bilgisayarınızın donanımlarını yazsanız çözüm bulma ihtimali yükselir diye düşünüyorum
anakartınızın marka modeli ekran kartı marka modeli işlemci ram vs vs
:help1: öncelikle bu işin yeri burasımıdır onuda tam olarak
bilmiyorum. ama yanlış yerde actıysam konuyu, dogru olan yere
bilen yönetici dostlarımız yönlendirir, yani taşıyıverise
makbule gecer.
özetle çözüme kavuşmayan arızamız şudur. masaustu
bilgisayarımın pover tuşuna basınca, pc herşeyi normal
çalışıyormuş gibi çalışıyor .fakat acılış ekranında
acılırken, siyah ekranda akan yazılar görünmüyor. bu şekilde
20 dk da beklesen de ekrana hiçbişey gelmiyor. ama makine
hala çalışıyor, fansesi cd romu filan düymesine basarsan
acıyor kapatıyor .ama pc ekranına windows masaustu gelmiyor.
.gelmesi için zaten ilk başlangıcta, pover tuşuna
bastıgımızda hemen kılavyedeki ışıklar yanıp sönüyorsa, siyah
acılış ekranında yazılar filan görünüyor ve hiç sorunsuz
masaustune kadar geliyor. aylarca hiç kapatmasanda makine
sorunsuz çalışıyor. arada bir yeniden başlat deyip
dinlendiriyorum. yeniden başlat olayında hiç sorun
cıkarmıyor. sorunsuz yeniden başlataıyorum.sorun kapatıp bir
müddet bekledikten sonra pover tuşuna basınca kendisini
gösteriyor .yani povere basınca canı isterse ekranda yazılar
görünüyor ve sorunsuz acılıyor, canı istemezse çalışıyor gibi
yapıyor ama görünüşte calıştıgı halde ortada icraat yok. tabi
iş yaptırmak için bazen 10 defa reset yapıp tekrar pover
tuşuna basmak icap ediyor.tabi normal şekilde acılıncaya
kadar .ŞİMDİ BEN BURDA BU KONUDA ENGİN TECRÜBESİ OLAN BU
KONULARI İYİ BİLEN BİR DOSTUMDAN UZMANLIGINI
KONUŞTURABİLECEK BİLGİ VE DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM .BU İŞ
BENİMGİBİ ACEMİ ÇAYLAKLARIN İŞİ DEGİL ANLADIGIM KADARIYLA .BU
İŞİN GERCEK PROFESÖRÜ BENİM YANIMDA BU İŞİ GERCEK ANLAMDA
ÇÖZEN KİŞİDİR .gelelim BU DURUMLA İLGİLİ benim YANİ 12 senedir bu işlerle meşgul
olan biri olarak bu konuda yaptıgım çalışmalara . :pepper: bu işi yani
sorunu çözmek için . windovsu sıfırdan kurdum çözüm
olmadı.ekran kartını degiştirdim çözüm olmadı.poversaplıyı
degiştirdim çözüm olmadı. remleri degiştirdim 2 adet 1 gb lık
rem taktım çözüm olmadı . bios pilini degiştirdim çözüm
olmadı .işlemciyi anakart üzerinden söküp temizleyip tekrar
takınca 2 gün sorunsuz çalıştı,iki gün sonra gene aynı sorunu yapmaya
başladı yani işlemciyi temizlemek 2 gün lük tedavi yaptı.hiç
kapatmadan bir ay çalıştırdım bir ayın sonunda kapattım
gene 2 gün sorunsuz kapatıp acabildim yani 2 günlük tedavi
gibi oldu sürekli 1 ay acık bırakmak..... tek yapmadıgım
kasayı degiştirmek vede ana kartı degiştirmek .bu işlere
girmeden önce bu konuda deneyim ve tecrübesi olan bilgisayar
profesörlerinin bilgi beceri ve deneyimlerine çok ihtiyacım
var .bu konuda desteklerinizi bekliyorum teşekkurler :crashs:
bilgisayarınızın donanımlarını yazsanız çözüm bulma ihtimali yükselir diye düşünüyorum
anakartınızın marka modeli ekran kartı marka modeli işlemci ram vs vs
Ben de uzman değilim. Ancak anlattıklarınız daha ziyade kasadan anakarta takılan kabloların gevşemiş olabileceğini veya kasadaki power ,reset tuşlarının bozulmuş olabileceğini düşündürüyor. Power ve reset gibi anakarta takılan kasa kablolarına ve kasadaki tuşların temas durumuna bir bakıverin.
anakart gibayt i81915 p duo fa işlemci pentium 4,3,2 . ekran kartı ati radeon 512 mb ekpres . kamtek elekronikten kamera kartı 4 kameralık ama 1 kamera takılı yazılımıda bu bc08.rar . rem twinmaus oem 512 mb iki tane didirem 2 everest pover saplı 350 w . kasa normal bir kasa işletim sistemi winxp sp3 güncel sürüm
Sorun ekran kartında gibi...Kart aşırı ısınmaya maruz kalmış sanki. Görüntünün gelmemesi bundan olabilir. Veya anakart üzerinde parçaların takıldığı slotlar tozlanmış ve temassızlık olabilir. Ekran kartı ve RAM leri çıkartıp kasayı güzelce temizleyin. Olmazsa ekran kartının yerine başka bir ekran kartı takıp deneyin...
bence anakartda sorun var veyahut kasanın anakart a bir şekilde şase vb. bir soruna neden olması bu sorun yaptırtıyor olabilir.
tüm donanımları söküp kasaya temas etmeyecek şekilde çalıştırmayı deneyin. aksi taktirde zaten tüm donanımları değiştip denemişssiniz.
ama en büyük olasılık başından beri anakart ile alakalı duruyor..
bencede öyle gibi görünüyor fakat anakart masrafına girmeden acaba bir çözüm yolu bulabilirmiyim diye ugraşıyorum yani bu konuda benim gibi tırmalayıpta çözüme kavuşturanların tecrübelerini bir araştırayım diye bekliyorum bu arada bilgilerde tazelenmiş oluır demiya
anakartta veya power supply'da sismis kapasitor olabilir. Anakart uzerindeki kapasitor'lere dikkat et sisme var mi bir bak. Eger yoksa sorun power supply'dan kaynaklaniyordur. Degistirirsen sorunu cozecegini dusunuyorum.
Madem ki bu hususta bir konu açılmış başımdan geçen bir arıza olayını da ben anlatayım: Mayıs sonlarına doğru bir fırtına esnasında yıldırımdan Anakart, powersuply, modem yandı. Yeni Gigabyt G41M Combo anakart aldım. Taktım. Genellikle laptop kullandığım için, birkaç defa yazıcı, tarayıcı lazım olunca kullandım. 2 ay olmadan arkadaşın yazdığı gibi Power tuşuna basınca fanlar vs. çalışıyor ama ekrana hiçbir yazı gelmiyordu. Ram vs. değiştirip denedim olmayınca bilgisayarcı bir arkadaşa götürdüm. O da kontrol edip arıza'nın ana kartta olabileceğini söyledi. Yeni olduğu için de kutusuna koyup aldığım yere götürdüm. Garanti'ye gitti geldi. Sağlam olduğunu yazmışlardı. Taktık yine çalışmıyor. tekrar gönderildi yine test edilip sağlam olduğu raporuyla geri geldi. tekrar gönderdim. Bu sefer anakart'ı değiştirdiler. Anakart değişince iş düzeldi. Şimdi çalışıyor. Benzerlik arz ettiği için yazmak ihtiyacı duydum.
sorun anakartta bizim yegenede aynısı olmuştu.
birde anakartın üzerindeki kondensörler var bunlarda şişme varmı bir bakarmısın
sana yazmıştım daha önce kapasitör dediği kondenstördür arkadaşın onları soruyor