bence bunun kuresel ısınmayla alakası yok sanki.bazı dönemlerde eriyor bazı dönemlerde buzul çağı yaşıyor kutuplar.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin, Kuzey Kutbu'ndaki kar örtüsünü de olumsuz etkilediği ve beklenenden daha hızlı kaybolmaya başladığı bildirildi.
Kanada Çevre Bakanlığından bir grup bilim adamının, Kuzey Kutbu'ndaki kar örtüsünün son 40 yıllık seyri üzerinde bir süredir yürüttükleri çalışma sonuçlandı.
Amerikan Jeofizik Birliğinin bilimsel yayını olan Jeofizik Araştırma Mektupları dergisinin son sayısında yayımlanan aynı konudaki başka araştırmaya göre de bölgedeki kar örtüsünün kaybolma süreci, son 5 yılda, o ana dek kaydedilenden daha hızlı bir şekilde gerçekleşti.
Araştırma grubunun lideri Dr. Chris Derksen, mevcut örtünün kaybolmasının, bölgedeki yaban hayatı, bitki örtüsü ve toprak sıcaklığını değiştirecek boyutta olduğunu ifade etti.
bence bunun kuresel ısınmayla alakası yok sanki.bazı dönemlerde eriyor bazı dönemlerde buzul çağı yaşıyor kutuplar.
Bazı uzmanlar da küresel ısınma diye bir şey olmadığını savunuyor yanılmıyorsam.
Küresel ısınma kac derece olmus? bence bu tip haberlere inanmayın.. kutuplarda sogukluk -20 derecenin cok cok üstünde yani hava 5 derece bile ısınsa kutuplardaki buzun yok olma ihtimali sıfır... her ne olursa olsun dünyanın sekli itibari ile 2 tane kutup her zaman olacaktır ve buraları hep buzlu olacaktır günesle arasındaki mesafe azalmadıgı sürece...
Milyarlarca yılda yaratılmış kainat ve onun bir parçası mavi gezegenimizde yaşama ayak uyduramayanlar (kendi ayağına kurşun sıkanlar) gider... yerlerine ayak uydurabilecek kabiliyeti olanlar gelir.
bence ısınma yok :) bir film var,yarından sonra ordaki bilim adı tam aksini savunuyordu ve dedigi olmuştu banada mantıklı geldi karbondioksit tabaka oluşturarak güneş ışınlarını yeryüzüne inmesini engelliyor ve ani kış baskını ile dünya buza dönüyordu,bu denilen gazlar bence bir tabaka oluşturup ilerleyen yıllarda buzul çagına giriş olabilir bilim adamları ikiye ayrılmış kimi ısınma kimi sogumaya dönüyor diye işte öyle birşey :)
Gün gelecek yeniden oralar buzul olacak. Buzullar hiç erimese sürekli kar yağa yağa dünyadaki bütün su orada toplanır. :)
bu sadece bir döngü.
bundan 500 yil önce isvicre alplerinde hic kar kalmadigini tarih kitaplari yaziyor.simdi yine kar buz dolu.
Bir gün küresel ısınma bir gün küresel soğuma hangisine inanacağıma şaşırdım.
Hayırlısı
:smug:Evet ya bende az önce bu konuyu tv de öğrendim. Buzullar hızla erimeye ve dünyanın ateşi çıkmaya başlamış malesef 2050 yılına kadar da tamamen eriyecekmiş. Biz insanlar doğayı yıpratmak için ne kadar çok çaba harcıyoruz farkında olmadan. Bu sabah bişey farkettim. Benim yaptığım birşey başkası yapsa çok kızardım ama kendi yaptığımı farketince hemen bir bahane ürettiğimi gördüm. Aslında bu bahaneyi üretmek yerine onu yapmamam konusunu kendime söyledim. Bundan sonra bahane üretmek yerine çözüm üretmeye karar verdim arkadaşlar , bunu başkalarına önermeyin kendiniz yapın. Tıpkı denize atılan deniz yıldızları gibi