resmini değiştireceğiniz klasöre sağ click yapın mause ile özelliklere girin açılan sayfada özelleştiri seçin en altta klasör simgeri yazar orada simge değiştire tıkla açılan sayfada gözat ile resmin oldugu yeri seç
Yaklaşık 7TB film arşivim mevcut ve bunların %99 u mkv formatında filmler. Şöyle bişey yapmak istiyorum ama bulamadım bir türlü yolunu.
mkv uzantılı dosyaların bulunduğu klasörün simgesine blu ray iconu atamaka istiyorum. Yani bir klasörün içinde mkv dosyası varsa o klasörün iconu benim tanımladığım simgeli olmuş olacak. Bunu nasıl yapabiliriz?
Ardaşasın biri bir yerde söyle bir sey belirtmiş ama
1)
siteden istediğiniz ico dosyası indirin
2)
explorer araçlar > klasör seçenekleri > dosya türleri mkv uzantısı üzerine gelip
gelişmişe tıklayın simge değiştir seçin indirdiğiniz ico dosyasını gösterin
bende explorerda araçlara tıklayınca klasör seçenekleri diye bir bolum yok
Bu konuda yardımcı olabilecek olan arkadaşlar bilgi rica ediyorum
resmini değiştireceğiniz klasöre sağ click yapın mause ile özelliklere girin açılan sayfada özelleştiri seçin en altta klasör simgeri yazar orada simge değiştire tıkla açılan sayfada gözat ile resmin oldugu yeri seç
Merhaba konu dışı ama 12 tb hard diskim var film arşivim ve bazı dizileri arşivliyorum avi formatlı genelde yer sıkıntısı yaşıyorum bu filmleri kaliteden ödün vermeden mkv ye nasıl dönüştürürüm fazla ayarı olmayan basit bir program önerebilirmisin.
Movavi Video Converter 16.0.1 işinizi görür
Benim demek istediğim o değil. tek tek simge değiştirmekte sorun yok zaten onu zaten yapabilirim. klasörün içindeki dosya mkv ise o klasör iconu otomatik benim tanımladığım olma olayı bahsettiğim olay. toplamda 1000 den fazla film var bu da 1000 den fazla klasör yapar tek tek cok uzun hikaye olur değiştirmek.
Yüklü olan oynatıcıyla alakalı sizin dediğiniz hangi programla oynatıyırsanız mkv dosyalar için atadığı ikonu değişin farklı videolar içinde mplayer classici atayın en kolay çözüm bu şekilde olur sanırım.