Orijinal Mesaj Sahibi
outlander
selamlar;
cihaz evin bir odasında TVHD hiç çıkmıyor, FOXHD ise kırılmalı olarak çıkıyordu. bende çanağın konumuna rüzgarda problem olduğuna karar verip, hem çanağı hem LNByi yenileyerek çanağıda rüzgar almayan yere koydum.
gerekli ayaralrı yaptım satlock ile sinyal kalitesini ölçtüm ve sinyal çok güçlü idi.
Vu duo şebeke tarattım ve sonuç yine aynı idi evde bulunan diğer uydularda ise hiç bir sıkıntı yoktu.
Cihazı söktüm diğer oda da goldmaster bağlı olan yere bağladım TUNERA bağlı idi fakat sonuç yine aynı oldu, bende çift Tuner olduğu için hemen Tuner B ye bağladım. ama bağlamadan önce memorist ustanın16-11-2015 tarihli VTİ back up'ını yükledim.
ondan sonra kanalları TunerB'de tarattım ve sonuç olumlu oldu hem TV8HD hemde FOXHD sıkıntısız çıktı.
cihazı sorun olan odaya götürdüm sorun kalmadı diye fakat sonuç yine aynı çıktı yani TV8HD tamamen yok FOX HD ise kırılmalı oldu. bende uydu çıkışlarına satlock ile baktım odalar arası fark 1 veya 2 puan oynuyordu.
sizce bunun sebebi ne olabilir.
acaba multiswitch güç adaptörü olabilir mi?
multiswitch olabilir mi ama başka portlarda denedim onda da souç aynı çıktı. harici kablo çektim sonuç yine aynı.
bu tuhaf durum karşısında fikri olan var mı acaba?
yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar