Sgk ya şikayet edebilirsin
İpad Air'den Tapatalk aracığı ile gönderildi.
Merhaba.
Sigortasız çalıştığım işime artık devam etmeme kararı aldım.Çünkü iş şartları çok kötü ve birçok konuda mağdur edildiğimi hissediyorum.En kötü tarafı da yöneticilerin sigorta yapılmamasını normal birşeymiş gibi aktarması ve diğer çalışanların da yöneticilerle fikirbirliğinde olması.Şirketi şikayet etmek istiyorum çünkü artık iyi ve anlayışlı kişiliğimin bana zarar verdiğini ve diğer insanların bunu suistimal ettiğini farkettim.Bunun için ne gerekli ve nereye başvurabilirim ?
Sgk ya şikayet edebilirsin
İpad Air'den Tapatalk aracığı ile gönderildi.
elinde aldigin maas karsiligi imzaladigin bir kagit varmi ?? eger var ise anasini aglatirsin ,bu zamana kadar calismis oldugun her günü faizi ile öderler piste ceza yerler .
Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler arkadaşın anlattıgından anladıgım kadarıyla bütün çalışanlar sigortasız, patronlarıda ona göre önlemini almıştır. maalesef sigortasız kaçak işçi çalıştıran iş bir sürü iş yeri var,, yeterli denetim yok ve kanunlar uygulanmıyor .. insanlarda işlerini kaybetme korkusu ile seslerini çıkarmıyor.. zira yerine çalışacak bir sürü suriyeli hazırda bekletiliyor..
SGK'ya şikayet edilmesi gerekiyor..
Düzenleyen askan : 06-11-2015 at 14:12
alo 170 i ara arkadaşım, ya da en yakın SGK müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Servisiyle görüş ihbarını yap..Manisa da 2 yeri bu şekilde şikayet ettim..Biri yeğenim içindi, sigortası yapıldı biri de farklı bir konuydu işveren ağır cezalara çarptırıldı..Bu ********lere fırsat verme,
Bu devirde halen sigortasız çalışan var ise suçlusu çalışandır hakkını aramadıgı için..
Teşekkürler cevaplar için.Tabi ki imzaladığım kağıt yok.Sadece bana şahitlik edebilecek eski çalışma arkadaşım var.Bunun dışında verdikleri Setcard duruyor.Hala daha işyerinde çalışan bir dolu sigortasız işçi var.Bir yaptırım olmamasından çekiniyorum.Kağıt üzerinde tabi ki herşey pür pak fakat kanunlar işveren lehine.Maaşım hala içerde aldıktan sonra harekete geçeceğim.
İspat edemeseniz bile incelenmesini sağlarsanız kişilerde anlatırsa zaten incelendiğin de çoğu şey ortaya çıkabilir, sonuç alınabilir..