Merhaba,
Bu kesinti olduktan sonra hemen cihazınız tekrar ip alıp internete bağlanıyor mu? Yoksa kesinti birkaç dakika ya da daha fazla uzun sürüyor mu?
Eğer cihaz yeni ip alıp tekrar internet bağlantınız devam ediyorsa bilin ki bu durum Turkcell Superonline şirketinin akn kotanızı kontrol etmek amacıyla bilerek ve otomatik olarak yapılmış bir kesintidir, zira sistemleri ip numrası değiştikten sonra mevcut indirme kotanızı görüyor ve kontrol ediyor.
Aynı şirketin fiberini kullanırken de genelde geceleri dört beş günde bir hızım 3 mb a düşse bile bazen gece birde bazen gece üçte internetim otomatik olarak bağlantım kopuyor yeni ip aldıktan sonra tekrar nete girebiliyorrdum ki zira siz bu konuda çok şanslısınız çünkü fiber de iki cihazla ilk cihaz ONS adı verilen fiber kablonun ilk girdiği ve güçlendirme yapılarak data modeme gidecek şekilde dönüştürülerek ethernet kablosuyla hazır hale getirilerek ondan sonra modeme gidip modem de sinyal alıp sisteme bağlanıp online olduktan sonra ip alıp nete girebildiğimizden internete bağlanmam bazen 5 dakikayı buluyordu minumum 4 dakika oysa ki adslde bu süre santrale yakınlığınıza ve cihazınızın marka modeline göre 30 saniyeye kadar düşebilmektedir.
Örneğin ben şu an Vodafone Supernet kullanıyorum maksimum 70 - 80 saniye de bazen 1 dakikayı bile bulmuyor nete bağlanabiliyorum sırf bu yüzden Turkcell Superonline a gıcık kaptığımdan da fiberi kapatıp adsl e geçtim zira insanı çok uyuz ediyor, dört beş dakika gece de olsa tam oyun oynarken film izlerken bağlantınızın gitmesi ya da dosya indirirken netinizin kopması çok sinir bozucu bana isterlerse 1000 mb hız versinler bunu kesintisiz ve stabil vermediklerinden sonra ne yapayım ben onların internetini, şu an Vodafone Supernet de modemimi aç kapa yapmadığım sürece çok nadiren otomatik olarak geceleri ip bağlantım kopuyor ve ip numaram değişiyor, zira ilgili ip numarasının değişerek akn kontrolü tüm santrallerde ve iss lerde mevcuttur, bu böyle biline, kolay gelsin...