20 yıl olsa yeridir ama yinede 2 yıl pek caydırıcı değil
uzun süredir karayolları kanununda olmasını istediğim bir yasa değişikliğine gidildi. bence az bile ama caydırıcı olacağına inanıyorum. 100 promil ve üstü alkollü araç sürücülerine mevcut 650 tl para cezası ve 6 ay ehliyetin alınmasına ilaveten 2 yıla kadar hapis verilecek...
Düzenleyen hamdullah1 : 24-11-2012 at 19:49
20 yıl olsa yeridir ama yinede 2 yıl pek caydırıcı değil
İyi olur.
2 yıla kadar olan cezalar paraya dönmüyormuydu :)
birde 5 yılın altındaki cezalar tekrarlanmamak kaydıyla
hapis cezası ertenmiyormuydu ?
bunlar doğruysa bu yasa hikaye
Düzenleyen turkuaz_1 : 25-11-2012 at 00:26
Kanun çıkarmak çoluk çocuk işi oldu... uygulayacak babayiğit lazım.
son zamanlarda çıkarılan kanunlarla para cezaları uçmuş durumda demek ki bütçede gerçekten büyük açık var, durum iyi değil. 2 yıl hapis muhabbeti yukarıdaki arkadaşların vurguladığı gibi sadece anlamayana şov amaçlı esas maksat bu cezanın nakde dönmesi ve ceza gelirlerinin artması. Kar lastiği, işyeri hekimi, güvenlik uzmanı uygulamalarından hiç bir farkı yok amaç açığı alt gelirli vatandaşın cebinden kapatmak.....
Peki stada alkollü gidene de hapis cezası varmıymış?
bu yontem sadece ulkemizde uygulaniyor saniyorsaniz yaniliyorsunuz bu bir.madem cezalarin ulke ekonomisine katki olsun diye artirildigini dusunuyorsaniz o zaman bi zahmet alkol almassiniz araba surmeniz gerekiyorsa o zaman sizin icin problem ortadan kalkiyor zaten siz nasil dusunurseniz dusunun bu cezalar sart kesin uygulanirsa ne kadar faydali oldugunuda goreceksiniz ben yasadigim yerde 2 kisiyle karsilastim alkollu yakalanip 6 ay sureyle ehliyetleri elinden alinan dengeleri bozulan yani dengeler derken adam taksici hic agir is yapmamis direksiyon sallamaktan baska gelip bizimle agir is yapmak zorunda kalmisti onun pismanligini yuzunden okumak icin mektebe gitmeye gerek yoktu.herneyse devlet butcede acigi kapatmak icin ceza artirmaz ha devlet ne yapar polisine derki su kadar ceza kesilecek su kadar zaman icinde o zaman zamaninin cogunu karakolda geciren polis cikar ekmek parasi kazanmak icin isci pazarina giden isci gibi en cok cezayi nerde kesebilecekse oralara yol cevirme kurar siz akilli kullaniciysaniz bu cevirmelerde 3 5 dakika zaman harcarsiniz butun kaybiniz bu olur yani hersey kendi elinizde
Düzenleyen canimyagmur : 29-11-2012 at 03:54