Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 27 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Vu+Duo TÜRKSAT Uydusunda Tarama Sorunu

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    Vu+Duo TÜRKSAT Uydusunda Tarama Sorunu



    Türksatı taratırken 11o41 v 8400 frekansını taramıyor.11041 v 8400 frekansını taratırsanız bu seferde 11746 h 27500 frekensını siliyor.Dream edit programı ile denedim onunlada olmuyor.Kısacası bir frekans diğerini siliyor.Aynı sorun solo cihazda da var.Hazır kanal setingleri kullanmıyorum.Kullanmakta istemiyorum.Bu sorun diğer vu+ kullanıcılarında da varmıdır?Varsa çözüm konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.Saygılar.

  2. #2
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    27-09-2008
    Mekan
    60 Tokat
    Mesajlar
    34
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    456959

    evet bendede aynı sorun oldu
    hazır kanal listesi yükledim olmadı
    yazılım değiştirdim olmadı
    ayrı ayrı frekans tarattım yine olmadı
    ama daha sonra (birkaç hafta sonra tekrar denedim) kendiliğinden hal oldu
    bende anlam veremedim zannedersem türksat ile ilgili bir sorun
    kolay gelsin
    Düzenleyen bamer : 09-11-2012 at 23:06

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    27-09-2008
    Mekan
    60 Tokat
    Mesajlar
    34
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    456959

    zaten türksatta otamatik frekans taratmak bir dert

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    Bende sorun devam ediyor.Bu sorun uydu ile alakalı değil.Vu dan kaynaklanan bir sorun.

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-03-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    1,595
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    195456

    @dingoz hocam siz yazınca farkettim aynen dediğiniz gibi 2 frekans çakışıyor büyük ihtimal çözüm bulunsa iyi olur. Tam deneme yaptığım sırada bea kanalında impact wrestling programı vardı trt frekansını arayınca bea kanalı gitti:(

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Mekan
    19 Çorum
    Yaş
    48
    Mesajlar
    6,253
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    1958

    Linux cihazların tamamında çakışma sorunu olur.

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    14-09-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    730
    Üye No
    28098

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi galaxy2002 Mesajı Göster
    Linux cihazların tamamında çakışma sorunu olur.
    hocam çaresi nedir, sorunun çözülmesi mümkün değilmi

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    07-08-2004
    Mekan
    44 Malatya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    3,058
    Üye No
    22587

    ilginç :(

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi dingoz Mesajı Göster
    Türksatı taratırken 11o41 v 8400 frekansını taramıyor.11041 v 8400 frekansını taratırsanız bu seferde 11746 h 27500 frekensını siliyor.Dream edit programı ile denedim onunlada olmuyor.Kısacası bir frekans diğerini siliyor.Aynı sorun solo cihazda da var.Hazır kanal setingleri kullanmıyorum.Kullanmakta istemiyorum.Bu sorun diğer vu+ kullanıcılarında da varmıdır?Varsa çözüm konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.Saygılar.
    Bu konuyu ben başlatmıştım ilgilenen olmadı sanırım.Bu konuyla ilgili yapmadığım kalmadı.Dream set 2.3.6 versiyonuyla epey üğraştım.Hemşerim Pro_Dufa arkadaşın pad sid olayı ile çalışmalarının tümünü uyguladım.Nevarki dream set olayıda bu konuda başarılı olamadı.VU+duo ve solo cihazaki yukarıdaki sorun devam etmektedir.Sadece çözüm bulmak istiyorum.Bu sorunu benim yöntemlerim dışında birisi çözerse bizde bir şeyler öğrrenmiş oluruz.Saygılar.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-04-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    44
    Mesajlar
    25,582
    Üye No
    10473

    Cidden çok ilginç.

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    [QUOTE=ozkaradag;8236060]Cidden çok ilginç.[/QUİLgilendiğiniz için teşekkürler.Vu+duo ve soloda aynı sorun var.Ultimatoda varmı?Bildiğim kadarı ile sizde ultimato var.Bir deneyip bakarmısınız.

  12. #12
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-04-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    44
    Mesajlar
    25,582
    Üye No
    10473

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi dingoz Mesajı Göster
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi ozkaradag Mesajı Göster
    Cidden çok ilginç.
    İLgilendiğiniz için teşekkürler.Vu+duo ve soloda aynı sorun var.Ultimatoda varmı?Bildiğim kadarı ile sizde ultimato var.Bir deneyip bakarmısınız.
    Estağfurullah abi.

    Frekansları tam yazabilir misiniz?

    Zahmet olmazsa. :wave:
    Düzenleyen ozkaradag : 12-11-2012 at 00:13

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    11041 v 8400 TRT HD ve 11746 h 27500 frekansları.DReam set de sorun olabilirmi?Teşekkürler.

  14. #14
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-04-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    44
    Mesajlar
    25,582
    Üye No
    10473

    Yakın bir dostum bu konuda detaylı açıklama yapacak, ama şunu söyleyeyim ki sorun 10 yıllık. :wave:

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    09-12-2005
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    50
    Mesajlar
    4,556
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    163734

    arkadaşlar linux tabanlı enigma 1 ve enigma 2 cihazların tamamında türksatta frekans çakışması yeni bir olay değil .benim hatırladığım 6-7 yıldır bu sorun mevcut
    daha önce defalarca konu açıldı yıllardır çözüm yolları arandı ama cihazdan taramalarda kesinlikle bu sorun vardır.
    çakışan frekanslar
    10970
    11012
    11041
    11746
    11938
    bu frekanslar çakışır birini izlesen diğerini izleyemezsin v.s.


    11830
    12679
    12685
    12729 H_V
    frekanslarıda daha önce çakışırdı şuan sorun düzelmiş gibi gözüküyor .ben cihazdan tarama yapmadığım için test edemiyorum.isteyen deneyebilir

    diyeceksiniz çözüm nedir çözüm hem basit hemde zor ve uzun bir iş .dreamset edit programıyla bu düzenlemeler yapılır şuan vaktim yok ilerde resimli bir anlatım yaparım
    şuan sizin için çözüm düzenlenmiş düzgün settingler bulup onları cihazınıza yüklemektir.
    bazı arkadaşlar hazır settinglerdeki kanal sıralamasını beğenmediği için hazır yüklemek istemiyor. settingi indir dreamset ile aç istediğin şekli ve sıralamayı ver cihazına öyle yükle aslında bu kadar basit
    hazırkanal listesini düzenleyemeyen şekil veremeyen birinede frekans çakışmasını düzenlemeyi anlatmamda hiç bir fayda sağlamayacaktır
    Düzenleyen cveneburi : 12-11-2012 at 01:44

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    Ben bu konuya yabancı değilim sid pat olayını biliyorum.Bu ana kadar dream set olayı ile çözüyordum.Şu an çözemiyorum ilginç bir durun.Dream set bu sorunu çözemedi.Benim anlatmak istediğim bu.Bu sorunu özkaradağ arkadaşın çözeceği kanısındayım.Saygılar.

  17. #17
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    07-04-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    63
    Mesajlar
    3,052
    Üye No
    9934

    Deram Set Editle kanalları düzenleyip kaydedin.Daha sonra cihaza yüklemeleri ve cihazdan yedeklemeleri DramboxEditle yapın.Hatalar gidiyor.Dream set editle yapılan yüklemelerde ilk önce hata vermiyor ama daha sonra cihaz kapatılıp açılmalardan sonra hatalar başlıyor.Kanalların ismi var ama görüntü olmuyor.
    Düzenleyen crazyturk : 12-11-2012 at 13:13

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-04-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    44
    Mesajlar
    25,582
    Üye No
    10473

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi dingoz Mesajı Göster
    Ben bu konuya yabancı değilim sid pat olayını biliyorum.Bu ana kadar dream set olayı ile çözüyordum.Şu an çözemiyorum ilginç bir durun.Dream set bu sorunu çözemedi.Benim anlatmak istediğim bu.Bu sorunu özkaradağ arkadaşın çözeceği kanısındayım.Saygılar.
    Benim bu aralar zamanım çok kısıtlı olduğu için konuya eğilemeyeceğim.

    Ama cveneburi ve crazyturk gerekli açıklamayı yapmışlar.

    Sevgiler... :wave:

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    09-12-2005
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    50
    Mesajlar
    4,556
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    163734

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi dingoz Mesajı Göster
    Ben bu konuya yabancı değilim sid pat olayını biliyorum.Bu ana kadar dream set olayı ile çözüyordum.Şu an çözemiyorum ilginç bir durun.Dream set bu sorunu çözemedi.Benim anlatmak istediğim bu.Bu sorunu özkaradağ arkadaşın çözeceği kanısındayım.Saygılar.
    nasıl bir işlem yaptınızda dreamset edit olayı çözemedi.

  20. #20
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    836
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    243202

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cveneburi Mesajı Göster
    nasıl bir işlem yaptınızda dreamset edit olayı çözemedi.
    Sid pat olayı ile puro_dufe nin yapmış olduğu açıklamanın tümünü uyguladım.Cihaz arızalandı servise gönderdim.Gelince işleme tekrar devam edeceğim.İlginiz için teşekkürler.Kolay gelsin.

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı