çok güzel bir filimdi
"Fetih 1453" filminin Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki gösterimi, Ortodoks Rum grupların protestosu üzerine iptal edildi
Genelde Hristiyanlık, özelde ise Rum medeniyetine hakaret ettiği iddiasıyla Lübnan 'daki Ortodoks Rum gruplarca protesto edilen Fetih 1453 filminin ülkedeki gösteriminin yasaklandığı bildirildi.
Doğu Partisi'nin kurucu komite başkanı Rodrik Huri'nin, filmin gösterime girmemesi yönündeki tehditkar açıklamasından sonra, filmi Lübnan'a getiren "EMPİRE" sinema şirketinin müdürü Bessam Iyd yaptığı açıklamada, "Lübnan'daki Hristiyan kesimden eleştiri aldığımız için filmi yayınlamayacağız. Konu hakkında belki anlaşabiliriz diye başpiskoposlarla telefon görüşmesi yapmayı düşünmüştüm, ancak vazgeçtim" dedi...
çok güzel bir filimdi
Normaldir bu ülkede yasaklanması.
atı alan üsküdarı geçti izlemek isteyen gene bir yolunu bulur izler çokta fifi...
ben hiç beğenmemiştim...tam bir hayalkırıklığı..lübnanda yasaklanması için onların bileceği iş..
Nasıl bir fetih filimi..bir Mehterin çalmadığı,Fetihle özdeşleşen bir Akşemsed'in Hz.lerinin bir anlık görüntüsü,Fetih sembolü ulubatlı hasan'ın ha varlığı ha yokluk görüntüsü.Fatih Sultan Mehmed çizimlerini bizzat kendisinin yaptığı devrin en büyük topunu evvelce Bizans hizmetinde bulunan Urbain isimli bir Macar yahut Ulah mühendisine, döktürmüştü (ama filmde sanki mucidi oymuş gibi gösterilmesi.)v.s...v.s. daha neler neler..
Bende de az da olsa hayal kırıklığı oldu. Mehterin olmaması çok büyük bir eksiklik. Birde Bizans imparatoru benim bildiğim kaçarken öldü, filmde şerefiyle savaşıp öldü diye gösterilmiş. Herhalde Yunanlıları daha fazla kışkırtmamak için böyle yapılmış.
Dekorlar ve efektler gerçekten iyiydi.
Figüranlar kötüydü. Herşey bir anda oldu bittiye getirildi. Filmde gerilim azdı.
Top olayına gelince yine Urban ustanın projesi olarak geçiyor. Bunun için Sultan Mehmed o adamı bizanslıların elinden kurtarıyor.
Türk sineması için aslında çok iyi yapım. Bu tür büyük projelerin yapılabileceğini gösteriyor. Zamanla ustalaşırız.
Bence 5 Para etmez bi film Allah'tan yasaklamışlar yoksa izleyen bi Lübnanlı ''Bu Türk'lerde ne kadar saçma sapan film yapıyorlar'' der yani Türk sineması hakkında olumlu düşünmezler.
Konusu eşsiz ama film olarak berbat bir film, Lübanan'lılar çok şey kaybetmezler :)