ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Merkür'e gönderdiği Messenger uzay aracının, gezegenin kuzey kutbunda buza rastladığı bildirildi.
Bilim adamları, 2004 yılında fırlatılan ve Mart 2011'de Merkür'ün yörüngesine giren Messenger'in gezegenin kuzey kutbunda sürekli karanlıkta kalan bir bölgede donmuş su bulunduğunu kanıtlayan veri gönderdiğini açıkladı.
Buzun 0,46 metre ila 19,8 metre derinlikte olduğu sanılıyor.
Bilim adamları, Merkür'ün güney kutbunda da buz olabileceğini ileri sürüyor.
Radyo teleskoplarla 1991 yılında yapılan çalışmalarda Merkür'ün kutup bölgelerinde buz olduğu düşünülen parlak lekeler tespit edilmişti.
Güneş'e en yakın gezegen olan Merkür, Güneş Sistemi'ndeki 8 gezegenin en küçüğü. Dünya'nın üçte biri büyüklüğündeki Merkür'ün çapı, 4 bin 880 kilometre.
Dünya'dan sonra Güneş Sistemi'ndeki ikinci en yoğun gezegeni olan Merkür'ün demir çekirdeği gezegenin kütlesinin yüzde 60'ından fazlasını oluşturuyor. Merkür'ün yüzeyinde sıcaklık, 425 ila eksi 180 derece arasında değişiyor.
Buz demek su demektir su demekte canlı demek :)Bilim adamı gibi konuştum.Güzel haber bu.
Bu yeni birşey değil ki,eveliyattan beri Merkür için buz gezegen deniliyor...
Hayat var yada yok,biz elimizdeki güzelim dünyamızın kıymetini bilelim...Şimdilik dünyayı bırakıp da gidilebilecek yaşanabilir bir gezegen yok...Uzun yıllar da olmayacak...
Dimyat'a pirince gitmeyi düşünürken evdeki bulgurdan olmayalım...
Bu tanımlama Plüton için yapılıyordu. Sonra Plüton gezegen sıfatını kaybetti.
Mars, ilerde koloni oluşturmak için iyi bir seçenek olarak görünüyor. Ayrıca çok da uzak sayılmaz.
Merkür güneşe en yakın gezegendir. Sadece güneşi hiç görmeyen iki bölgede sürekli buz vardır. Güneşi gören yerler 400 dereceden daha sıcak olduğu için orada zaten buz falan kalamazdı. -180 derece soğukluktaki buzun için herhangi bir canlı mikroorganizmanın olması neredeyse imkansızdır. Ayrıca Merkürde zaten atmosfer de yoktur. Su, donmuş vaziyette olduğu için orada kalabilmiştir.