bence astra antenını turksata ayarla.hbırd ın yanına aparatla ekle.boylece hbırd ıle astra yı aynı antenle dıger antenı de turksat yaparsın
merhaba doğu yönünde hotbird ve astra uydularına bakan 2 ayrı antenim var. bu iki anten diseqc yardımıyla 20 metre mesafeye kablo çektim. batı tarafında da yine yaklaşık 20 metre mesafede turksat var. uydu alıcım bu ikisinin ortasında. ben bunları ortada nasıl birleştirebilirim. 2. bir disecq kullanımında sağlıklı bir sinyal alabilirmiyim. sinyal sorunu yaşarmıyım.
bence astra antenını turksata ayarla.hbırd ın yanına aparatla ekle.boylece hbırd ıle astra yı aynı antenle dıger antenı de turksat yaparsın
hatta 42 dereceye 46 ve 39 eklersin süper olur.
Linkte yer alan 22 Khz switch ile birleştirebilirsin. İlk google aramasında ürünü bu sitede gördüğüm için ekledim. Başka sitelerde de ürün mevcuttur.
Konu ile ilgili açıklamayı da aşağıdaki linkte bulabilirsin.
Düzenleyen tarabaci : 13-02-2016 at 14:25
4 uyduyu, 4*1 Diseqc ile birleştirince ne tip problemler çıkar?
Sn. tarabaci,
Linkte verdiğiniz Diseqc açıklamasında "Bir Alıcının İki Anteni Seçebilmesini , Olduğu Gibi Tersine Çevirip İki Alıcının Bir Anteni Paylaşmasında da Kullanılır" yazılmış. Daha önce başka markaya ait Diseqc ile 1 uyduyu 2 odaya paylaştırmıştık. Kısa bir süre çalıştı ama sonradan Diseqc mi bozuldu bilmiyorum, odalar çalışmaz oldu. Diseqc sökülünce yayınlar geldi. Bu EMP'den kullansak, 1 anteni 2 odaya paylaştırmada sorun yaşar mıyız? Diseqc ile paylaştırma, tavsiye edilen bir yöntem değil galiba.
Ben bu 22 Khz switch ile 2011 yılından beri merkezi sistem ile balkona bağladığım çanak anteni birleştirerek kullanıyorum. Şuana kadar da bir problem yaşamadım ancak eklediğim yazıda sizin de sorduğunuz gibi iki alıcının bir anteni paylaşmasında da kullanıldığı açıkça belirtilmiş olmasına karşın ben bu şekilde hiç kullanmadım. Sizi yanıltmak istemem. Elimdeki aparat ile deneme imkanı bulabilirsem sonucu sizinle paylaşırım.
denemeye değer
kardeşim 3 uydun var. bunlardan gelen kabloyu ortaya kadar getir 4-1 diseq ile birleştir eve tek kablo gönder.. en başta yaptığın hotbird ve astra diseq ile 20 metre kablo işini iptal et, lnblerden direk kabloyu birleştirmek istediğin yere kadar getir sonra turksat-astra-hotbird her çanaktantan lnbden gelen kabloyu 4-1 diseqe gir eve gönder.. diseq illa çanağın yanında olcak diye birşey yok 20 metre ötedede olur.kabloların kaliteli olsun.
Düzenleyen ketoral : 15-02-2016 at 13:32
herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. bugun anlatılanları deneyeceğim. sonuçları yazarım.
[QUOTE=aykutadar;9254505]hatta 42 dereceye 46 ve 39 eklersin süper olur.[/Q
evin önünde kocaman bi apartman var. yerlerini değiştiremem. astra ya çevrilmiş anteni biraz ileri alıp ayarlamak zorunda kaldık. hatta ilk etapta bulamadık. o yüzden çift diseqc ile sinyal alabilirmiyim sinyal sorunu yaşarmıyım diye sormuştum. 46 49 uydularında ne var hiç bilmiyorum. daha önce hiç izlemedim. biraz içeriklerinden bahsedermisin kardeş.