Bizde superonline Fiber abonesiyiz bize niye vermediler, kamera ile birlikte mi verdiler?
Cihazı modeme, kamerayıda cihaza bağlarsan, kurulumunu yaparsan internet üzerinden izleyebilirsin, cihaz içine hdd takarsan kayıt ta edebilirsin....
Merhaba arkadaşlar superonline fiber internet aboneliği sonucu her 5 aboneye verdikleri güvenlik amaçlı markasını bilmediğim bir dvr cihaz verdiler..acaba ben bunu kendim kurabilme imkanım varmıdır,internetsiz sadece bilgisayar üzerinden ve internet üzerinden izleme imkanımız varmıdır.bunun içi herhangi bir net üyeliği filan almamız gerekiyormu..? birde cihazın kutusu üzerinde hdmı bağlantısından bahsetmiş ama ben cihaz üzerinde hdmı bağlantı yeri filan göremedim..son olarak bu cihaz güvenlik kamerası olarak apartmanda iş görürmü..? saygılar. işte cihaz resimleri.
Bizde superonline Fiber abonesiyiz bize niye vermediler, kamera ile birlikte mi verdiler?
Cihazı modeme, kamerayıda cihaza bağlarsan, kurulumunu yaparsan internet üzerinden izleyebilirsin, cihaz içine hdd takarsan kayıt ta edebilirsin....
cihazın içinden küçük bir cd çıkmış olması lazım, o cd ile pc ye kurulum yapınız cihaza hhd takıp bir monitör bağlayın, usb girişine fareyi takıp ağ ayarlarına giriniz, burda bir ıp verin
ıp :192.168.1.250
ag geçidi:255.255.255.0
dns :192.168.1.1
port :7070
sonra hesap veya kullanıcılar bölümünde girin kullanıcı admin şifrenizi değiştirin.
cihaza eternet kablosunu takın.
pc de programı çalıştırın
sistem menüsünden cihaz ekle veya cihaz yöneticisi ne girin
burada bir alan oluşturun
sonra cihaz ekle seçeneğine tıklayın ister ıp tarama yapın yoksa elle ıp yi girin
port ayarını kullanıcı adı ve şifreyi girip ok deyip çıkın cihaz eklenmiş olacaktır.
kameralar için 12v 2-3 amperlik adaptör kullanınız.
cihazın adaptör değerleri aynı ise ona da ek yapabilirsiniz.
NOT: sizin cihazdan hiç kullanmadım, elimde 4 farklı cihaz var. cihazın menüsünün resmini koyarsanız daha açıklayıcı yardım edebilirim
cd filan çıkmadı sadece 2 adet kamera ,hddbgisayar faresi..ayrıca cihazın içi boş gibi bu cihazın ne markası oda belli değil..ayrıca ben cihaz kurulumunu değil kameraların montesi için hem ses hem görüntü aktarımı olabilirmi ama sanıyorumki olmaz zira görüntü giriş var ses için yok..
ses kartı dediğim normel pc ye takılan değil yani mikrofon kameranın yanına bantlarsın, kablo da dediğin gibi 4+1 cctv renklerden kırmızı siyah voltaj için, sarı yeşilide mikrofon ( ses ) için kullanırsın.kablonun diğer uçlarını cihazın arkasındaki tost girişine bağlarsın.
yıllar sonra prize takıyım dedim ama cihazda hiçbir ışık filan yanmadı sanırım bozukmuş zaten uyduruk oyuncak gibiydi..