harikasın üstad :smiles34::smiles34:
Herkese hayırlı olsun...
usb ile orjinal imagelerimiz rahat yükleyebiliyoruz, fakat yüksek mblı backupları malesef bu sekilde yükleyemediğimiz için 120mb üstü yükleme sorununu bu sekilde aşmış bulunuyoruz...kısıtlamanın kaldırılması cihaza herhangi bir zarar kesinlikle vermez, 4-5 dakikada yüklenen 160mb bir backup 90 saniyede yüklenebiliyor ve bad blocksuz yükleme yapmış oluyoruz.
Çogu imagelerde bulunan Flash Online kurulum aracını kullanarak yüksek mb lı backuplarımızı ve imagelerimizi flasha yükleyebiliriz...
1/İlk önce FlashFXP programıyla yüklemek istediğimiz backup veya imageleri cihazımıza baglı olan Hdd olarak mount ettiğimiz veya usb ye gönderiyoruz(birden fazla backupınız varsa hepsini)
2/Cihazımızda yüklü olan imagenin yazılım yönetimine veya bazılarında ise Quick Launch Menu panelinden Flash Online e giriyoruz, Local seciyoruz sarı tusla ve cıkan ekrandan Aygıtları seciyoruz sarı tusla ve Hdd imizi seciyoruz, son olarakta hdd e attıgımız backuplardan hangisini yüklemek istiyorsak onun içine girip rootfs.bin dosyasını seciyor ve yüklemeye başlıyoruz...Yükleme bitince flasha yüklenen backup kendisi oto acılır...
Bu şekilde flashdiskle yükleyemediğimiz 120mb üstü büyük mb lı backuplarımızı flasha ve %200 daha hızlı bir şekilde yüklemiş oluyoruz..Fabrika cıkısı image gibi hızlı ve stabil çalışır bu sekilde yüklemeler ve usb tak cıkartla hiç ugrasmamıs oluyoruz ben hdd e atıyorum yenı cıkan imageler ve 40-50 sn arasında yükleme yapıyorum f3 le f1 tabi daha hızlı...
Herkese hayırlı olsun.
Resimleri sırasıyla takip edin
Örnek OpenATV
Düzenleyen remzi arslan : 21-10-2015 at 03:14
harikasın üstad :smiles34::smiles34:
Eline sağlık dostum
Remzim usb den imaj derdini bitirmişsin usbleri çöpe atalımmı artık ne dersin
Abi süpersin , daha inceleme aşamasında iken böyle bir hız :)
Teşekkürler
1/İlk önce FlashFXP programıyla yüklemek istediğimiz backup veya imageleri cihazımıza baglı olan Hdd olarak mount ettiğimiz veya usb ye gönderiyoruz(birden fazla backupınız varsa hepsini)
Selamlar yine ben :smashfrea
İlk olarak mount etmek ne demektir en azından bu işlerdeki anlamı nedir, nasıl yapılır?
İkincisi F3 cihazlarda en stabil çalışan image hangisidir. Bende open atv 5.1 var bazen ts panele geldiğimde veyahut makinenin zorlanacağı bir şeyler yaptığımda mavi ekran hatası alıyorum ve makine restart yapıyor. Bunu çok kez yaşadım.
Üçüncü olarak bu cihaz için önerdiğiniz eklentiler nelerdir?
Dördüncüsü softcam cccam vs. şeyleri aktif etmem için ne gibi yüklemeler yapmam gerekir veya imajların içinde bunlar yüklü ve hazır mıdır? :smiles7: imajlar her gün güncellenir mi? Bu kanıya şuradan vardım galaxy***** nickli üye her gün bir link paylaşıyor misal veriyorum open atv 5.1 konusu içinde.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. F3 konusundaki abilerimi kardeşlerimi yoruyorum ama kusura bakmayın lütfen. Selametle.
Dogukan bu sorduklarının hepsinin cevabı var sitede atama yaptırırsan resimli olarakta bulabilirsin , mount demek usb nin cihaza baglamak tanıtmak demek , ccam ın varsa elinde glashfxp ile baglan cihaza etc / içinde ccam cfg dosyasına sag tıkla içine yaz elşndeki ccam line i
, gğncelleme sğrekli yapmana gerek yok hatta memnunsan şmageden hiç güncelleme sonu yok cunku, burada bulamadıgın soruların cevabını veya eklentiler için bu bölümünede bakabilirsin çunku hersey aynı
Sent from my iPhone 6s
Abi çok teşekkür ederim yardımların için tamam image güncellemesi lüzumsuz yere yapmayım fakat yukarıda da belirttiğim gibi
"İkincisi F3 cihazlarda en stabil çalışan image hangisidir. Bende open atv 5.1 var bazen ts panele geldiğimde veyahut makinenin zorlanacağı bir şeyler yaptığımda mavi ekran hatası alıyorum ve makine restart yapıyor. Bunu çok kez yaşadım."
Bu problemi nasıl aşabilirim cihaz kaynaklı bir şey olabilir mi? Veya neden verir bu hatayı? Başka hangi image'i kullanabilirim f3 için önerebileceğin bir image var mıdır?
Benim yaptıgım backuplarda crash kesinlikle olmaz denenip veriliyor siz baska bir backup veya imagenin içine yğklenip kaldırılan oluginlerde çakışma ve birbiriyle aynı libleri kullanan pluginlerin liblerini veya sürücülerini kaldırmıssınızdır , open atv varsa sorun diil düzeltiriz opendroid var benim backıp o dsmartıda cakıstırıyor diğer plugşnlerde normal calısıyor onu hdd içine at yukardaki talimatlarla yüklemeni yap ccam bilgini cihazın içinden al veya iptv in varsa özel yedek al öle yuklemeye gec,
Bütün imageler iyidir bana göre ama alıskanlıklar fark yaratıyor siz hangisini begenirseniz en ıyı image odur, ama gercek olan bişey var open atv , opendroid, open nfr bunlar sın gstream kullanıyolar diperlerinden 2kat ıyı goruntu verırler, 4k ya yakındır görüntu kalitesi öle söyliyim, birde thor uydusunu ve 4.8 uydusunu kullanıyosanız kanal lşstemde powervu buketi var ordaki hd kanalları seyredebilirsiniz onuda oscampowervu var onu la seyredersiniz, backupın ıcınde var ve bu sistem hşstorory hd dahil turkce ses destekleyen harika bir cihazdır vu serisinde bile bunları bulamazsınız ben 4k solo kullanıyorum ama bu kanallar malesef sorunlu demek istediğim istediğşniz gibi backupı bu sıstemle yukleyın takıldıgınız yerde ben yardımcı olucam sıze ama hangi backupı yuklediyseniz oraya yazın lutfen
Sent from my iPhone 6s
Tamam abi eve geçtiğimde deneyim o zaman teşekkür ederim.
Bu işe yarar bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Merhaba Remzi Bey, Forumda ve bu cihazlarda yeniyim. İlk defa kullanmaya başlayacağım. Acaba bahsettiğiniz Backup ve Imageleri nerden indirebilirim. Linkleri bulamadım.
Teşekür ederim.
Merhaba Remzi Bey, Benim bu cihazlardan aradığım görüntü kalitesi. Biraz araştırdım ve F3'te karar kıldım. Bugün de sipariş verdim. TechniSat STC+4K düşünüyordum. Beklentimi karşılar mı? iyi bir seçim olmuş mu? Fikrinizi alabilir miyim.