televizyonda hiç mi üstü çıplak erkek görülmemişte bu ceza gelmiş ? saçmalık
Number One ile Power TV, RTÜK’e yapılan bir şikayetle karşı karşıya geldiler.
Ali Ekber ERTÜRK/ ANKARA
Sanat ve magazin dünyasını karıştıran şikayet. Müzik piyasasının iki dev kanalı Number One ile Power TV, RTÜK’e yapılan bir şikayetle karşı karşıya geldiler. Number One’nın ait olduğu “Bir Numara yayıncılıkâ€ın avukatı, “müstehcen klip oynattı†diyerek rakibi Power’ı RTÜK’e şikayet etti. RTÜK, Power TV’ye ceza kesti.
Bir müzik kanalının, ilk kez bir başka bir müzik kanalını şikayet etmesi sanat ve magazin dünyasında büyük yankı yarattı.
Number One’nın ait olduğu “Bir Numara Radyo ve TV AŞâ€nin avukatı Mustafa Kemal Ernalbant, Power TV’de yayınlanan “Backstace†adlı klip tanıtım programında sanatçısı Jason Derulo’nun “Want to Want Me†adlı klibini, “müstehcen olduğu†gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti.
“Erkeğin üstü çıplak, şikayetçiyizâ€
RTÜK uzmanları, şikayete konu olan kliple ilgili yayını izlediler ve yayının, klipten ziyade, klibin, ilgili sanatçı tarafından yapılan tanıtımına yer verdiğini belirlediler. Number One’nın avukatının şikayetine konu olan “müstehcen†sahnelerde de, vücudunun üst kısmı çıplak şekilde yatan bir erkeğin, yine bikini üstü giyen bir kadının ve ayakta duran bir erkeğin bikinili bir kadını kucağında tuttuğu kısa süreli görüntüler yer aldı.
RTÜK uzman raporunda, “Bu görüntüleri müstehcenlik taşımaz†dedi ve yayın ihlali olmadığını savundu.
Ancak Üst Kurul, uzman raporuna rağmen, “Yayın, çocuk ve gençlerin gelişimine olumsuz etki eder†diyerek Power TV’ye 13 bin 601 TL idari para cezası kesti.
Ceza kararı, 5 üyenin oyuyla alındı.
Kaynak:
Platformlara Planeta HD kanalı bekleyen arkdaşlar artık boşuna beklemesinler...:badprv:
televizyonda hiç mi üstü çıplak erkek görülmemişte bu ceza gelmiş ? saçmalık
haha ne kadar ilginç komik ve aciz bir şikayet ya... ezelden beri kadınlar,kızlar,bayanlarımız türlü türlü medya organlarında,televizyonlarda gazetelerde dergilerde ,çıplak olarak kullanıldılar bunlara kimsenin sesi çıkmadı, şimdi bir erkeğin bedeninin üst tarafı çıplak diye şikayet almış :Ç vallahi komik billahi komik ya...
biscolata reklamlarını yayınlayan kanallar o zaman komple kapatılmalı bu mantıkla.
sikayet sebebine bakarsak Hadise' nin Yaz Günü klibi yayınlanmamalı
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dünya'dan 100 yıl geride yaşayan cahil,bilgisiz,aklı mantıgı kullanayan bir kurumun yöneticilerinden başka ne beklenirdi ki !
RTÜK bit artık
Şikayet olmadığı takdirde ceza verilmeyecek şeyler bunlar, kanallar lobilerini diğer kanallara baskı için kullanıyor, olur bunlar müzik sektörü daralıyor reklam geliri düşük, kanal fazla, sert rekabet içinde normal
Önce şu adı sanı belli olamayan kanalları ve saçma reklamlarını engellesinler.
Bu durumda erkekler de üstü çıplak plaja gitmesinler.
VH1 kanalı yanılmıyorsam MAYIS ayından beri klip yayınlanıyor cidden en güzel şarkıdır. Hâlâ devam ediyor demek ki bunları kimse ağzına bıcak açmıyor. Tabii ki biraz ****** algılanıyor fakat şikayetler çok abarttı.
Birde diyorsun ki neden TÜRKİYE yabancı müzik kanalı yok diyen budur. Şikayet ederse böyle olur bakarsın bir gün sonra turksat uydudan çıkmak istersen ne olcak hiç düşündünüz mü?
Örneğin KRAL WORLD neden turksat uyduda yok diyen belki çok şikayet etmekten turksatı çıkıp internetten yayınlanmaya karar verdi demek ki orda şikayet eden yok. Belki diğer böyle kanalı yaparsa hiç şaşırmam.
Arkadaş demiş ki "Platformlara Planeta HD kanalı bekleyen arkdaşlar artık boşuna beklemesinler..." diyenler doğru demiş bende günlerdir söylüyorum açık saçık klip çok hiçbişey beklemesinler. Merak etmeyin benim öyle uydu yok YOUTUBE bakıyorum ben sevmedim şarkıları. RTÜK amca rahat durmaz cezayı keser.
Düzenleyen 24 Jack Bauer : 15-09-2015 at 13:50
Number one kadar modası geçmiş uyduruk bir kanala yakışan bir davranış ...RTÜK yeniden yapılanması gerekiyor Avrupa Yayın brliğiyle bağlantısı var ama uygulamaları Sudi yayın birliği gibi iyice sapıttı
Ahahaha oldu olacak erkeklerinde göğsünü buzlayalım :Ç
Ben de onu dedim zaten.
şu seyredemeyenler için power hd ve powertürk frekansları
12265 V 27500 5/6 şekildedir
Vay arkadaş, kafaya bak zihniyete bak yönetime bak cezaya bak şikayet edene bak...NR1 benim kanal listemden çıkmıştır artık..Rtük de şiddetle bitmeli, yok olmalı yanıp bitip kül olmalı ya da adam gibi kafalar gelmeli..Bu kadar zayıf, aciz ve hastalıklı bir millet değiliz..Pamuk ipliğine bağlı yaşıyormuşuz gibi kararlar alınıp veriliyor..
Erkeğin üst tarafını şikayet eden kanalın resmi hesabında kadınların haline bir bakın hele
Düzenleyen fb_44 : 15-09-2015 at 22:17
bu çok küçük bir örnek diğer bir çok konuda bu kafa ve zihniyet olduğundan bir çok alanda kötüye gidiyor türkiye
zamanında numberone tv metallica nın turn the page klibini hiç sansürsüz yayınlamıştı ne oldu şimdi etki altında mı kaldılar
görende sanacak number one sabah akşam mevlit yayınlıyor :Ç tövbe tövbe ne günlere kaldık :smiles10: :smiles31:
Düzenleyen hayresoglu : 18-09-2015 at 22:31