ben denemek istemistim ama bir turlu yükleyemedim yeni bootloaderle yüklemek istedim olmadi yükledigim her defasinda acilmadi openrsi kaldi deneyen arkadaslar olursa bilgi paylasirlarsa iyi olur.
Arkadaşlar yazılım yeni bir team dan veriliyor yazılımı denemedim...
Düzenleyen ist.cey : 07-12-2012 at 17:36
ben denemek istemistim ama bir turlu yükleyemedim yeni bootloaderle yüklemek istedim olmadi yükledigim her defasinda acilmadi openrsi kaldi deneyen arkadaslar olursa bilgi paylasirlarsa iyi olur.
benim cihaza çıkmadı daha ama denilen şu ilk önce openmips yükleyin daha sonra bunu yükleyin demiş arkadaşlar openmips yükleyince hiç bir ayar yapmadan direk yükleyin diye uyarı vardı bu şekilde denermisiniz
OpenRsi ve OpenVix imageleri sırasıyla deneyeceğim bu iki imagede Backup alınıyormu Openmipsin imagede Backup aldım bu iki imagede backup alınırsa zaman zaman bu imageleri sırasıyla kullanırız.
OpenRsi image attım bootloder kullanmadan attım image yüklendi açılış logosu gelip donuyor cihaz açılmıyor bir türlü.
GIGABLUE 800SE/UE
Gigablue 800SE, 800UE ve Quad Kurulum OpenRSi görüntü.
Biz zaten son yüklü varsayıyorum bootloader !
Sen Fat32 ile biçimlendirilmiş bir USB flash sürücü gerekir.
Bizim download-bölümünden en son firmware indirin ve USB flash sürücünün kök unzip.
USB flash sürücü üzerinde, \ gigablue \ se veya \ gigablue \ ue gibi görünecektir.
Klasör içeriği aşağıdaki gibi görünmelidir:
\gigablue\se\imageversion
\gigablue\se\kernel.bin
\gigablue\se\lcdsplash.bin
\gigablue\se\lcdwaitkey.bin
\gigablue\se\lcdwarning.bin
\gigablue\se\noforce
\gigablue\se\rootfs.bin
\gigablue\se\splash.bin
Eğer GigaBlue alıcısı kapalı / Güç açın.
USB flash sürücü takın. Eğer alıcının arkasındaki USB bağlantı tercih edilmektedir.
Sizin GigaBlue alıcısı / Güç açın.
alıcısının Bekleme düğmeli mor renk olacak, ve / veya, görüntü sarı metine sizi uyaracaktır.
Bazı durumlarda, OK düğmesine basarak, GigaBlue açarken gereklidir.
Onaylayın OK düğmesine ve kurulumu ile yanıp sönmeye başlayacaktır.
Yükleme sırasında alıcı / off güç AÇMAYIN!
En kısa sürede kurulum yapıldığı gibi, alıcı yeniden başlayacak ve yükleme-sihirbaz ortaya çıkacaktır.
İmage veren sitenin sayfasıda böyle yazıyor image indirip içine baktığımda
bu üç uzantı görünmüyor yoksa bundan dolayımı image attım cihaz donup kalıyor cihazın Açılış logosu geliyoor OpenRsi ondan sonra cihaz donuyor hiç birşey yapamıyorum.
burn dosya linki se için editlenmiştir:
bu dosyayı zipten çıkarın yazılım kopyalayıp yapıştırdığınız usb içine atın ondan sonra normal yazılım atın usb yi takın fişi takın bekleyim power düğmesi yanıp sönmeye başlar yazılım yükleniyor demektir
usb içinde bu şekilde olacak:
Düzenleyen harkan : 13-12-2012 at 00:31
Daha önceki verdikleri imageleri denememiştim bugün kısa aralıklarla Se modeline iki image vermişler herhalde bu imagelerin ikiside hatalı daha önce indirmediğim için önceki imageler içinde ne vardı inceleme imkanım olmadı şimdi OpenVix image deneyeceğim malum 2-3 saattir bu image atmaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim.
Harkan abi dosyanın içinde burn bat uzantısı yok acaba attığım image onun içinmi donuyor ayrıca OpenVix imagede vedat Backup alıyorum demiş OpenVix imagede Backup alınıyormu.
Ayrıca Harkan abi Sizin Ue cihazların imagelerinde bu üç uzantıda var
Bizim imagelerin içinde yok bundan dolayı olabilirmi yoksa sizin cihazın ön paneli değişik olduğu içinmi bu farklı uzantılar var.
Düzenleyen batuhanx27 : 13-12-2012 at 00:30
bu imajı yükleyemeyen arkadaşlar se için 8. mesajımı uygulayın problem kalmaz
Yok Harkan abi dediğin şekilde Burn dosyasıyla birlikte yükledim sonuç yine hüsran şimdi supportada yazmışlar bu donma sorununu OpenVix image yükleyeceğim bu imagede backup alınıyormu bir bilgin varmı abi
Düzenleyen batuhanx27 : 13-12-2012 at 01:01
bakcup denedim backupsuiteyi çalıştıramadım ben yukarıdaki yöntemle yükledim hiç sorun yok şu anda kullanıyorum çok hoşuma gitti hızlı camlar çalışıyor stabil zaman doğru velhasıl güzel image
gigablue800se openvix backup söyle yaptim menu.kurulum vix imajyöneticisi yeniyedek 10 dakikada usb icinde backup :)
Sağol vedat kardeş şimdi deneyeceğim Dreambox editle daha önce aldığım kanal listesini openvix image attığımda bazı kanallar geliyor bazılarında yayın gelmiyor şimdi bunu çözmeye çalışıyorum ayrıca bu image attığımda menüde bazı harfler kaymış gözükmüyor bu sorunu nasıl halettin.