Orijinal Mesaj Sahibi
Barbeku
Merhaba arkadaşlar,
Kısa süre önce işyerinde bir astımla tartışıp kavga ettim. Olay şöyle gelişti. Denetim yaparken bu işçinin bölgesinde başıma onun çalışma malzemeleri düştü. Koymaması gereken yere o malzemeleri koyduğu için. Düşmesine direkt sebep olan kişi bir başka işçi ama. Bende 2 ay kadar önce uyarmıştım onu. O zamanda beni sıyırmıştı malzemeler yine düşerken.
Bu defa başıma düştü ve bende olayın acısıyla sinkaflı bir iki kelime ettim. Tam olarak şahıs hedef almasamda ortaya ağır konuştum. Ve elimdeki kalemi ayağının yanına attım hızlıca. Dönüp giderken bu kişi ne küfürü edyorsun diyerek üzerime geldi ve bende dönüp ona hızlıca yöneldim. Benim hayalarıma doğru ama isabet etmeyen bir diz haraketi oldu ve tuttuğum ellerini kurtarıp bana vurma çabasına girdi. Bende o anlık kendisine kafa attım ve yumruk salladım. Yumruğum denk gelmedi ama kafam isabet etti ona.
Bunun ardından hemen diğer kişiler bizi ayırdı. Bana küfür ettin dedi. Bende sinirle ortaya söyledim. Direkt seni hedef almadım çoğul konuştum ve acısıyla söyledim dedim. Beni tehdit etti " bu kafanı hesabını senden çıkarcam" diye "bende ne zaman istersen" dedim ona. Benim hakkımda şikayette bulunmuş karakola ve darp raporu almış aynı gün. Bende aynı gün ifadeye çağırıldım ve ifade verdim ve onun gibi bende rapor aldım başımdaki ciddi şişlik yüzünden. Zaten düşen malzeme en az 30 kg var. Hemen 10 cm arkama düşen malzemelerin her bir ağırlıgı ise 45-50 kg
İfadesinde parçaları ben düşürmedim başka işçi düşürdü demiş. Doğru ama onun oraya o malzemeleri koyması yasak. Zaten bende ilk anda diğer işçiyi görmedim orada. Tepki verdim olaylar gelişti ve kavgadan hemen önce onu fark ettim ve dönüp gidiyordum.
Ben kendisinden şikayetçi olmadım çünkü patronumuz uzlaşmamızı söyledi ve bende sözünü dinledim. O ifade verirken olayı anlatmış ama etmediğin sözleri de eklemiş. Bende o sözlerden bunu bunu söyledim ama bunu bunu ben söylemedim dedim. 2-3 gün geçti ama bu işçi geri adım atmadı uzlaşma konusunda. Birazda diğer arkadaşlarının gazına geliyor. Ben de yarın ifademi değiştirip iş kazasına dolaylı yoldan sebep olduğu ve taksirle adam yaralamaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle şikayetçi olacağım. Başımdaki şişlik halen duruyor. Tam iyileşmedi
Sizlerden ricam işin sonunda ne olur mahkemede. Hapis cezası mı alıyoruz?, Para cezası mı?
Hapis cezası paraya mı çevriliyor.? bilgisi olan var mı hiç