10 verip 30 almasalar bari. Bizde bişeyler bekliyoruz ama muhtemelen 10 TL verecekler. :)
İntibak düzenlemesi kapsamında aylıklarda güncelleme yapıldı. 2000'den önce emekli olanlar 10 ile 339 lira zam alacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2000'den önce emekli olanların aylıklarının yeniden hesaplanmasını öngören intibak düzenlemesi kapsamında, emeklilerin dosyalarında bulunan bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılarak güncellemede sona geldi.
Emekli aylıklarına 10-339 lira arasında zam
İntibak düzenlemesi kapsamında, 2000'den önce emekli olanların aylıklarında yapılacak güncelleme yaklaşık 1,9 milyon kişiyi etkileyecek. 2000'den önce emekli olanlar, Ocak ayından itibaren, intibak kapsamında 10 ile 339 lira zam alacak. Bu kapsamda, 3 bin 600 gün prim ödeyen ve en yüksek göstergeden emekli olan bir emekliye 118 lira zam verilecek. 5 bin gün prim ödeyen ve en üst göstergeden emekli olan emekliye ise 149 lira zam yapılacak. 6 bin gün prim ödeyen ve en üst göstergeden emekli olan emeklinin aylığına 174 lira, en üst göstergeden emekli olan 7 bin 400 gün çalışan emeklinin aylığına ise 212 lira zam yapılacak. 9 bin gün prim ödeyen ve en üst göstergeden emekli olan emekli 247 lira, bu gösterge ve prim gününün üzerinden emekli olanlara ise 339 liraya kadar zam alacak.
10 verip 30 almasalar bari. Bizde bişeyler bekliyoruz ama muhtemelen 10 TL verecekler. :)
bılgı ıcın sgl..
bizim emeklılıge cok daha.:))
ne zaman baslıayacaka acaba 1-2 sene bulur herhalde guncellemesı
Bu yasa 2000 öncesi emekli olanları ilgilendiriyomuş,ironik...Annem 2000 yılından önce emekli oldu ve toplam 17 sene çalışıp,20.inci senesinin dolmasını(aylık alabilmek için) çalışmadan bekledi...Ben,2007 senesinde emekli oldum ve bilfiil 27 sene çalıştım,8000 gün prim ödedim...
Ama annemin maaşıyla benim maaşım arasında 100 lira fark var...Sizce 2000'den sonra emekli olanlara haksızlık yapılmıyor mu...
Göstergeye göre 100 tl görülüyor,,
yıllardır buna benzer haberlere bağışıklık kazandım...emin olun hiiiiç heyecanlanmadım..biliyorum vede eminim bu haberde diğerleri gibi ne yazıkki ASPARAGAS.....
birde şu yaşı bekliyen emekli olcaklara bi kıyak yapılsa
geçmiş yılların farkını verecekmi ?
Geçmişin farkları verilmiyecekmiş.
yahu kandırmaca işte bu işi iyi yapıyorlar 20 -30 tl alanlar şanslı:Ç
İnşallah verirler.