-
Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba saygı değer arkadaşlar, 8. sınıf son dönemini okuyup bitiren, ve lise dönemine başlayan bir oğlum var. okuldaki durumu güzel 400 üzerinden puana sahip, ve 8. sınıfı okuldan teşekkürle bitirdi. ama sorun şuki teog sınavlarında heyecan yapmış ve toplam yerleştirme puanı 293 ile Antakya erol bilecik meslek lisesine tayini yapılmıştır. zira alternatif meslek sayısı çok az, sordum soruşturdum yazılımcı, doğramacı, bilgisayarcı. trt radyo bölümümü ne ondan sonra meslek eğitim öğretmenliyide var. başka meslekler varmı bilmiyorum. ama meslek alternatifi pek çok yokmuş diye duydum. normal Anadolu lisesine göndermek için 3 defa tercihte bulundum maalesef hiç biride gelmedi. özel koleje gönderecek paramda yok. onun dışında 2 oğlum daha var. özel okullarda 10 bin türk lirasından başlıyor. Anadolu lisesi gelseydi ilerde okuma ve başarısına göre belki öğretmen doktor, hemşir veya narkozist olabilme ihtimali olabilirdi, çocuk kesinlikle boş değil. baba ben okuyacam, okumak istiyorum diyor başka bir şeyde demiyor. bende meslek lisesine göndermek istemiyorum. sizce ne yapmalıyım. erken yaşta okuyacak çocukların önlerini kesiyorlar. ne okumak istiyorsa bırak ona göre okusun. kaldıki kimin ne okuyacağına, hiç kimse karar veremez. verme hakkınada sahip değildir.
-
Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir okuma okutma sistemi bulunmamaktadır. bu kanunu çıkaranın allah onun bin belasını versin. onu dünyanın en aşağılık insanı ilan ediyorum.
-
Banned Member
Valla normal okul olarak alternatif düşünemiyorum ama özel okullarda burs seçeneği var bir dene istersen.
-
Advanced Member
Eğitim sistemi artık eskisi gibi değil. Çocuk meslek lisesinden mezun olsa bile üniversite sınavına girip istediği üniversiteye yerleşebilir. Üstelik eskisi gibi katsayı farkı yok herkes herkes eşit puanlandırılıyor.
Biliyorum meslek liselerinde eğitim kalitesi pek iyi değil. Ama çocuk yetenekli ve hevesli ise son iki sene sağlam bir dershaneye gönderin istediği üniversiteye gider
-
Gönderme Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konuda cevap yazamazsınız
- Eklenti yapamazsınız
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
-
- BB Kodları Açık
- Smiley'ler Açık
- Resim Kodları Açık
- Video Kodları Açık
- HTML Kodları Kapalı
Forum Kuralları