Sayın eeosman merhaba.ben şu an baktım 90 lık parabol çanak ve dayzek bağlı bende sinyal % 68,kalite %73.sizin ya lnb tam ayarlı değildir,ya da uçlarda oksitlenme vardır.bir kontrol edin.iyi akşamlar.
Ustadlar apartman merkezi sistem 11558 Mhz Dikey sinyal, kalite yok ancak diger tumu var. Sorun ne olabilir? Planetleri izleyemiyoruz.
Sayın eeosman merhaba.ben şu an baktım 90 lık parabol çanak ve dayzek bağlı bende sinyal % 68,kalite %73.sizin ya lnb tam ayarlı değildir,ya da uçlarda oksitlenme vardır.bir kontrol edin.iyi akşamlar.
Santralin resmi. Headend sistem mi?
Headend sistem değil,bildiğimiz santral(multiswitch) sistemi...Bi araştırın bakalım,apartmanınızda çok bilen(işgüzar) birileri varmı;zira bu kişiler hiçbir işten anlamadıkları gibi,anlamadıkları şeyleri kurcalamaya bayılırlar...
Kısaca anlatmak istediğim;santrale gelen LNB kablo uçları,doğru girişlere takılımı...Eğer bir tanesinin bile yeri değişirse,bunun gibi sorunlara neden olabiliyor...
arkadaşım öncelikle iç tesisatta nekadar ek varsa okadar sinyal kaybı yaşanıyor.... duvardaki buvatları kontrol edin . daha önce böyle bir sorun yaşamıştım...sinyaller az ve bazı kanallar yoktu .merkezi sistemi kullanıyorken buvatlardaki kablo anten birleşim yerlerini kontrol edince %30-40 sinyal artışı oldu ..öncelikler onları kontrol etmeniz....nekadar ek okadar arza demek...kolay gelsin....
balkonda 90cm lik canakda 5 lnb aparat kat anteninde 42 e ve 13e gelıyor kat antenınden gelen kaployu 8.1 dayzege baglasam sorun cıkarmı olurmu