ftp den direk root a gitmeye ayarlasana bakalım bağlanacak mı ?
Filezilla dan bağlanmaya çalıştığım zaman bazen aşağıdaki hatayı alıyorum. neden olduğunu bir türlü çözemedim. ben düzeltiyorum o bozuluyor. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.
sorunu çözüyorum her defasında tekrarlıyor. gün içinde çoğu kez aynı şey oluyor.
filezilla da ftp hatası :
Yanıt: 500 OOPS: vsftpd: not found: directory given in 'secure_chroot_dir':/var/share/empty
Hata: Kritik hata: Sunucuyla bağlantı kurulamıyor
çözüm : cihaza telnet ile bağlanıyoruz. root hesabına giriyoruz.
mkdir /var/share
mkdir /var/share/empty
komutları ile bu klasörü oluşturuyoruz. daha sonra /etc/vsftpd.conf dosyasını bulup ve en son satırına, aşağıdaki satırı ekleyince bağlantı sağlanıyor. sorun sürekli tekrarlanıyor. her seferinde aynı işlemi baştan yapıyorum. bu benim oluşturduğum klasörler neden siliniyor
secure_chroot_dir=/var/share/empty
ftp den direk root a gitmeye ayarlasana bakalım bağlanacak mı ?
zaten direk root a bağlanıyorum. sadece filezilla değil diğer ftp ile bağlantı kullanan programlarda bağlanmıyor. /var içinde share onun içinde /empty oluşturduktan sonra giriyor. benim demek istediğim bu klasör neden siliniyor. ikide birde. onu çözemedim bir türlü (her defasında aynı işlemi tekrarlamaktan gına geldi:) )
Cihazin hafizasi ne durumda dolumu aceba?gerci duo2 hafiza bol
Telnette bunu denedinmi
opkg remove --force-depends vsftpd
opkg update
opkg install vsftpd
Düzenleyen AdrenalinNRW : 15-02-2016 at 11:57
arkadasım VU+ Openatv 5.1 kulanıyorsan 2 gun önceki güncelemede bu sorun vardı dün yeni çıkan güncel lemeyle sorun ortdan kalktı bilgin olsun cihazın güncel düzelir
her imajda aynı sorunu yaşıyorum. neden olduğunu anlayamadım gerçekten. dediğin komutları uyguladım @AdrenalinNRW ama daha ilk komutta hata verdi.
[email protected]:~# opkg remove --force-depends vsftpd
Collected errors:
* opkg_conf_load: Could not create lock file /var/lib/opkg/lock: No such file or directory.
[email protected]:~#
verdiği hata bu. diğer komutları hiç denemedim zaten. yerel ağdan bağlanıp klasörleri oluşturuyorum ve config dosyasına o satırı ekliyorum sorun halloluyor aradan bir müddet geçtikten sonra gene aynı oluyor ( bazen yarım saat bazen 4-5 saat bazen 15 dakika) bir şey var fazla anlamadığım için ne yapacağımı da bilmiyorum. bir el atın üstadlar sorun nedir çözelim beraber
Ilk önce Telnet te bunu ver
mkdir /var/lib/opkg
Sonra yukardaki verdigim kodlari yeniden ver tek satir degil 3 ünü birden
cihaza elle ip verdiğim zaman aynı sorunla karşılaşıyorum. ama otomatik ip atadığım zaman sorun olmuyor. bende artık otomatik ip alsın şeklinde yapılandırdım cihazı o zamandan beri bu sorunla karşılaşmadım. aynı sorun başına gelen arkadaşlar olursa otomatik yapsınlar ip yi
elle ip verdiğinde acaba çakışan başka alet olabilirmi bir kontrol et