Her gün soda içerim Böbrekleri bilmem bunu anlamak yıllar alır ama ağız dil kuruluğu tat almada zorluk çektiğimi hissettiğim durumlara geldiğimde soda içmeyi azalttım.
Sent from my iPhone using Tapatalk
4-5 meyveli soda aylarca yıllarca içmek böbreklerde sorun çıkartır mı ? saygılar:help1::help1::help1:
Her gün soda içerim Böbrekleri bilmem bunu anlamak yıllar alır ama ağız dil kuruluğu tat almada zorluk çektiğimi hissettiğim durumlara geldiğimde soda içmeyi azalttım.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Düzenleyen ALENFEC : 21-09-2015 at 22:13
gün içi 1 minaral soda tavsiye edilir.(2.ye hayır)gece tavsiye edilmez.ödem vs . yapmasın diye...şekerli soda.kola -fanta ya yakın bi içecek hemen hemen.tükettiğiniz çok miktar fazla.hangi doktora sorsan tavsiye etmez... Afiyet olsun
Asitli olan her içecek böbreklerden önce mideye zarar verir. Gastrit, reflü, mide kanaması, hatta mide kanserine kadar yolu var.
Meyveli dese de meyveli değil, meyve aromalı. Ben sodayı sade içerim ve Özellikle Kızılay'ın içimi güzel. Bence içerisinde katkı maddesi bulunan içecekler yerine doğal ve katkısız içecekler tüketilmeli. Tüketimi abartmadığımız sürece zararlı olacağını sanmıyorum.
Bütün asitli içecekler zararlıdır...Meyva suları hem şekeri yükseltme hemde barsakları posa ihtiyacından yoksun bıraktığı için zararlıdır.Geriye kaldı su,ayran ve de süt....
Tabi ki de şekersiz çay içeceklerin arasına katılabilir...
Düzenleyen Tommiks50 : 21-09-2015 at 23:19
faydalı bılgıler verılmıs sagolun arkadaslar
iki günde bir soda çok zarar yapmaz ama her gün tüketilirse, kesinlikle mide ve böbrekler için çok zararlıdır. ve mide ile böbre'yi kesinlikle tembelleştirir, ve hazım yapamaz duruma gelir.
insan kendinin doktoru olacak her şeyin fazlası zarardır..
Meyveli soda yerine meyvesuyu ile sade sodayı karıştırıp kendi meyveli sodamı yapıyorum. ancak benim gibi böbrek taşı olanlar için çok doğru bulamıyacağım. içerdiği mineraller kallsiyum oranlarından dolayı. azı karar çoğu zarar
ben günde 2 sade soda içerim. Meyveli soda hiç içemiyorum sevmemde ama sade soda benim tek içeceğimdir. Su niyetine tüketiyorum kendisini :)
bendede alışkanlık yaptı soda 2 günde bır kesın soda meyvelı ama cok ıyı değil hergun olmaz haftada 2-3 defa içilebılır hergun ıcılırse ılerde sağlık sıkıntısı cıkabılır. artık doğru durust doğal bır sey kalmamış. en ıyısı bol su ve ayran gençken farketmıyon ılerde acısı çıkar .
[QUOTE=Thierry_Henry;9153422]Asitli olan her içecek böbreklerden önce mideye zarar verir. Gastrit, reflü, mide kanaması, hatta mide kanserine kadar yolu var.[/QU
bu asit farklı karbondioksit yani doğal kaynaktan yer altından çıkab-n soda diğer gazlı içeçekler gibi değil örnek pepsi fanta vesaire
Soda ve maden suyu birbirinden farklı şeyler. Soda zararlı iken, maden sularında günde en az iki tane diye yazar.
Desire HD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sade soda günde 1 tane bence zararlı olmaz
Ama bizde sıkıntı büyük bizim fener böyle oynarsa kasalar yetmez :Ç
Düzenleyen maske77 : 05-10-2015 at 12:57