günaydın tek çanaksa lnb ve kablodan olabilir fabrika ayarlarına dön arama yaptır aynısı olursa o seçenekleri dene veya cihazını bir arkadaşın çanağında dene kolay gelsin...
Arkadaşlar bugün anlam veremediğim bir olay oldu evde. Şu an televizyondaki kanalların yarısı çekiyor yarısı çekmiyor, atv, kanald, trt, cnn türk, kanal 7 hatta karadeniz kanalları felan cam gibi. Ama fox, tv8, beyaz tv gibi bir sürü kanal çekmiyor. Daha sabah bir şey yoktu, şu an çekmiyor.
Ayarları kurcalarken sinyal var kalite yok gibi bir durum görüyorum sanırım. Bunun sebebi ne olabilir?
Uydu goldmaster fta72000.
günaydın tek çanaksa lnb ve kablodan olabilir fabrika ayarlarına dön arama yaptır aynısı olursa o seçenekleri dene veya cihazını bir arkadaşın çanağında dene kolay gelsin...
kabloyu değiştirin.
teşekkürler..
iyi Günler ..Çeken kanallar ile çekmeyen kanalları test edin ,yani çekenler mesela H (yatay)Horizontalmi veya V ( Dikey)Vertikallermi.Receıver in arkasındaki F Stecker denilen küçük yivli adapterdeki ince kablo ve ortadaki tek kalın kablonun tam olarak temas Edip etmediğini kontrol edin aynı şey Çanaktaki LNB bağlantısı içinde geçerlidir 13/ 18 Volt akım oluşmazsa kanalların yarısı devre dışı kalır..En büyük ihtimal bu ,anlattığınızdanda anlaşıldığı gibi Sat sinyali var fakat göstermeyen kanallarda kalite % o .Buna rağmen olmuyorsa 42 dercedeki 3 ayrı sat dan yayın yapan Kanalların,Türk Satlar aralarında, Çanaktaki ayarlara göre 2cm sağa veya sola kaymasından kaynaklanabilir ,yani çanak büyüküğünden kaynaklanan sağa veya sola çok hafif dönmelerden kaynaklanabilir,mesela 100 cm çapındaki bir çanakta bu sorun farkedilmez..Kolay gelsin ,eğer receiverin içindeki V/H çıkışlardan birisi devre dışı kalmadıysa sorununuz basit..
çanak anten ayarsızda olabilir. firekansları bölüyordur. merkezi sistem de benim başımada gelmişti
Bende de oldu, kabloyu değiştirdim düzeldi. Dış cephede kalan kısım için U6 R6 kablo kullanın.