hiç bir sorun yok her cihazın tuner hassasiyeti farklıdır orda 73 çıkıyor diye başka cihazdada 73 çıkacak diye bir kaide yoktur sorunsuz gösteriyorsa probem yoktur
Daha önce bu tür cihaz kullanmadığım için tam bilemiyorum belki hepsi böyledir.
Ama örnegin fox tv yan odadaki hiremco alıcıda %73 sinyal alırken gigablue'da %63 almakta.
Sizce sorun nerede tam olarak?
hiç bir sorun yok her cihazın tuner hassasiyeti farklıdır orda 73 çıkıyor diye başka cihazdada 73 çıkacak diye bir kaide yoktur sorunsuz gösteriyorsa probem yoktur
Bende de Gigablue Solo var ve şimdiye kadar 7 bağlı uyduda sinyal seviyesini 70'i geçtiğini görmedim! Çok ilginç gerçekten! Sinyalde 40 altına indiğinde bozuluyor. Ne yaptımsa bu sinyali hiçbir uyduda geçemedim! (Kablom kalite ve 20 m altında. Diseq 8'li Baff'ın ürünü) Hadi Astra için büyük anten gerek Türksat Hotbird uydularında da bu seviye hiç geçmiyor.
Sizde durum nedir?
sinyal seviyesi kanallara göre degişiyor ortalama olarak astra 4.8 de %82 hotbörde % 58-60 türksatta %76 civarı tabi bu ortalamaların altında ve üstünde olan kanallarda var
bende 800 hd se kullanıyorum.8li baff diseqc var..8 uydu..turksat da cnn turk frekansı % 80 lerin üzerinde..ancak bende de bazen uydu geçişlerinde sinyal sıfıra iniyor..mesela turksattan hotbird' e geçtiğim de sorun olmazken, turksattan 23,5 astraya gectiğim de sinyal sıfıra düşüyor.. ama hotbirdden 23,5 astraya normal şekilde geçebiliyorum...çözemedim bu sorunu..diseqc değiştirdim olmadı..diseqc 1.1 ayraları, input, ab ayarlarını forumlardan öğrendiğim kadarıylada düzenledim ama nafile...bu sorunla karşılaşan varsa bilgilendirirse sevinirim...
Sizlerin yardimiyla aldigim gigablue quad aleti calistirdim.
Alete 4 uydu bagli 19,2 13 42 7 dereceler
Bundan önce Korax Full X hd kullaniyordum ama alet son zamanlarda sinyal kaybi yapmaya basladi herzaman yapiyorduda arada bir yani.
Gigablue quad aldim open 3tv kurdum calisyordu ama oda sinyal kayip etmiye basladi ayni hata ararttiriyorum felan belki geliyor.
Yaklasik 8 cesit Disqch denedim degistirdigimde bazen normal calisiyor sonra gene yok
Internette arastirdim Spaun marke bir 4 lü diqch aldim taktim 2 gndür sorun yoktu ama gene gitti sinyaller EMP centauri 2 li disqch aldim onuda taktim gene ayni.
simdi tek kabloyu direk bagladim yani 1 uydu bakiyorum
19,2 derecede Avusturyanin ORF paketi var Astra 19.2° Ost, Frequenz: 12663 MHz, Polarisation H, Symbolrate 22000, FEC 5/6
bu kanallari herzaman cikartiyor bunlarda hic bir sorun yok.
anten kablosunun yaninda internet kablosu geliyor zarari olurmu acaba??
Dreambox 500 s ve idte yani yumatuya yakin bir alet 4 uydu sorunsuz calisiyor ayni kabloda.
Artik benim aklima bir sey gelmiyor ne yapmam gerektigini bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum.
bende gıgablue ue 800 hd model var merkezi sistem var binada v-h sorunu var bende prima fila kanallarının 21 22 23 24 25 26 27 28 çıkmıyor ayrıca privete spicede çıkmıyor neden olabilir merkezi sitemde acaba
bu siteden: kendine ait uyduları işaretle altta sağdaki kodu girerek güncel satellite.xml yi indir sonra cihaza bağlan etc/tuxbox içindekiyle değiştir cihazını yeniden kapa aç ve ya sorunlu kanalları yada komple uyduları tarat zamanla uydulardaki transporterler değişebiliyor onun içinde sinyal bulamamanız normal uzun zaman aynı xml yi kullanıyorsanız