Çanak Olmadan LNB ile uydu anteni yapılabilir mi ? çok kuvvetli olmasına gerek yok. sadece temel kanalları çeksin yeter. Basit ucuz ve öğrenci işi bir şey nasıl yapılabilir. Mevcut LNB ve Kablo var. yardım fikir ve görüşlerinizi bekliyorum
tencere kapağından yapabilirsin
Bir aralar buna benzer bir şeyler yapılmıştı yani mümkün olabilir. Çanak yerine başka bir şey kullanarak yayın almak. Lnb Kablo ve Receiver olacak zaten.Öyle bir şeyin olması söz konusu dahi olamaz....Uydu yayınları alabilmek için dört ana temel üzerine kurulmuştur.!
1.Çanak anten.
2.Lnb.
3.Kablo.
4.Receıver.
Bu mantıklı olabilir. Zaten istediğim çok lüks birşey değil sadece bazı büyük kanallar. HD olması gibi bir dileğim yok zaten. Bir dükkanda buna benzer bir şey görmüştüm adam dükkanında kullanmak için karasal anten gibi bir şeyin ucuna lnb takmış ve dükkanın camının önüne kurmuştu (camın önü türksata bakıyordu) ve bunu yaptığı yer çarşının göbeği yani binaların arasında. böyle bir şeyler düşündüm bende. pratik yöntem :smiles10:tencere kapağından yapabilirsin
Allah aşkına bu kadar kafa patlatacağınıza verin 25 tl alın bir çanak olsun bitsin.! Neyin muhasebesini yapmaya çalışıyorsunuzki 60 lık orijinal çanakta bile zar zor sinyaller yakalanırken siz kalkıp tencere kapağından yapmaya çalışacağınız sözüm ona antenle yayın alabileceğinizimi zannediyorsunuz.? Utopik şeylerle uğraşmaya çalışıyorsunuz...Hadi yaptınız diyelim o tencereyi neyle sabitlemeye çalışacaksınız.? Yoksa arkadaşlarınızla elinizde tencere sıra ile cam önünde nöbetmi tutacaksınız.? Ha oda Türksata bakan yön ise eğer birde tutmuyorsa hadi bakalım doğru çatıya artık 3-5 nöbeti olan yandı gitti sabaha zavallının donmuş bedeninin buluverirsiniz alimallah.
Düzenleyen haydar1966 : 23-01-2016 at 16:20
Yani çok güldüm özellikle tenecere kapağı fikrine çünkü arkadaşın istediği çanak olmadan sinyal almak tencere kapağı ne oluyor peki bu arada buluş 26 yıl önce yapıldı flat anten olarak var,işte aramızdaki dehalar...
Binada başka çanak varsa çiftli lnb al tak en ucuz yöntem bu.