codec olarak DVBviewer için sadece ffdshow, ALTdvb için NvidiaPure.
Hem XP'de hem Win 8.1 (32bit)'de 2 kart aynı anda kardeş kardeş,ALTDvb ve DVBViewer da
sorunsuz çalışıyor.Sarı ünlem problemi yaklaşık 5 aydır yok.
Codec olarak ffdshow seçmemin nedeni diğer codeclerde SD->HD ve HD-> SD geçişlerinde
dvbplayerlar donabiliyor.
Bilgisayar donanımınız benim sistemden çok daha iyi ,sorunun donanım kaynaklı olmadığını
düşünüyorum.
Bence kartı gözden çıkarmayın, kart gerçekten çok iyi.
Kolay gelsin.
Düzenleyen 5000 : 05-04-2016 at 19:19
Hocam benim de bu karttan önce kullandığım kart SS2'idi :) Ve kart halen elimde. Fakat bahsettiğiniz uygulamayı yeni anakartımın üzerinde SS2'nin takılacağı eski tip PCI slot bulunmadığı için uygulamam imkansız.
Zaten ikinci el olarak bir başka kart satın aldım ve kart bir iki gün içinde elimde olur.
İnşallah yeni aldığım kart stabil bir şekilde çalışır. Zaten TV kartıyla 5-10 kanal izlemek dışında ekstra başka hiçbir şey yapmayan bir kullanıcıyım.Kör tarama, download vs işler ile ilgilenmiyorum.
Sadece kart makineyi dondurmadan çalışsın yeter bana.
Benim anlamadığım kart hiç çalışmasa çözüm üretmeye çalışırım. Fakat 2 gün tık demeden çalışan kart bir anda neden sistemi kitliyor ve anakart üzerinden sökülüp geri takılmadan bir daha çalışmıyor? İşte benim bu kısmı çözmem mümkün olmadı. Ve bu ısınma olayıyla falan da ilgili değil. Bazen PC'yi açtıktan 5 dakika sonra dahi bu sorun ortaya çıkabiliyor.
Benimde SS2 Express HD ile windows 10 da Başıma Aynı sorun geldi .Çöüzümünü şöyle buldum.Önce Denetim Masası / Güç Seçenklerinden HIZLI BAŞLAT tikini iptal ETTİM. BİR TEDBİR OLARAKDA bios dan "FAST BOOT " Sekmesini disabled yapINCA BENİM TÜM SORUNUM dÜZELDİ.YLLARDIR çözümünü arıyordum. GİGABYTE Z87M-HD3 anakartta Artık hiç o soruna rastmıyorum..
Düzenleyen Fikotr74 : 08-04-2016 at 01:15
evet windows 10 da var. Denetim Masası / Güç Seçenklerinde