Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 11 mesajdan 1 ile 11 arası

Konu: uydu ayarlama....

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-09-2004
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    743
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    29002

    uydu ayarlama....



    arkadaşlar, ben motorlu çanak kullanıyorum, şu anda ayarla 5 adet uydu var, 42, 39, 19, 7 ve 4,8 astra,

    bunların haricinde yeni uydu ayarlamak istiyorum, mesela 28 astra, 16, 9 vs. ancak hangisini ayarlarsam daha önceki ayarladığım uydulardan biri siliniyor,

    1. uyduyu seçiyorum ve kaydediyorum, disceq ayarlarına "kapalı/1....10"
    diye yazıyorum ama olmuyor, nerde eksiklik yapıyorum acaba.

  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    14-02-2015
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    177
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    612670

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi buhranettin Mesajı Göster
    arkadaşlar, ben motorlu çanak kullanıyorum, şu anda ayarla 5 adet uydu var, 42, 39, 19, 7 ve 4,8 astra,

    bunların haricinde yeni uydu ayarlamak istiyorum, mesela 28 astra, 16, 9 vs. ancak hangisini ayarlarsam daha önceki ayarladığım uydulardan biri siliniyor,

    1. uyduyu seçiyorum ve kaydediyorum, disceq ayarlarına "kapalı/1....10"
    diye yazıyorum ama olmuyor, nerde eksiklik yapıyorum acaba.
    sn.arkadaşım disecq ayarlarını değil USALS ayarınını seçmen lazım,alıcında mutlaka ayarlarda olması gerekir.iyi günler.

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    28-12-2006
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    59
    Mesajlar
    3,230
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    301926

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi buhranettin Mesajı Göster
    arkadaşlar, ben motorlu çanak kullanıyorum, şu anda ayarla 5 adet uydu var, 42, 39, 19, 7 ve 4,8 astra,

    bunların haricinde yeni uydu ayarlamak istiyorum, mesela 28 astra, 16, 9 vs. ancak hangisini ayarlarsam daha önceki ayarladığım uydulardan biri siliniyor,

    1. uyduyu seçiyorum ve kaydediyorum, disceq ayarlarına "kapalı/1....10"
    diye yazıyorum ama olmuyor, nerde eksiklik yapıyorum acaba.
    sayın burhanettin
    motorlu çanak kullndığınıza göre yukarıda kamilabi nin de bahsettiği gibi uydu seçeneklerinde iken diseq ayarlarınızı kapalı-kapalı yapın vede altındaki motor ayarlarınızı anteniniz tam oturmuşşa usalsde veya diseq1-2 modunda tek tek ayarlayabilirsiniz

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-09-2004
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    743
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    29002

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi aydın ipek Mesajı Göster
    sayın burhanettin
    motorlu çanak kullndığınıza göre yukarıda kamilabi nin de bahsettiği gibi uydu seçeneklerinde iken diseq ayarlarınızı kapalı-kapalı yapın vede altındaki motor ayarlarınızı anteniniz tam oturmuşşa usalsde veya diseq1-2 modunda tek tek ayarlayabilirsiniz
    teşekkür ederim aydın arkadaşım, aynen söylediğin gibi yapıyorum, istediğim her uyduyu tek tek kayıt ediyorum, kullanmak istiyorum, motor dönerken bazı uyduları atlıyor, hatta yeni ayarladığım uydular önceden ayarlı uyduyu siliyor enteresan ama yapamadım, yinede teşekkür ederim ilgin için selamlar....

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-07-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    66
    Mesajlar
    613
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    21644

    buhranettin Hocam,
    bu sayfadaki bilgiler size yardımcı olabilir.
    Bu sayfadaki tablodan da önce kuvvetli sinyali olan TP ile uyduları yakalayabilirsiniz
    Size kolay gelsin.

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    13-07-2006
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    45
    Mesajlar
    1,034
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    238326

    Üstad,
    Uydu seçimlerinden hangi uyduyu izlemek istiyorsan bul ve kırmızı tuşla kaydet. Atıyorum 15 uyduyu kaydettin, o sayfada başka bir bilgiyi değiştirme. 22khz switch otomatik, 0/12 volt 0 volt, disecq switch kapalı/kapalı olacak. Motor ayarını disecq 1.2 motor yap.
    Sonra Uydu kanal tarama sekmesine gel, kırmızı tuşa bas, diyelim 19.2'desin. Sonra uydu yazan yerden diyelim ki 9 dereceye döneceksin, eutrlsat 9a yı seç. Sonra orada geçerli bir frekans bul. Sonra anteni batıya doğru hassas olarak çevir. Sinyal geldiğinde pozisyonu kaydet de. kaydetme işlemi bittikten sonra kanal taramayı seç ve geçerli tp'yi ara de. Kanal karşına gelecektir. Sonra 19.2'ye dön ve tekrar geri gel. Bütün mesele bu.....

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-06-2008
    Mekan
    25 Erzurum
    Yaş
    50
    Mesajlar
    2,504
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    438367

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi buhranettin Mesajı Göster
    arkadaşlar, ben motorlu çanak kullanıyorum, şu anda ayarla 5 adet uydu var, 42, 39, 19, 7 ve 4,8 astra,

    bunların haricinde yeni uydu ayarlamak istiyorum, mesela 28 astra, 16, 9 vs. ancak hangisini ayarlarsam daha önceki ayarladığım uydulardan biri siliniyor,

    1. uyduyu seçiyorum ve kaydediyorum, disceq ayarlarına "kapalı/1....10"
    diye yazıyorum ama olmuyor, nerde eksiklik yapıyorum acaba.
    Öncelikle hayırlı günler.Agalık abimizin verdiği linkleri inceleyin.
    Sonrasında ise motorlu anteni hangi tunere taktınız ise Benim size tavsiyem 2.tunerde kullanın motorlu çanagı.sonrasında dayzek ayarlarını kapalı kapalı yapın sonra motor seçeneklerinden USALS Modunu seçin Dayzek modunda çok zorlanırsınız.Cihaza enlem boylam girin sonrasında motorlu çanagı çok iyi kurun.Dayzek modunda uyduları tek tek kaydetmekle uğraşmayın.Usals modunda çanağı çok iyi ayarlayın gerisi çorap söküğü gibi gelir.Yeter ki usasl modunu seçin enlem boylam girin çanağıda çok iyi kurun zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir.

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-07-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    66
    Mesajlar
    613
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    21644

    Usals modunda tam ayar olmadığında yani uyduyu bulmadığında, ayarı; örneğin İstanbul için 28.58 E olan ayarı 28.45 olarak değiştirin. Bu arama ayarı doğuya ve batıya doğru bu şekilde küçük değişimlerle uydudan sinyal elde edene kadar devam etmeli.

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-09-2004
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    743
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    29002

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi agalık Mesajı Göster
    Usals modunda tam ayar olmadığında yani uyduyu bulmadığında, ayarı; örneğin İstanbul için 28.58 E olan ayarı 28.45 olarak değiştirin. Bu arama ayarı doğuya ve batıya doğru bu şekilde küçük değişimlerle uydudan sinyal elde edene kadar devam etmeli.

    agalık ilgin için teşekkür ederim daha öncede verdiğin linkleri incelemiştim, zaten uydu seçip tanıtmayı ve uydu ayarlamayı sizin söylediğiniz gibi yapıyorum, ancak bir türlü sabit kalmıyor, eskiden yüklenmiş hazır kanal listesi kullanıyorum, bir türlü yeni seçtiğim hafızada kalmıyor, hatta önceden kayıtlı olan bir uyduyu siliyor,

    ancak arkadaşların ve sizin bu konuda foruma yazmış olduğunuz mesajlarda gözüme şu ilişti, cihaza veya antene reset atarak yapın diyor, ben bunu yapmadım, belki sebep bu olabilir,
    nasıl yaptığımı yazayım,
    1 uydu seçimi
    2 disceg 1-2 ayarlıyorum,
    3 kapalı / kapalı yapıyorum,
    kayde dip, kanal aramaya geçiyorum,

    1 ayarladığım uyduyu seçiyorum
    2 manuel motoru döndürüp istediğim uydudaki bir frekansı yakalayıp Pozisyonu kaydet - kaydet yapıyorum

    bundan sonra normal tüm kanalları seydediyorum, ancak başka uyduya geçip tekrar geri gelmek istediğimde uydu bulamıyor yerini

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-07-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    66
    Mesajlar
    613
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    21644

    buhranettin hocam;
    Önce boot modunda yazılım atarak başla. Hatta ben boot modunda yazılımı, önce eski versiyonlardan birini attım. Daha sonra yeni versiyonu atmıştım. Çünkü ayni versiyonda ayarları tam silmiyordu.
    Benim uyguladığım yöntemi uygula, ama önce çanağın merkez uydusunu ayarla. Duvar montaj direğine bağlanan motor bağlantı yeri ve LNB ayni hizada yani bir çizgide olacak. DiSEqC 1.2 ayarında önce merkezi uydunu bulup kaydet ve tarat. Sonra sıradaki diğer uyduya geçip kaydet ve onu da tarat. Çıkış yap. Çıkış yaptıktan sonra önceki uyduya dönüş yapar. İkinci bulduğun uydunun bir kanalına tıkladığında ikinci uyduya gitmesi gerekir. Sonra 3. uyduyu kaydedip, tık tık yaparak 3. uydudan sinyal yakalayacaksın. Onuda taratıp çıkış yaptığında yine 2. uyduya döner. Yine 3. uydudan bir kanala tık'layıp 3. uyduya geleceksin. Yeni arayacağın 4. uyduyu kaydedip sinyali kuvvetli olan bir TP ile 4. uydudan da sinyal yakalayacaksın ve yine taratıp kaydedeceksin. Yine 3. uyduya döner. Bu şekilde tek tek uyduları sinyali kuvvetli olan TP'leri taratarak kaydedeceksin. Bende ki olan durum bu idi.
    Size kolay gelsin. Bu zor bi uğraş ama zevkli bir uğraş...

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-09-2004
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    743
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    29002

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi agalık Mesajı Göster
    buhranettin hocam;
    Önce boot modunda yazılım atarak başla. Hatta ben boot modunda yazılımı, önce eski versiyonlardan birini attım. Daha sonra yeni versiyonu atmıştım. Çünkü ayni versiyonda ayarları tam silmiyordu.
    Benim uyguladığım yöntemi uygula, ama önce çanağın merkez uydusunu ayarla. Duvar montaj direğine bağlanan motor bağlantı yeri ve LNB ayni hizada yani bir çizgide olacak. DiSEqC 1.2 ayarında önce merkezi uydunu bulup kaydet ve tarat. Sonra sıradaki diğer uyduya geçip kaydet ve onu da tarat. Çıkış yap. Çıkış yaptıktan sonra önceki uyduya dönüş yapar. İkinci bulduğun uydunun bir kanalına tıkladığında ikinci uyduya gitmesi gerekir. Sonra 3. uyduyu kaydedip, tık tık yaparak 3. uydudan sinyal yakalayacaksın. Onuda taratıp çıkış yaptığında yine 2. uyduya döner. Yine 3. uydudan bir kanala tık'layıp 3. uyduya geleceksin. Yeni arayacağın 4. uyduyu kaydedip sinyali kuvvetli olan bir TP ile 4. uydudan da sinyal yakalayacaksın ve yine taratıp kaydedeceksin. Yine 3. uyduya döner. Bu şekilde tek tek uyduları sinyali kuvvetli olan TP'leri taratarak kaydedeceksin. Bende ki olan durum bu idi.
    Size kolay gelsin. Bu zor bi uğraş ama zevkli bir uğraş...
    sağol arkadaşım, umarım işe yarar, sanada kolay gelsin, yok ama olmayınca can sıkıyor... selamlar.

  12. Merih Banner Alt

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı