vay hakketten öyle.
iyi olmuş panoya kopyaladıktan sonra bide painte yapıştırıyorduk.
iş kısalmış.güzel bilgi.
Print Screen tuşunu sanırım her Windows kullanıcısı mutlaka kullanıyordur.
Bu tuşun ne yaptığını hatırlarsak;
Windows 8'e kadar sadece "Prt Sc" tuşunu kullandığımızda ekranda o an ne varsa onun görüntüsü panoya kopyalanıyordu. "Alt + Prt Sc" kombinasyonunda ise sadece aktif pencerenin görüntüsü panoya kopyalanıyordu. Panoya kopyalanan fotoğrafları ise "Paint, vs." programlar ile kullanıma alabiliyorduk.
Ancak Windows 8 yukarıda belirtilen durumlara ek olarak "Windows Tuşu + Prt Sc" kombinasyonuyla o anki ekran görüntüsünü hem panoya kopyalıyor hem de Fotoğraflarım (C:\Users\KullanıcıAdı\Pictures) klasörüne .Png olarak kaydediyor.
Bilgilerinize...
Düzenleyen from_anatolia : 12-11-2012 at 21:52
vay hakketten öyle.
iyi olmuş panoya kopyaladıktan sonra bide painte yapıştırıyorduk.
iş kısalmış.güzel bilgi.
from, geçeyim mi? :Ç
win7 de ekran alıntı aracı var zaten.. İstediğin formatta masa üstüne yada istediğin yere kaydet.
bu yenilik 4shared gibi dosya paylaşım sitelerinin desktop programları oluyor onlarda güzel işe yarar..
herhangi bir lokasyonu programa yol olarak gösteriyorsun, dizin içerisinde dosya oluştuğu zaman program otomatik olarak upload ediyor.
ard arda pencere görüntüsünü alıp alıp, geriye siteden embed, html kodlarını çekmek kalsın :)
muhtemelen kayıt dizini değişmiyor değl mi? (registry ile oynamadan)
Ayrıca çekilen fotoların dizinine kısaca Windows + R tuşuyla çıkan pencereye pictures yazıp enterlayarak ulaşabilirsiniz.
Düzenleyen malcolm58 : 13-11-2012 at 10:09
fn+prt sc birlikte de deneyin orada her resim istediğin gibi forma sokulup kayıt oluyor.
windows 7 nin 8 den pek bir farkı yok.
Düzenleyen from_anatolia : 13-11-2012 at 19:59
:smiles31: bizim buralarda benim çok sevdiğim bir özdeyiş var:"üşenenin erkek uşağı(çocuğu)olmaz"...:ok::imslow::smiles10:
dün akşam bir öğrenci akrabama laptop aldık. Win8 yüklüydü. Birkaç ayarlama yaptım. Bilgisayarı nasıl kapatacağımı bulamadım. Masaüstüne gelip alt-f4 yaptım. Direk kapatma tuşundan başka daha kolayı yok mu?
Var da dolambaçlı. Mesela masasüstünde sağ tıklayınca açılan menüye bu tür komutlar eklenebiliyor. Registry ile oynamak gerekiyor. Start 8 veya classic shell gibi programlar başlat menüsünü tekrar windows 8 ekleyince de eskisi gibi kapatma menüleri görünüyor.
Düzenleyen hurdalik : 14-11-2012 at 11:09
fare imleci sağ alt köşe ayarlar-güç ne istediğinize karar verin...
Windows 7 de ekran alıntısı aracı vardı zaten dolayısıyla bir yenilik değil.