Sayın Ustalar,
Azerbaycan'dan C / Ku Band yayınları alabilen bir LNB aldım.
Ancak ayarları yapamadığım için kullanamıyorum...
Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Saygı ve muhabbet ile...
Aşağıda c ve Ku bant bir arada (tek gövde üzerinde tek çıkış ile) örneği var inceleyin.
Sy veliyıldırım lnb ayarlıyabildinmi bende aynı lnb var 36E ayarlıyacağım fakat bende bilmiyorum .
Merhabalar,
Daha önce bu konu ile alakalı bir başlık açılmıştı...Altta linkini veriyorum .Bazı ayar tarifleri vardır. Umarım faydalanabilirsiniz
Sayın Üstat
Benim bildiğim kadarı ile bileşik LNB ler verim bakımından, ayrı KU ayrı C band LNB lerin verimi vermez. Çünkü C band LNB lerin içinde ayırıcı var Bu KU Band sinyallerini olumsuz etkiler. Onun için Benim gibi C band LNB yi ayrı bir çanakta, KU band LNB yi ayrı bir çanakta kullanınız.Bunları da dısec te birleştirerek receıverinizin ilgili yerlerinde dısec seçimi ve C, KU seçimi yaparak kullanabilirsiniz. Hatta Next 2000 dpcı süper plus unuz var ise, (yani kollu motorlu çanakları ayrı ayrı çalıştıran) değme keyfinize!
Ben iki adet kollu motorlu 1.60 lık çanakları C ve KU band LNB leri ile en az dört yıldan beri kullanmaktayım ve de çok memnunum.
Saygılar
36 derecede bu tip bir lnb ye ihtiyaç yok,hatta CİRCULAR LNB de ihtiyaç yok ,bu benim kanatim.
elinizdeki lnb içine plastik kartları kesip ,lnb içine V ve H ayıracak şekilde ortasına gelecek şekilde ,lnb içine yerleştirin bu yeterli olacaktır.
bu durum ,mevcut sinyallerinizi biraz düşürecektir. örneğin : 19 astrada aldığınız 12287 absatların sinyalini düşürecektir.bütün bu varsayımlar 1.50 prabol antene göredir. antaniniz büyükse sıkıntı olmaz.
söylediğimi yaptım bayağı kanal geldi ,tabi gelmeyenlerde oldu.
olay burda arkadaş tarafından anlatılmış.:
Düzenleyen hamall : 07-12-2012 at 23:00
:hah:
Düzenleyen mahlukabi : 08-12-2012 at 01:52