bu arada kullandigim cihaz vu zero image openpli cccam 221 diye biliyordum ama alt yapisi 2.30 c**** cihazda sifrede vardi ama yem olduk malesef
evet arkadaslar cihazlarimizi dis saldirilardan nasil koruruz .... neden bu konu gecen haftalarda cihazima sizmislar cihazdaki bilgilerimi calmislar ustune ****uk birde cihazim servera cevirip yayina acmislar isin tuhafi hic bir sekilde cihazima giremedim girenleri tespit edemedim icine yuklenen hic birseyi goremedim komple resetle cozdum isi simdi ben bu cihaza giremediysem bende cihazimi yukledikten sonra buuygulama nasil oluyorsa ayni sekilde girilmez yapa bilirim tabiki gercekten bilgisi olan arkadaslar bilgi vermek isterse simdiden yardimci olan arkadaslara cok tesekkur:smiles7:
bu arada kullandigim cihaz vu zero image openpli cccam 221 diye biliyordum ama alt yapisi 2.30 c**** cihazda sifrede vardi ama yem olduk malesef
Selam,
Öncelikle cihazın şifresini değiştirmeniz gerekiyor.
Bunun için telnet veya putty ile cihaza bağlanıp:
passwd yazıp enter' liyoruz. Cihaza 2 kez yeni şifre giriyoruz.
İyi Akşamlar.
telnetle cihaza baglanıyorsun
root yazıp entera bas
pasword sordugunda bisey yazmadan entera bas.
cihaza başarılı olarak baglandıktan sonra passwd yaz enterla
Senden yeni sifre belirlemeni isteyecek, sonraki adımda aynı sifreyi 2. defa girip dogrulayacaksın.
sifren değişmiş olur boylece.
not: şifrenizi bir yere kaydedin dreamboxEDIT ,flashxp puty benzeri şekillerde cihazınıza bağlanmak istediğinizde artık bu yeni şifreyi kullanın
Düzenleyen burak1991 : 22-01-2016 at 11:04 Sebep: ekleme
Selam Hemşerim,
1. Cihaz IP' sini gir.
2 Telnet seç
3. Bağlan
4. root
5. Şifre gir ( İlk image ise enter yap )
İyi Günler.
Düzenleyen m35istan : 22-01-2016 at 13:09
PASSWORD değiştirdikten sonra cihazdan eklentiler webif e gelin aşağıdaki fotoda gibi uygulamayı yapın bunun anlamı internet explorere girerken şifre sor manasındadaır eğer bunları değiştirmezseniz cihazınız yine tehlikede demektir foto aşağıda
ben cihaza sifre vermistim zaten cihazin icine oyle bir islem yapmiski ne girebiliyor ne eklenti indire biliyor hattta cihazda fabrika ayarlari kismini bile menuden kaldirmislar pppanel gitmis cccam info gitmis kisacasi saglam baglamis beni
9.mesajdaki verdiğim fotoyu gördünüzmü? eğer bunu yapmazsanız değiştirdiğiniz şifre hiç bir işe yaramaz yukarıda verdiğim ayarın manası şudur herhangi bir explorer ile giriş yapmak istediğinde şifre sor anlamındadır eğer bu nu yapmazsanız explorere girişte şifre sormadan cihaza bağlanır sizin değiştirdiğiniz şifre hiç bir işe yaramaz sizin büyük ihtimalle yeni yazılım atmanız gerekiyor cihaza başka türlü kurtulmaz kolay gelsin zaten Linux cihazlardaki en büyük açık budur bu önlemi almazsanız çakallar explorer ile cihazınıza girerler herşeyi yaparlar
Düzenleyen harkan : 22-01-2016 at 17:01
Harkan Bey açıkçası ben bu koruma olayının hiç farkında değildim Sinyor arkadaşımız iyiki konu başlığı açmış. Eve gittiğimde sizin dediklerinizi harfiyen uygulamaya çalışacağım. İşte forumların en güzel yanı bu: Bilgi Paylaşımı teşekkürler
Sayın Harkan verdiğiniz bilgilendirme için tşk.ler bizi üzecek olaylardan baya kafamızı ayıktınız openwebifteki belittiğiniz uygulama adımlarını aynen yaptığımız zaman dışarıdan girişleri müdahaleleri yani Sinyorun makinasına yapılan gibi müdahale bizlere yapılamayacak demektir diye düşünebilir endişeleri kafamızdan atabilirmiyiz Kolay gelsin.
arkadaşlar,
putty işlemi yapıyorum ama putty ekrandan atıyor.
openatv 5.1 yüklü login root ve ayrıca şifre de var
ama işlem olmuyor yeni password işlemi başlamadan putty sistemden atıyor
tekrar deniyorum yine atıyor,
web if yaptım
ama varolan şifreyi değiştirme yapmıyor
pc vu ya bağlanıyor
sorun orda yok
edit: dikkatli yapınca oldu,
teşekkürler
Düzenleyen jettthasan : 22-01-2016 at 19:38
Benimde bir sorum olucak?bendede vu+zero var, nasil anlarim birileri baglanip baglanmadigini,cevaplariniz icin simdiden tesekkür ediyorum.
bunları bilmiyordum.yardımcı olanlara ve bilgilendirenlere sonsuz teşekkürler..
Sadece sunu soyleyebilirim bende fabrika ayarlari kismi gitmisti menuden ,eklenti indir yesil dugmeye bastigimda hicbirsey indirmiyordu,cihazda garip bir ip adresi vardi ,modemde degisiklikler yapilmisti,cihaza hicbir sekilde dcc yada putty ile giremiyorsun,birde menude yayin bilgisi yazan kisimda farkli bir adres vardi,
birde sorum olsun bunlari yazmisken
Arkadaslar softcam 230 sakincali deniyor image veren butun arkadaslarda 230 yukleyip becup sunuyor,
simdi 230 masummu degilmi?
valla banada bi sefer boyle bi kutu geldi.hic bir sekilde kutuya mudahale edemedim.nasil bir guvenlik yapmislarsa sinyorun dedigi gibi eklentilere bile giremiyorsun.yani sizin su yukarda verdiginiz guvenlik onlemleri degil sinyorun bahsettigi.daha bilgili bi arkadas yardimci olursa bizde bilgileniriz.simdiden tesekkurler.
peki modem uzerinden cihaz nasil gorunmez oluyor
web info siliniyor yok
fabrika ayarlari bolumu silinmis menuden