Afgan kanalı Rah-e-Farda ses var . görüntü yok.
Mesaj sayısının fazlalığı nedeniyle kapatılan diğer konuların adresi;
[/I][/URL]
Cihazlarında kanalları taratacak arkadaşlarımıza birkaç hatırlatma;
Uydu alıcısı ile yeni TP'leri tek tek girmeye gerek yoktur.! Ayarlarınızı kumanda ile yapabilirsiniz. Bunun için;
1- Cihazınızda "Ana menü"ye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda 'Menü' veya 'setup' yazan düğmeye basınız .
2- Uydu alıcısı marka modeline göre; 'Kanal Arama', 'Kanal Ekleme" gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla "Ok"a basınız.
3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; 'Alış Frekansı' 'Uydu Frekansı' seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak '11844' frekansını girin.
4- Yine aynı pencerede 'Sembol Oranı' olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip '2222' rakamını girin.
5- Yine aynı pencerede bulunan 'POL' şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla 'V' (Vertical) ya da 'Dikey' olacak şekilde değiştirin.
6- Yine aynı yerde bulunan 'FEC' değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla '5 /6' seçin. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.
7- Son olarak 'OK' tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının (Network) yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.
Bundan sonra yapacağınız otomatik tarama ile bütün kanallar televizyonunuzdaki yerini alacak. Bu işlemi yapmadan otomatik tarama yaptırmak hiç bir sonuç vermez.
Bu kanal ile ilgili teknik bilgileri tekrar etmek gerekirse;
Frekans : 11844
Polarite : V (Dikey)
S. Rate : 2222
Sid : 1
Vpid : 308
Apid : 256
Cihazınız yeni frekans ve kanalları sıralandıktan sonra alıştığınız "Favori kanal listesini" yeniden oluşturabilirsiniz.
Son önemli hatırlatma: Cihazınız HD değilse HD yayınları izleyemezsiniz.
Düzenleyen badtempered : 19-12-2012 at 13:50
Afgan kanalı Rah-e-Farda ses var . görüntü yok.
bende de aynı durum var. ses var görüntü yok...cihaz goldmaster 9400CI....
frekansı yeniden tarattınız mı ?..
bende %50de kanal kırılıyor:( kablo 15 mt ondan mı?
frekansa sildim tekrar girdim tarattım sorun aynı ses var görüntü yok hala...
Arkadaslar ve Adminler konuyu buraya actım ama mahsuru yoktur , varsa affola :)
Arkadaslar malumunuz TRT HD paketi bende gündüzleri sinyal seviyesi güzel ama akşam / gece 22.00 sularından sonra sinyal kesiliyor ^ sinyal yok ^ yazıyor ?? sizde de bu hd ler böylemi ? Ahhh TRT ahhh :crashs:
4a yı atsalarda rahatlasak
12015 H 27500 frekansının iyi olmasına rağmen Disney Channel Türkiyeyi izleyemiyorum bu frekanstaki diğer 6 kanal ise çıkıyor neden olabilir
kanalda sorun görünmüyor,cihazınızı belirtirseniz kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir..
trt hd sinyal seviyesi değişken bende %65-75 arası ama kesinti yok.
Farda kanalında ses var görüntü yok bilen varmı ?
Bende görüntüde var sesde var. Tekrar taratın
ses var görüntü yok.cihaz goldmaster 54000CI
kanalda sorun yok ...
bu kanal goldmaster serisi cihazlarda sorun yaratıyor.Ses var fakat görüntü yok.Bende golmaster 9400Cı var görüntü yok bu cihazda..fakat diğer cihazımda görüntü ve ses var...
cihazda kanalı taratmış iseniz cihaz çalışırken fişini prizden çekip tekrar takıp deneyip sonucu buraya yazarmısınız saygılar...
kanalda herhangi bir sorun yok az önce baktım