İntel ekran kartı mı var pcde? Eğer varsa sağ klik menüsünde İntel ekran kartı yöneticileri çıkıyor mu?
Cevabınız evetse çözüm 2 dakikalık bir iş.
Ben Windows 7 üzerine Windows 8'i upgrade ettim.
Ama simdi Desktopda herhangi bir bos yere mausun sag tastesi ile klicken yaptimmi Kontextin gelmesi 15 Saniye Kadar sürüyor.Birden reagirieren yapmiyor Windows.Kontext menüsü gelinceye Kadar bayagi sürüyor.
Acaba sizlerdede böyle sorunla karsilasan oldumu?
Birde bu sorun icin bildiginiz bir cözüm varmi?
İntel ekran kartı mı var pcde? Eğer varsa sağ klik menüsünde İntel ekran kartı yöneticileri çıkıyor mu?
Cevabınız evetse çözüm 2 dakikalık bir iş.
Düzenleyen from_anatolia : 18-11-2012 at 13:59
O yavaşlamanın en büyük sebeplerinden biri Intel ekran kartı yöneticilerinin o menüde bulunması...
O yöneticileri oradan kaldırmak için Intel'in resmi sitesinden kayıt defteri girdisini indirip, üzerine çift tıklayarak kayıt defterindeki Intel bilgilerini değiştirmeniz gerekiyor.
Çözüm 2 dakikalık da değil 2 saniyelik bir iş.
Not: Windows 8'de tecrübemle sabittir.
Not2: Bu sadece Intel kaynaklı olacak diye bir şey de yok. Başka ekran kartları ve/veya 3.parti program yöneticileri de yavaşlamaya sebep olabilir.
Ama tecrübelerim daha çok Intel'in yavaşlattığı yönde.
Düzenleyen from_anatolia : 19-11-2012 at 12:02
Bilgisayarınzın özellikleri nedir bu arada?
----------------------------------------------------------
@from_anatolia
Dostum ekran Kartim NVIDIA Geforce GT 54. Bahsettiginiz reg dosyasi sadece Intel ekran kartlar icinmi?
Sunu belirteyim bu sorun Windows 7 varken yoktu.Ne Zaman Windoes 8'i upgrade yaptim ondan sonra olustu.
Düzenleyen Digimensch : 19-11-2012 at 17:58 Sebep: Forum kurallarını okuyun lütfen!!!
O reg dosyası sadece Intel ürünleri içimn evet...
Ben de bu tarz sorunu yaşayıp yukarıdaki şekilde çözmüştüm.
Sizin durum biraz farklı sanırım.
Google'da "Right-Click Context Menu Slow to Open", "Make Windows Faster By Removing Context Menu Entries" tarzı aramalar yaparsanız karşınıza çıkan çözümlerden biri işinize yarayacaktır sanırım.
Arkadaslar hala bugüne Kadar bir cözüm bulamadim.
Belki sadece bir gün sadece bu olaya cözüm icin internetin altini üstüne getirdim ama bir cözüm yok!!
Acaba bu sorunlakarsilasip cözüm bulabilen oldumu?
winrar var ise tekrar kurmayı denermisiniz, daha önce sağ tıklama menüsünde olupta kaldıırlmış bir özelliği arıyor olmalı, sağ tıklayınca add to archive... vs menüleri çıkıyormu winrar ile ilgili?
Desktopdaki bir Iconun üstünde sag tasteye bastigimda sorun olmuyor.Kontexmenü hemen geliyor.
Ama Desktopda herhangi bir bos yerde mausun sag tastesine tikladigimda Kontexmenünün gelmesi 15-20 Saniye ve hatta bazen daha cok daha uzun sürüyor.
Bende winrarda 7zip'de kurulu.
Bunlari silip yenidenmi kurayim?
Desktopda bir bos alana mausun sag tastesi ile klik olayindan bahsediyorum arkadaslar.
Desktopda bulunan bir Program ikonuna degil!! Bir program ikonuna mausun sag tastesi ike tikladigimda sorun yok gayet güzel Kontexmenü geliyor.
Ama Desktopda bir bos alana tikladigimda bu sorun olusuyor.
eskiden Windows 7 vardi böyle bir sorun yoktu.
e Zaman Upgrade olarak Windows 8'ü yükledim böyle bir sorun olustu.
Windows 8 touch Screen özelligine sahip oldugu icin oluyor olabilirmi diyecegim ama benden baska ayni sorunla karsilasan pek yok!!
Neyse bir gelisme falan duyarsaniz buraya yazarsaniz sevinirim.
saygilarimla
@from'un dediği dikkate alınarak
açılır menüye sonradan eklenen seçenekler buna sebep olabiliyor demek ki.. Açılır menuye sonradan eklenen Ekran kartı seçeneği, ya da farklı bir programın seçeneğinin reg kaydı silinince düzelme ihtimali var. Açılır menüdeki windows'un varsayılan seçenekleri dışında eklenen seçenekler üzerine yoğunlaşın.
Mesela Nvidia Control Panel' de buna sebebiyet veriyor olabilir..
Denetim masasında, Nvidia Control Panel'i açıp
aşağıdaki çentiği kaldırıp yeniden başlatmayı deneyin.
Nvidia kullanıp aynı sıkıntıyı yaşayan bir arkadaşımız, Nvidia seçeneğini pasifleştirmek için 3 farklı çözüm paylaşmış şurda, bakabilirsiniz
Düzenleyen malcolm58 : 28-12-2012 at 13:49
@malcolm58
tesekkürler Dostum gercekten ise yaradi.
Sorun ekran kartindan kaynaklaniyorumus.
Regedit'en HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\Con textMenuHandlers\ klosöründeki NvCplDesktopContex klosörünü sildim.
Ve simdi sorun kalmadi..