-
Member
General Mobile Discovery PC-USB
Beyler Selamün Aleyküm sizlere bir sorum olacak.
Benim telefonda USB'yi takınca PC görmüyor sadece telefonda şarj alıyor bunun herhangi yazılımsal bir sorunu olabilir mi ??
Teşekkürler.
-
Advanced Member
o sorun benim telefondada var.bilgisi olan arkadaşlardan çözüm bekliyoruz.
-
Senior Member
Telefonum bahsi geçen marka değil ancak size yardımcı olması açısından edindiğim bilgiyi alıntı yaparak paylaşmak isterim.
''Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > USB Hata Ayıklama işaretli olması gerek.Eğer işaretliyse kablodan olabilir. Çünkü her mikro USB kablo data aktarimi yapmaz. Data kablosu deneyin.''
Umarım Sorununuz Çözüme Kavuşur..
-
Advanced Member
Bende de olmuştu. Orijinal kablo fazla dayanmadı. Kabloyu değiştirin. Ucuz bir şey almayın ama.
-
Member
Benim kablo orijinal idi en son bi yüksek voltaj gibi birşey yedi şarjı çabuk alıyor çabuk bitiyor. Ama başka bir telefona ara kablo takınca da çalışıyor.Bugün başka bir yerde denedim orada da olmadı acaba sorun sokette mi ??
-
Advanced Member
Soketin içine bir bakın. Tahribat var mı? Ya da metal bir şey kaçmış mı? İlaçların aluminyum kaplaması gibi. Bilgisayara takılan kısmına da bakın.
Benim kabloda bilgisayara takılan kısmın içine ilaçların metal ambalajından kaçmıştı ve şase yapıyordu. Yine sadece şarj oluyor ama data aktarımı olmuyordu.
Eğer bu yazdıklarım yoksa kablonun içinde ki teller kırılmıştır. Değiştirmekten başka çareniz yok. Başka orijinal bir kablo ile deneyin. Başka telefonlarda çalışması aldatıcı olabilir.
-
Advanced Member
bu markanın bir serisinde şarj soketi arıza problemi var.
garanti süresi bitmişse işinin ehli bir telefon tamircisi soketi 10_15 dakikada yeniliyor.
tecrübeyle sabit iki senede 3 kez soket değişti.
:)
-
Advanced Member
Telefonun ekranındaki üst menüden USB den şarj oluyor yazan yere tıklayıp açıp bidaha tıklayıp Dosya Aktarımı için USB yi sectiniz mi?
Bide bazı bilgisayarlar USB hata ayıklama açıkken dosya aktarımını görmüyor bu yüzden kapatmak lazım.
-
Gönderme Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konuda cevap yazamazsınız
- Eklenti yapamazsınız
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
-
- BB Kodları Açık
- Smiley'ler Açık
- Resim Kodları Açık
- Video Kodları Açık
- HTML Kodları Kapalı