Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 13 mesajdan 1 ile 13 arası

Konu: Kablo TV den geçiş için uydu alıcısı tavsiyesi rica ediyorum

  1. #1
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    67
    Mesajlar
    39
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    525837

    Kablo TV den geçiş için uydu alıcısı tavsiyesi rica ediyorum



    Sevgili dostlar iyi geceler;

    Eminim haberiniz olmuştur kablo TV bu yıl içinde bir sürü kanalı listeden çıkarttı. Son olarak da cnbe-e ve Bloomberg de karardı dün gece. Evdeki bu kablo TV sinyalini zayi etmeden (çünkü oldukça ucuz) bir uydu alıcısı alsam HD kanallar dahil izleyerek bu çileden sıyırabilir miyim acaba?

    Cevap evet ise makul fiyat ile ne tavsiye edersiniz? Bu konuda maalesef bilgili değilim, HD yerli kanalları izleyeyim, kanal geçişleri hızlı olsun, kurulum güncelleme gibi zırt pırt müdahele gerekmesin, ne bileyim işte böyle basit kaliteli bir şey olsun ve uzun süre amaca hizmet etsin.

    Konuda katkı yapacak dostlara peşinen teşekkürlerimi iletiyorum.

  2. #2
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-05-2005
    Mekan
    09 Aydın
    Yaş
    47
    Mesajlar
    488
    Üye No
    97654

    İlk olarak Türksat uydusuna yönlendirilmiş bir çanak antene ihtiyacınız var

    HD uydu alıcısı olarak da şu anda next firmasının kampanyası var eski bir uydu alıcısı iade ederek , next satıcılarından 99 liraya temin edebilirsiniz

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    09-06-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    54
    Mesajlar
    1,407
    Üye No
    16508

    Teledünya düşünmez misiniz? Mevcut kablo TV altyapınızı kullanarak, hiç çanak antenle vesaire uğraşmadan yüzlerce kanala ulaşabilirsiniz (HD'ler dahil).

    Şuraya bir göz atın:

  4. #4
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    67
    Mesajlar
    39
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    525837

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi driver09 Mesajı Göster
    İlk olarak Türksat uydusuna yönlendirilmiş bir çanak antene ihtiyacınız var

    HD uydu alıcısı olarak da şu anda next firmasının kampanyası var eski bir uydu alıcısı iade ederek , next satıcılarından 99 liraya temin edebilirsiniz
    Yanıtınız için teşekkür ederim, apartmanda ve dairemde uydu anten sistemi var, D-Smart'ı salondaki TVde bu şekilde alıyoruz, benim amacım ise yatak odasındaki TV de bağlı kablo TV hattından bir uydu alıcısı marifetiyle HD yayın alabilmek. Yani yeni bir hat çekmeden mevcut hattan faydalanabilmek. Bahsettiğim kablo TV hattı oğlumun adasında da mevcut ve oradan da Teledünya izleyebiliyor. Tek kontratla iki alıcı olmayacağına göre ben de başka bir alıcı takıp aynı kanalları izleyeyim diye düşündüm. Tabi mümkün ise zira Teledünya özel bir şifreleme ile kendi uydu alıcısı marifetiyle izlenmeye olanak veriyor olabilir. Dedim ya bu işlerden pek anlamıyorum varsayımda bulundum sadece.

  5. #5
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    67
    Mesajlar
    39
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    525837

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi lazzaro Mesajı Göster
    Teledünya düşünmez misiniz? Mevcut kablo TV altyapınızı kullanarak, hiç çanak antenle vesaire uğraşmadan yüzlerce kanala ulaşabilirsiniz (HD'ler dahil).

    Şuraya bir göz atın:
    Yanıtınız için teşekkür ederim, Bahsettiğim kablo TV hattı hem yatak odamızda hem de oğlumun adasında mevcut ve oğlum oradan Teledünya izleyebiliyor. Tek kontratla iki alıcı olmayacağına göre ben de başka bir alıcı takıp aynı kanalları izleyeyim diye düşündüm. Tabi mümkün ise zira Teledünya özel bir şifreleme ile kendi uydu alıcısı marifetiyle izlenmeye olanak veriyor olabilir. Dedim ya bu işlerden pek anlamıyorum varsayımda bulundum sadece.

  6. #6
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-11-2006
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    58
    Mesajlar
    916
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    290709

    Redline ts 4000 plus sizin işinizi görür sanırım.Şifreli kanallar ve film deposu süreli olarak bedava incelemenizi öneririm.

  7. #7
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    67
    Mesajlar
    39
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    525837

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi PiriBey Mesajı Göster
    Redline ts 4000 plus sizin işinizi görür sanırım.Şifreli kanallar ve film deposu süreli olarak bedava incelemenizi öneririm.
    Eminsiniz değil mi? Alıcıyı kablo TV hattına bağlayacağım(uydu anten hattı değil) ve kablo yayının verdiği kanalları açabileceğim? Doğru anlamış mıyım?

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    09-06-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    54
    Mesajlar
    1,407
    Üye No
    16508

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi serefbey Mesajı Göster
    ...Tek kontratla iki alıcı olmayacağına göre ben de başka bir alıcı takıp aynı kanalları izleyeyim diye düşündüm. Tabi mümkün ise zira Teledünya özel bir şifreleme ile kendi uydu alıcısı marifetiyle izlenmeye olanak veriyor olabilir...
    Kablo TV hattına uydu alıcısı bağlayarak herhangi bir şey izleyemezsiniz. Uydu sinyali farklı (DVB-S), kablo TV sinyali (DVB-C) farklıdır.

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-11-2006
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    58
    Mesajlar
    916
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    290709

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi serefbey Mesajı Göster
    Eminsiniz değil mi? Alıcıyı kablo TV hattına bağlayacağım(uydu anten hattı değil) ve kablo yayının verdiği kanalları açabileceğim? Doğru anlamış mıyım?
    Kusura kalmayın ben kablolu tv özelliğini bilmem.yalnız ıptv ler internetle çalıştığı için antene de kabloyada ihtiyaç yoktur.123 taane TÜRKSAT kanalı var.Tabii bir müddet sonra ücretli.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    28-12-2006
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    59
    Mesajlar
    3,229
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    301926

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi serefbey Mesajı Göster
    Eminsiniz değil mi? Alıcıyı kablo TV hattına bağlayacağım(uydu anten hattı değil) ve kablo yayının verdiği kanalları açabileceğim? Doğru anlamış mıyım?
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi lazzaro Mesajı Göster
    Kablo TV hattına uydu alıcısı bağlayarak herhangi bir şey izleyemezsiniz. Uydu sinyali farklı (DVB-S), kablo TV sinyali (DVB-C) farklıdır.
    sayın şerefbey
    değerli arkadaşımız lazzaro açıklamayı yapmış
    dediği gibi kablotv hattına uydu alıcısını bağlayıpta kablotv veya uydunet yayınlarını alamazsınız
    siz ancak ikinci el bir uydunet cihazı alıp odanıza takarak oğlunuzla dönüşümlü olmak kaydıyla teledünya yayınlarını seyredebilirsiniz

  11. #11
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    67
    Mesajlar
    39
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    525837

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi aydın ipek Mesajı Göster
    sayın şerefbey
    değerli arkadaşımız lazzaro açıklamayı yapmış
    dediği gibi kablotv hattına uydu alıcısını bağlayıpta kablotv veya uydunet yayınlarını alamazsınız
    siz ancak ikinci el bir uydunet cihazı alıp odanıza takarak oğlunuzla dönüşümlü olmak kaydıyla teledünya yayınlarını seyredebilirsiniz
    Anladım, yanıt veren tüm dostlara teşekkürler. Bir arayalım bakalım 2.el bir uydunet cihaz bulabilecek miyim.

  12. #12
    Member
    Giriş Tarihi
    27-06-2004
    Mekan
    41 Kocaeli
    Yaş
    37
    Mesajlar
    238
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    17996

    ikinci bir uydu net cihazı alsan dahi kartı alman lazım onada ayda en az 15 ytl ödemen lazım

  13. #13
    Member
    Giriş Tarihi
    27-06-2004
    Mekan
    41 Kocaeli
    Yaş
    37
    Mesajlar
    238
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    17996

    yada clone kart var onla bir aboneden öteki cihazındaki kanal yayıınları izlersin izlersin oda riskli yakalnırsan ceza ödersin

  14. Merih Banner Alt

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı