12345 30000 oldukça akılda kalıcı bir frekans :)
Türksat A.Ş. hizmet kalitesinin artırılması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, mevcut şebeke arama frekanslarına (Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000) yeni frekanslar eklendi.
Bu yenilik kapsamında şebeke tarama hizmetinden faydalanmak için, bulunduğunuz kapsama alanına göre aşağıdaki tabloda verilen herhangi bir frekans kullanılabilecektir. Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncellenmekte olup herhangi bir ayar yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
12345 30000 oldukça akılda kalıcı bir frekans :)
Eklenmiştir dediğine göre eskileri de geçerli sanırım.
bu da bir gelişmedir. ancak 50 derecede bir hareket yok
Türksat 2a daki Yayını yakında inecekler sanırım,onun için Yeni Frekans aktif ettiler.
Türksatta cok frekans degişikligi yapiliyor.
güzelmis sagolasin
Ben bir soru sormak istiyorum burda bu konularda bilgi sahibi olan arkadaslar olabilir;
Simdi Bu West Beam e Bati Kapsamina verilen frekanslar Hem Vertical (Dikey) Hemde Horizontal (Yatay) olabiliyor ,
Peki East Beam Dogu Kapsamindaki Frekanslar niye sadece Horizontal (Yatay) oluyor yani ne bileyim East Beam Dogu Kapsaminda niye Vertical ( Dikey) Frekans yok ...
(Bazi Arkadaslar gereksiz soru diye yorum yapabilirler ama sadece Merak ettigim icin Sordum) Bilgi Sahibi Arkadaslarin Cevaplarini Bekliyorum.Tesekkürler..
frekansları aratmak lazım inşallah reklam kanalları çıkmaz hayırlı olsun
4a nın frekans planına göre dikey yayınlar batı ve türkiye yatay yayınlar da doğu ve türkiye için ayrılmış bunun aksi olamaz
ancak 3a nın frekans planı biraz farklı 10950-11200 ve 11450-11700 arası tplerin hem dikey hem yatayı ister doğu ister batı yayına anahtarlanabilirdi ama dediğiniz gibi şu an dikey doğu yayını yok..12500-12750 arası tpler hem dikey hem yatay sadece batıya yayın yapabiliyor
bir ihtimal 3a nın 12 nolu tpsindeki datalar 4bye taşınırsa turksat bu dikey tpyi isteğe göre doğuya verebilir
tşk ler
Teşekkürler faydalı oldu
Bilgi için teşekürler.