Eski diseqc ya da kabloyu tekrar tak öyle dene belki sorun kablodadır
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce Azerspace'i alabiliyordum. Kablo değiştirdim, dayzek de değiştirdim.. LNB'de kesinlikle problem yok ondan eminim. Dayzek kurulumunu doğru yapmama rağmen dayzekdeki sadece 1. girişi görüyor. ikinci lnb görülmüyor (anten kablosunu çekip sinyal var mı yok mu denedim). Daha önce rahatça seyretmeme rağmen şuan neden sorun yaşıyor olabilirim ?
Eski diseqc ya da kabloyu tekrar tak öyle dene belki sorun kablodadır
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düzenleyen hacker2763 : 30-09-2015 at 06:29
azersat kablosunu direk bağlayıpta deneyin
bazen cihaz açıkken kabloları söküp takıyoz diseq kısa devre yapabilir
azerspaceyi 1. girişe bağla öyle dene olmazsa direk bağla
konnektör uclara dikkat edelim.saçaklı teller bakıra tele temas etmesin.
sayın bobo1990 merhaba.yukarıdaki arkadaşlara ek birde şöyle bir şey var,benim başıma gelmişti:yeni dayzeklerle eski dayzeklerin sıra noları farklı.onada dikkat et.ve şimdi dayzeklerin çoğu çinde üretiliyor.yeni diye alıyorsun arızalı çıkıyor.
Herkese teşekkürler. LNB, dayzek ve kablolarımın sağlam olduğundan eminim. Sadece saçaklı teller konusuna bakmadım. Anteni hareket ettirebildiğim için manuel olarak Türksat ve Azerspace'i seyredebiliyorum. Maçın ardından tel konusuna bakacağım.
aynı sorun bende de var. multifeed ile azersatı ayarladım. önce cihazdan gelen kabloyu direk bağladım. azersatı ve afgansatı bi güzel ayarladım hiç sıkıntı yok. ama araya dayzeki taktım. 4lü dayzekten 2. girişten başkası çalışmıyor anlamadım. daha yeni aldım güya. 2. girişe hangisini takarsam takayım çalışıyor. ama diğerleri herhangi bir tepki vermiyor. aynı sıkıntı bir aralar hotbirdde de yaşamıştım o yüzden iptal etmiştim. acaba dayzek mi bozuk? kaliteli bir dayzek önerirmisiniz? yada cihazım mı dayzeki desteklemiyor. goldmaster 1060 hd işin içinden çıkamadım valla
sayın hayresoğlu merhaba.aynı olay benimde başıma gelmişti.ya dayzek arızalıdır,kablo uçlarını kontrol et oksitlenmişse yenile.birde dayzeklerin sıra noları farklı olabiliyor.cihazdan ayarları değiştirerek dene.lnb girişi olan 1.2.3.4 leri değiştirerek.kolay gelsin.
Denedim ama herhangi bir tepkime yok. Başka uydu seçince sinyal artıyor ama kalite sıfır yeni tp ekle diyerek idmanin frekansını yazıyorum var olan sinyal de gidiyor. Dediğin gibi ya dayzek arızalı yada kablolarda sıkıntı var. Çarşıya inince yeni bi dayzek ve yeni iki kablo alacağım eğer gene olmazsa bu sefer sıkıntı cihazda anlaşılan
D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi