Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 9 mesajdan 1 ile 9 arası

Konu: Merkezi sistemden gelen kabloyu Vu Duo da çift tunerede de kullanmak yardım.

  1. #1
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-05-2005
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    45
    Mesajlar
    42
    Üye No
    102887

    New Icon22 Merkezi sistemden gelen kabloyu Vu Duo da çift tunerede de kullanmak yardım.



    Arkadaşlar şu anda oturduğum binada DT ortak kullanımda ve MDU2 Lnb var. Bu eve gelen kabloyu vu duo da iki Tunere birden nasıl kullanırım. DT kullanırken adamların receiverın arkasında Tunerlere bağlı bir aparat vardı adını bilmiyorum. O tarz bir şeymi kullanmam gerek. Anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim çünkü Tek uydu kablosu ile Vu duo kullanmanın bir anlamı kalmadı:(

    Saygılar.

  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    14-10-2012
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    50
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    584801

    Birkaç gündür bakıyorum cevap veren var mı diye ama malesef kimse vermedi ya da veremedi diyelim daha uygun olacak :) Ben de çok yeterli bilgiye sahip değilim ama yaptım, hatta şuan kullanıyorum ama pek bir faydası yok. 4 way 2300mhz bir splitter ile yaptım. 2 adır kullanıyorum. frekans seviyesini biraz düzeltti ama aynı anda kayıt, ya da pc den seyretme olmuyor. zaten doğasına da aykırı sanırım çünkü çatıda bir girişten bağlantınız var. iki girişten bağlantınız olsa çözüm olabilirdi. Çok iyi bilmemekle, dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Bu forumda illaki daha iyi bilenler vardır ...kolay gelsin

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-05-2005
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    45
    Mesajlar
    42
    Üye No
    102887

    teşekkür ederim dostum yardımcı olmaya çalıştığın için ancak ben daha önce dt plus kullanıyordum ve evde müstakil anten vardı. Biliyorsun dt plus aynı anda bir kanalı seyrederken diğer bir kanalı kaydetmene imkan sağlıyor ve bağladıkları receiverın arkasında üç tane tuner girişi var. Adamlar tek lnb ile eve giriş yaptılar ve kendi receiverların arkasındaki tunerlere üçlü bir aparat takıp bu lnb den gelen kabloyu bağladılar. Cihazın kurulumunda da tek tek tunerleri ayarladılar oldu bitti. 3 tane kanalı aynı anda kayıt edebiliyordum. Benim öğrenmek istediğim bu sistemin Vu Duo da da kullanılabilme ihtimali varmı veya kullanan varmı?
    Düzenleyen hotel : 30-11-2012 at 20:17

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    41
    Mesajlar
    38,683
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    466830

    Linkteki konu işinize yarayabilir.Kolay gelsin.


  5. #5
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-05-2005
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    45
    Mesajlar
    42
    Üye No
    102887

    bu link de bilinen bir şey anlatılıyor benim isteğim farklı... Yokmu arkadaşlar bu forumda daha önce DT Plus üyeliği olan kimse veya hadi onu geçelim bana birisi DT nin nasıl tek lnb ile transpoder gözetmeksizin bir kanalı izlerken diğer bir kanalı kayıt ettiğini açıklayabilirmi...

  6. #6
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-05-2005
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    45
    Mesajlar
    42
    Üye No
    102887

    Biraz önce bir yerde okudum oluyormu sormak istedim mdu4 lnb den gelen kablo splitter ile çoğaltılır ve vu duo nun iki tunerine birden bağlanırmı yani bağlanırsa bir kanal seyredilirken diğeri kayıt edilirmi?

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    21-07-2005
    Mekan
    09 Aydın
    Yaş
    48
    Mesajlar
    542
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    119281

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hotel Mesajı Göster
    Biraz önce bir yerde okudum oluyormu sormak istedim mdu4 lnb den gelen kablo splitter ile çoğaltılır ve vu duo nun iki tunerine birden bağlanırmı yani bağlanırsa bir kanal seyredilirken diğeri kayıt edilirmi?
    slm arkadaşım sana benim yaptığım yöntemi anlatayım ben kendim kullanıyorum;
    ilk önce aşağıda linkini verdiğim parcayı alacaksın daha sonra MDU4 elembiden çıkan ucu almış olduğun parcanın İN yazan yerine takacaksın saha sonra OUT çıkışlarından da 2 tane çıkış alacaksın yani 2 çıkışlı MDU4 elenbin olmuş olacak zaten merkezi sistemlerdede bu şekilde çoğaltıp yayın veriyorlar.
    Tek çıkışlı universal elembileri yani tüksat ve diğer uydularda kullanılan elembileri Splitter ile çoğaltıp kullanamassın neden? çünki TP ler Horizzantel ve Vertikal olarak gelir sadece bir uyduda kullanabilirsin eğer birden fazla odada uydu kullanmak istersen oda sayısı yada uydu cihazı kadar çoklu ( 2 li 4 lü ... ) elembi kullanmak zorundasın. MDU4 elembide böyle bir sorun yok çünki tüm yayınlar Horizantel olarak geliyor. Merkezi sistemlerde dikkat etiyseniz Türksat ve Hotbirt 4 çıkışlı Qard elembidir diğer 3. çanak ise tek çıkışlı ve MD4 dür apartman dairesi sayısı kadar hizmet veriebilir. yardımcı ve açıklayıcı olabilmişimdir..
    Düzenleyen kadir009 : 04-12-2012 at 01:38 Sebep: ekleme

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-04-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    44
    Mesajlar
    25,582
    Üye No
    10473

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hotel Mesajı Göster
    Biraz önce bir yerde okudum oluyormu sormak istedim mdu4 lnb den gelen kablo splitter ile çoğaltılır ve vu duo nun iki tunerine birden bağlanırmı yani bağlanırsa bir kanal seyredilirken diğeri kayıt edilirmi?
    Sadece W3 için olacaksa olur (çünkü tüm TP'ler aynı sembolde olduğu için), yoksa hiç tavsiye etmiyorum.

  9. #9
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-05-2005
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    45
    Mesajlar
    42
    Üye No
    102887

    Benim problemimin çok basit cevabı varmış. Tunerin bir tanesine apartmandan gelen mdu lnb kablosu bağlanıyor diğer tunerede üzerinden bağla ayarı yapılınca işlem tamam. Herhangi bir aparata gerek kalmadan çözdüm olayı.


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı