alo nigdeli 51
Merhaba arkadaşlar gigablue quad plus alalı 3 ay oldu,ilk zamanlar yada alıncaya kadar güzel destekler oluyordu bu cihazlara gerek imajlar bakımından gerekse backuplar,skinler v.s v.s iyi destekler oluyordu. Her nedense bu son zamanlarda bu destekleri görmez olduk,özellliklede backup ve skinkler konusunda.Diğer cihazlarda özellikle VU cihazlarında neredeyse hemen hemen hergün destek veriliyor backup, imaj,skin v,s.Bu iş sadece cihaz pazarlana kadarmı yada popülerliği kaybedene kadarmı destek olunuyorki acaba.Bu yüzden 3 aylık cihazı satmayı düşünmüyorda değilim.Bakalım biraz daha bekleyeceğim sonra değiştirmek istiyorum.Bilmiyorum çokmu şey istedim bu gigablue yetkililerinden
alo nigdeli 51
Düzenleyen kartalbjk : 17-12-2015 at 16:30
Gigablue HD Quad Plus OpenMips 4.2 09.11.2015
Düzenleyen kartalbjk : 17-12-2015 at 16:29
Ben 10 yıldır linux tabanli enigma cihaz kullanırım. Cihazlarda 3 aşağı 5 yukarı özellikler aynı. Aynı anda kayıt ve izleme kalitesi , pip özelliği , hd kanalda pip özelliği donmasiz olması , LCD ekranda mini TV özelliği , IP TV gibi işlemciyi öne çıkaran farklar var.
Bence cihazları biraz abartiyoruz gibi.
Sonradan çıkan başka imajlar cihazın orijinal yazılımına entegre yapıldıkları için Pekçok farklılık ta beklenmiyor zaten . Biraz oynayincada yeşil ekranda kalıyor.
Bence sağlam bir yazılım yükle ,yeşil ekrana takılma derim.
Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gigablue cihazlari niye kötülüyorsunuz anlamadim.
Ben her cihazi kullandim yada arkadaslarin degisik
marka cihazlarina image kurdum 5 sene Dreambox
kullandim Vu+2zero 6 ay ve simdi Gigablue HD QUAD PLUS
Kullaniyorum ve bence en kral cihazlardan birisi
Destek yok diye agliyorsunuz ama yaniliyorsunuz
OpenMİPS 4.2 nin baskalarindan ne eksigi var
hatalar her imagede var hatasiz image yok zaten
Vu+ yeni Image OE3 cikardi Gigablue niye cikarmadi
ben 4 gün önce bir arkadasin Vu+2 zolo alete
OE3 yukledim image hata dolu ama hizli calisiyor
eski imageye geri yukledik hic üzülmeyin Gigabue,cular
Hatali image sunmaktansa bizi bekletmeleri daha dogru bence...
Selam 5 sene DM 8000 2 senedir Gigablue Quad Plus cok memnunum ne ses var ne fan takmak gerekir
hizi filan her sey tamam daha ne olmali destek full Backup ben genelde kullanmam cihazda Openmips
yüklü benimde favorim Openmips ayrica arkadaslar yazmislar Openmips 09.11.2015 yazilimi yok bende
06.11.2015 yüklü sayfasindada aynen.
Gigablue cihazlarda OpenATV 5.1 sorunsuz çalışıyor mu?
NFR 5.1 yükle keyfine bak arkadas 5 6 aydir kullaniyorum bir kere sadece yesil ekran aldim,adamlar zirt pirt image cikarmiyorlar ama cikardiklarinda gönül rahatliligi ile kullanabilirsin cünki tüm denemeleri yapip sunuyorlar ve en güzel özelligi bir sorun ile karsilastiginda sitelerinde her zaman destek mevcud ve en kisa zamanda ilgileniyorlar ,sanki cihazin sahipleri gibi.
Fikir,öneri,bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar hepinize
Uçuşa geçmek için giga quad 4K ve vu duo K bekleyin. Tabiki dreambox ta bekleyin ama dream 5 bin tl fiyat biçer o yüzden hint kumaşı tarzında olacak
:)
m2 note cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gigablue cihazlar gayet güzel ve cok iyi destek veriliyor.Daha önce Dreambox kullandim ve keşke Gigablue cihaza daha erken geçseydim diyorum.Sitemizde ve internette destek icin yeterince paylaşımlar sunuluyor. Takip etmek yeterli.
Destek, yazılım ve arayüz istiyorsanız openatv kullanmanızı öneririm. Kendi sitesinde de konular oldukça fazla. Ne istersen bulabiliyorsun
Backup kullanmayın kesinlikle
Düzenleyen Ahmet_ : 30-12-2015 at 11:53
slm
burdan guncel img takip edebilirsin.
gigablue vu cihazlardan milyon kez daha iyi ,vu duo2 cihazını kendi elimle 220 volt verdim devrelerine ve parçaladım attım bu kadar kötü bir cihaz olamaz yazılım desteği ile ayakta durmaya çalışıyor ama donanım olarak beş kuruş etmez .bakın vu solo 4 k çıkarttılar daha çıkar çıkmaz sorun vermiş cihaz dsmart vs kanallar çalışmıyor neymiş tüner hatası falan filan boşverin.
Abi enteresan ya vu bölümünde eski desteğin onda 1 yok. Ama millet hala destek full zannediyor. Arkadaşlar yeni backup lar yazılımlar vs gigablue.com.tr de sürekli yayınlanıyor. İlla buradamı vermek lazım yazılımları backupları. Giganın sitelerinde yeterince kaynak var. Cı plus desteği bile yasal olarak gigaya gelmiş dream ve vu kaçak kullanıyor siz nerelerdesniz. Cı plus ülkemizde dt nin modül satmaması nedeniyle çok yaygın değil ama avrupada çok yaygın.
Bana görede giga beş para etmez görüntü sıfır bir cihaz
Yasal olarak gıgaya izin verildi şimdi diğitürk izin verdimi yayınların seyredilmesine
Abi o şekil değil. Digitürkün modülü varsa zaten yasal izliyorsun ama mesela şu enigma 2 tabanlı cihazlara cı plus lisansı verilmiyordu. Bunu yasal lisans olarak sadece gigablue aldı. Vu ve dream ise çakma kullanıyor yani o özellik onlarda sağlam çalışmayabilir. Geçicidir vs anlatabildimmi