hocam aradım bulamadım da son zamanlarda bizim türkler taylandda güzel karşılamıyorlarmış bir gazetede okudum...polis terörist gibi davranıyor türklere haberin olsun
büyük ihtimalle tatiliniz zehir olucak... kötü günler sizi bekliyor...
Merhaba Arkadaşlar
Pazar sabahı İstanbul'dan Tahran aktarmalı Tayland tatilim başlıyor. Okuduğunuz gibi aktarma Tahran üzerinden olacak ve aklımda birkaç soru var. Merak ettiğim konulardan biri örnek olarak İran'da giyim kuşam konusu. Aktarma olsa dahi sorun yaşamak istemiyoruz. Nelerin yasak olup olmadığını bilen varmı? Evlilik cüzdanımız geçerlimi? Çünkü eşimin pasaportunda daha kızlık soyadı yazıyor.Dikkat etmem gereken farklı bir konu varmı?
hocam aradım bulamadım da son zamanlarda bizim türkler taylandda güzel karşılamıyorlarmış bir gazetede okudum...polis terörist gibi davranıyor türklere haberin olsun
büyük ihtimalle tatiliniz zehir olucak... kötü günler sizi bekliyor...
Düzenleyen slisa : 18-09-2015 at 16:04
Eğer doğru ise oldukça moral bozucu. Bu durumda Türk acentelerinin Tayland Turları devam ediyor mu?
merhaba,
hiç meraklanmadan ,gönül rahatlığı ile gidin ,istanbul dan daha rahattır.sadece bayanlar başlarına şal veya eşarp taksınlar ,pantalon veya uzun etek giysinler ,absürd bir kıyafet olmayınca kimse bir şey demez .
havaalanında herkes Türkçe konuşur ,10 -15 dolarlık riyal alırsanız havaalanında çay- kahve içerisiniz.
uzun yıllar yaşadım .Hiç çekinmeyin.
iyi yolculuklar
Hocam bu ara tayland polisi türklere ülkeye girişte ve çıkışta sıkıntı çıkartıyormuş tatiliniz işkence dönebilir dikkat türk konsolosluğu ile irtibatta olun.
Nereden çıktı bu Tayland polisi hikayesi neye dayanarak yazıyorsunuz arkadaşlar. Tayland polisinin sesi çıkmaz soluğu çıkmaz. Ne teröristi. Hem havaalanı gümrüğü dışında size ne polisten..
Kardeşim çok güzel bi tatil diliyorum.
Mevsim olarak bence doğru değil şöyle Kasım sonrası daha iyi olurdu. Malum yağmur olabilir bu aylarda..
Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı
Suan çıkış noktamız olan Izmirden birazdan ayrılıyoruz. Verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım ;) HASANTAN teşekkür ederim verdiğin bilgi için ;)
Merhaba Arkadaşlar
Tayland'dan döneli biraz zaman oldu anca şimdi tecrübelerimi aktarma şansım oldu. Genel olarak baktığımda muhteşem bir ülke :) Bana göre tam yaşanacak bir yer. Türk vatandaşları sınırda biraz daha sık kontrol ediliyor bu terör olayı davasında. Bangkok'ta LED panolarda Türk Nüfus cüzdanını görmek çok normal bir hal almış durumda. Ama terörist kılıklarla dolaşmadığnız sürece insanlar müthiş sıcakkanlı karşılıyor. Phuket tam bir Tatil yeri. Gece hayatından tutun aileler için gezilecek yerler balayı çiftleri gerçekten herşey herkes için var. Kesinlikle tekrar gideceğim bir ülke.
İran konusunada kısaca dayanmak istiyorum. Az buçuk gezmişliğim var fakat bu kadar soğuk bu kadar kindar bir gümrük memur ve polisi görmedim. Personeli nazik olsa bu devlet memurları insanı tatilden bile soğutuyor. Başörtü ile sorununuz varsa kesinlikle gitmeyin çünkü 1 numaralı şartlarından biridir.
Sorusu olan varsa seve seve cevaplarım :)
Led pano olayını biraz açar mısınız?
Şöyle bir örnek vereyim: Türk Telekom Arenanın skorbordu gibi şehrin heryerinde panolar var. Garip olan tek şey resmi olmayan Nüfus cüzdanı gösteriyorlar ve yanında robot resim.
Ne durumlara düşmüşüz.
amaç ne olaki? neden böyle bir uygulama yapıyorlar.Şöyle bir örnek vereyim: Türk Telekom Arenanın skorbordu gibi şehrin heryerinde panolar var. Garip olan tek şey resmi olmayan Nüfus cüzdanı gösteriyorlar ve yanında robot resim.
iranlılar türkleri pek sevmezler bize karşı çok kindarlar biz havalimanında gümrükten geçerlerken onlara çok kibar davranıyoruz kesinlikle hiçbir terbiyesizlik yapmıyoruz gümrükten geçince ilk gittikleri yer tuvalettir hemen üst baş değişimi başlar :) bu bir gerçektir
thy de çalışırken yurtdışına 1 sefer gidiş geliş hakkımız vardı tayland a gitmediğim için üzüldüm şimdi ya arkadaşlar hep giderdi ben gitmedim gidipte memnun kalmadan döneni hiç görmedim...
Bende Tayland Phuket te bir cok kez tatile gittim. Taylandda en cok sevdigim yerdir. her adasi muthis guzel
turk lokantasi var
turklerin otelleri var.
Her konuda ogrenmek istedikleriniz olursa buradan cevap yazarim
Düzenleyen sumeytek : 13-10-2016 at 23:16