Her devirde bir şeyin modası oluyor :)
Forumlara rağbet azaldı ama gerçek forumcular hala aktif.
Aktiviteler sosyal ağlara kaydı kayalı, forumların popülaritesi bayağı düştü sanırım.
özellikle Turkcell, Vodafone, Avea gibi operatörlerin, desteklemesi, tüm aktiviteleri sosyal ağlara kaydırdı..
Ticari olarak bile, e-ticaret sitesi açmadan, facebook + whatsapp hesabıyla iş yapan sayısız esnaf var :)
düşüncelerinizi merak ettim, hemde arayı açtık, bi uğramış olayım dedim :)
Düzenleyen malcolm58 : 22-12-2015 at 08:22
Her devirde bir şeyin modası oluyor :)
Forumlara rağbet azaldı ama gerçek forumcular hala aktif.
Twitter çıktı, forumculuk bozuldu. Ben yeni modaya ayak uyduramadım.
Bizde değişen pek bişey yok yine buralardayız :)
Lenovo A369i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben özellikle firma iletişim adresleri twitter ve facebook olan firmalardan nefret ediyorum. Adamın başka adresi yok. Zaten sosyal medyadan da doğru dürüst bir destek sağlayamıyorlar. O yüzden forumlar can dır.
özellikle twitter ve instagram çok popüler oldu. facebook da 30 yaş üzeri kullanıcılarda popülaritesini arttırdı.
yazık oluyor, mesela ben facebook'ta yazılımcılar grubunda takıldım bi ara, güzel bilgiler paylaşanlar da oluyor, ancak bunlar google index'ine takılma imkanı yok, gruba katılmadıkça birisinin bulma imkanı yok, geçmiş postları görmek için tektek okumak gerekiyor arama diye birşey yok, yine grubu kuran kişi bir site açıp çağırmasına rağmen, tembellik işte, sorunu olan grupta paylaşıp cevap bekliyor :)
güzel bir tarafı varsa hashtag'ler bunuda doğru düzgün kullanabilen yok :)
Düzenleyen malcolm58 : 22-12-2015 at 11:27
Forumculuk bizmez ama azalir.Bunda en cok provakatörlerin etkisi olur bence.Banlandikca baska üyelikler altinda tekrar geliyorlar.
biraz tatdı kaçık eskisi kadar hareket yok :)
facebook twetter instagram açıkçası bitirdi uydu işide artık eskisi gibi değil millette para gani her platforma abone oluyor artık :Ç
evet kesinlikle bitti diyebiliriz.
emu zaten çoktandır bitmişti. cccam ip tv vs diğer sistmelerde yavaş yavaş bitiyor. ben forumculuğun bitmesini cccam ip tv kart paylaşımı ve facebook twitttera hiç bir şekilde bağlamıyorum. ekonomi rahatlık stres ve sıkıntı, herkes artık ekmek derdine girdi. zaten facebook twitter vs kullanıcılarının geçim dertleri yok. asıl en büyük sorun yokluk ve imkansızlık diye düşünüyorum.
Forumun eski tadı kalmadı, 2009larda günde 7-8 sayfa mesaj olurdu, şimdi 3-4 sayfa zor oluyor. Bir çok eski ve destek veren üyenin banlanmasının da etkisi var tabii. Yeri gelmişken, genel bir af ilan edilse iyi olur, tabii kötü ayrılanlar bunun dışında.
Merhabalar,
Bence devir; paylaşım yerini tüketmeye bıraktı. İnsanlar sürekli bir tüketim içinde. Hızlı tüketiyoruz. Konuyu açan, soruyu soran, cevabı alınca yok olup gidiyor (teşekkür etme gereği bile duymayanları mevcut.)taa ki başı yine sıkışıncaya kadar. Geri gelip, yeni sorusuna cevap verilmediğinde serzenişte bulunmasını iyi biliyor. Emeğe saygı kalmadı. Buralardan kopyalanan konular, dosyalar, bazıları tarafından kendi ürünleri gibi sunuluyor. Saygı, sevgi, paylaşım bitince, emek veren kişide bir süre sonra terk-i diyar eyliyor. :) Daha yazılacak çook şey var ama neyse.....
Hayırlı kandiller.
Zevk meselesi bence nadiren mesaj yazsam da gelip iki satır birşeyler yazmayı seviyorum..
katılıyorum ama öyle bir bağımlılık ki benim için. hiç bir entry girmesem bile her akşam eve gelince nefes almama yarıyor mutlaka açıyorum bir kez
mesajlar bile siliniyor insanın birşey yazmaya şevki kalmıyor, biter tabi.
Bence şu var 80-92 arası doğanlar için forumculuk çok önemliydi, bir çok bilgiyi aslında ilk paylaştığımız ortam forumlardi. Ancak 95 sonrası doğanlar için işler daha çok sosyal medya oldu.
Ben bir çok konunun cevabi google da aratildiginda forum linkleri görüyorum yani eski de olsa bir cok bilgi forumlarda duruyor.
Zaten sosyal medyanın bana göre en büyük dezavantajı yazdığın şey aşağılarda kalıyor gidiyor, aradığında bulmak çok zor. Forum daha derli toplu bu açıdan.