Uydumarket Banner  

3 sayfadan, 1. sayfa 123 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 45 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Digiturk'teki Dolby Digital Yayınlar

  1. #1
    Average Member
    Giriş Tarihi
    09-09-2009
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    317
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    505708

    Digiturk'teki Dolby Digital Yayınlar



    digitürkte hd kanallarda dolby digital yayınlar ne kadar gercekci? digitürk plus kutu kullanıyorum optik cikiştan yamaha amfime baglanti yaptim amfide dolby digital yazmasina ragmen yayınlardan dolby digital ses alamıyorum. normalde konuşma sesleri centerden efekt sesleri yan hoparlörden gelmesi lazim ama oyle olmuyor hepsinden konuşma sesi geliyor bence digitürk bu işi beceremiyor. Yabanci uydulardaki hd yayınlarda dolby digital ses cok farkli mesela sky platformu 5+1 keyfine variyor insan buna bir cözüm bulmalari lazim yada dolby digital yayın dememeleri lazim kendimi kandiriliyor hissediyorum inanin.başka rahatsiz olan yokmu bu konudan?:badprv:

  2. #2
    Supervisor
    Giriş Tarihi
    20-11-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    8,208
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    401172

    Valla sky larda maçlar bile 5.1 Dolby veriliyor DT daha filmlerde bile bunu yapamıyor bile Dolby kalitesinde diye reklam yapıyorlar bu konuda cok eksikleri var gercekten DTnin

  3. #3
    Average Member
    Giriş Tarihi
    25-10-2004
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    51
    Mesajlar
    269
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    35769

    Ben film kanallarındaki ses kalitesinin, diğer platformlara göre kötü olmadığını düşünüyorum. Ancak yabancı kanallardan dinlemedim.

  4. #4
    Average Member
    Giriş Tarihi
    09-09-2009
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    317
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    505708

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi avercan Mesajı Göster
    Ben film kanallarındaki ses kalitesinin, diğer platformlara göre kötü olmadığını düşünüyorum. Ancak yabancı kanallardan dinlemedim.
    aldiginiz ses gercek dolby digital degil.

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    05-03-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    826
    Üye No
    327919

    Bu konuyu yıllardır tartışıyoruz ama pek değişen bir şey yok. Sebebi tam olarak ne onu da anlamıyorum. Digiturk film ve dizileri genelde HD Cam formatında alıyor ve bu formatlarda genelde 5.1 olması gerekiyor ama nedense çok kısıtlı bir şekilde bazı yapımlarda 5.1 desteği veriyorlar.

  6. #6
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2008
    Mekan
    03 Afyonkarahisar
    Mesajlar
    1,695
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    414965

    film kanalları cogu zaman ac3 yani dd değil yalnız dizi kanalları dd bilginize.

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    23-04-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    969
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    95029

    Digiturkte sinema kanallari turkçe sesler AC3 orjinal sesler DTS diye biliorum .Ekstradan kanal ne kadar dts destekli olsa da amfiniz destekli olsa da cihaz yuzunden dtsden verim alamazsınız

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    05-03-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    826
    Üye No
    327919

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi SiLeNGeR Mesajı Göster
    Digiturkte sinema kanallari turkçe sesler AC3 orjinal sesler DTS diye biliorum .Ekstradan kanal ne kadar dts destekli olsa da amfiniz destekli olsa da cihaz yuzunden dtsden verim alamazsınız
    Daha Dolby Digital'i doğru düzgün veremiyorlar DTS ne arar. Hiç şahit olmadım.

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    05-11-2009
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    5,231
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    512673

    Ben kaç senedir bu olayı anlamadım digitürk bu kadar yenilik yapıyor geliştiriyor abi dTS ses vermek bukadarmı zor.Yani bu merkezden ayrıca bi aletmi gerektiriyor.Yoksa tp de daha fazlamı yer kaplıyor ne yani biriside çıkıp anlatmıyor biz şu nedenlerden ötürü böyle yayın vermiyoruz diye.

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    05-03-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    826
    Üye No
    327919

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi xxpp Mesajı Göster
    Ben kaç senedir bu olayı anlamadım digitürk bu kadar yenilik yapıyor geliştiriyor abi dTS ses vermek bukadarmı zor.Yani bu merkezden ayrıca bi aletmi gerektiriyor.Yoksa tp de daha fazlamı yer kaplıyor ne yani biriside çıkıp anlatmıyor biz şu nedenlerden ötürü böyle yayın vermiyoruz diye.
    DTS ve Dolby, stereo sese göre daha fazla veri aktarımı gerektiriyor ama 10mbps'lik HD yayının yanında 0.5-1mbps'lik ses verisinin lafı olmaz. O yüzden başka unsurlar vardır. DTS olmaması pek anormal değil aslında zaten piyasadan DVD bile satın alsanız genelde aksiyon ve bilim kurgu filmlerinde DTS kanalları oluyor. Ha bir de yıllardır yayını Dolby Digital olarak verip stereo yayınlanmasını da pek anlamış değilim.

  11. #11
    Member
    Giriş Tarihi
    20-08-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    238
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    252492

    internetten dd 5.1 indirdiğiniz bir dizi yada filmi dt de seyrettiğinizde aradaki dağlar kadar farkı anlarsınız. Ama çakmada olsa dd.5.1 ses veriyo tivibu ev iddia etmesine rağmen vermiyor. Dts ise bildiğim kadarıyla tv formatı değil hiç bi kanalda dts rastlamadım. adresinde kanalların ses formatlarını inceleyebilirsiniz

  12. #12
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    05-09-2008
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    1,206
    Üye No
    453098

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi digitaltheatre Mesajı Göster
    Bu konuyu yıllardır tartışıyoruz ama pek değişen bir şey yok. Sebebi tam olarak ne onu da anlamıyorum. Digiturk film ve dizileri genelde HD Cam formatında alıyor ve bu formatlarda genelde 5.1 olması gerekiyor ama nedense çok kısıtlı bir şekilde bazı yapımlarda 5.1 desteği veriyorlar.
    Sinema ve dizi kanalları arasında sadece 12. kanal 5.1. kodlanmış durumda.Diğerleri 5.0 gözüküyor.Ne yazık ki bu kanallardaki yayınların da çok azı gerçek anlamda 5.0. Çoğunlukla yayınlar stereo.

    12. nolu kanalda ise 5.1. dd görünmesine rağmen hiç 5.1.dd film yayınına rastlamadım.
    Düzenleyen dr.say : 08-10-2012 at 11:24

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    58
    Mesajlar
    995
    Üye No
    290

    Burada ne yazikki yanliş bilgiler verilmiş.
    AC3 ,Dolby Digital demektir.
    Uydu yayinciliginda kullanilan cihazlar sadece Dolby digital cok kanalli ses formatini desdekler.
    Bu cihazlar uydudan örneğin dts sinyali gelse tanımaz
    Dolby Digital ses tv den veya stereo ses sisteminden yada bilgisyar hoparlörü gibi bir araçla dinlenirse kalite farkı anlaşılmaz.çünkü bu formatın amacı kalite değil çevresel sestir yani çok kanallı surround sound.
    Kullandığım humax digiturk hd receiver sony ev sinema receiverime optik kablo ile bağlı ve hd film kanallarındaki filmler gerçek Dolby Digital 5.1
    Eğer siz bunu kullanamıyorsanız ya donanımınız yada bilginiz veya her ikisi eks****r.

  14. #14
    Average Member
    Giriş Tarihi
    09-09-2009
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    317
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    505708

    dogru söyluyorsun bilgimiz ve cihaz eksigimiz var. yukarida cevap veren arkadaşlarinda öyle........

  15. #15
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    26-10-2012
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    5
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    585273

    Premier HD, Premier 2HD, Stars HD kanallari kesinlikle dolby digital ve AV amfinize optik cikistan baglanti yaparsaniz 5.1 olarak mukemmel bir sekilde izleyebilirsiniz. Ancak mutlaka orjinal dilde ve TVnin sesi kapali izleyin. Aksi halde kanallarda ses karismasi (on hoparlorlerden konsumanin cok fazla gelmesi gibi) oluyor ve tadi kaciyor.Ayrica yapim tarihi nispeten eski filmlerdede 5.1 yerine sadece surround olarak duyacaksinizki, bu yayindan degil, o filmin teknik ozelliginden kaynaklaniyor.

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    05-03-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    826
    Üye No
    327919

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Lassher Mesajı Göster
    Premier HD, Premier 2HD, Stars HD kanallari kesinlikle dolby digital ve AV amfinize optik cikistan baglanti yaparsaniz 5.1 olarak mukemmel bir sekilde izleyebilirsiniz. Ancak mutlaka orjinal dilde ve TVnin sesi kapali izleyin. Aksi halde kanallarda ses karismasi (on hoparlorlerden konsumanin cok fazla gelmesi gibi) oluyor ve tadi kaciyor.Ayrica yapim tarihi nispeten eski filmlerdede 5.1 yerine sadece surround olarak duyacaksinizki, bu yayindan degil, o filmin teknik ozelliginden kaynaklaniyor.
    Yıllardır Digiturk'ün bazı HD kanallarında Dolby sinyali veriliyor ama yayınlanan film ve dizilerin çoğu 5.1 değil. Zaten amfi veya ev sinema sisteminizde sesin hangi formatta geldiğini gösteren bir işaret olmasa bile konuşma seslerinin merkez hoparlör yerine tüm hoparlörden verilmesiyle de kolaylıkla 5.1 olmadığını anlayabiliyorsunuz. Ayrıca bu işin eski filmlerle de bir ilgisi yok. 50 yıl önceki filmlere bile Dolby Digital 5.1 miksajı yapılıyor. O yüzden Digiturk'te de 10 yıl önceki bir filmi 5.1 olarak izleyip, geçen sene vizyona giren bir filmi de stereo olarak izleyebiliyorsunuz. Siz bu mesajı yazdıktan sonra mı bir değişiklik yaptılar diye düşündüm ama şimdi kontrol ettim öyle bir şey de yok. An itibari ile Dizimax Vice'da yayınlanan Perception ve Dizimax Drama'da yayınlanan Private Practice dizileri 5.1 ama bir önceki saat diliminde yayınlanan diziler değildi. Keza şimdi Moviemax Premier'de yayınlanan Burlesque, Moviemax Premier 2'de yayınlanan Secrets From Her Past ve Moviemax Stars'da yayınlanan Save the Last Dance filmlerinde Dolby sinyali olmasına karşılık yayın stereo olarak verilmekte. Ayrıca bu başlık kısmen yeni ama geçmişte bununla ilgili çok tartışma olmuştu. Ve bundan şikayet eden kesim de 5.1 sesi alabilmek için ses kanalını orjinal diline ayarlayıp, receiverın optik ses çıkışından ses sistemine bağlayacak kadar bilgililer.

    Yalnız benim anlamadığım Prosecutor da tüm filmlerin 5.1 olduğunu iddia etmiş. Bu filmler bazı üyelere 5.1 bazı üyelere stereo olarak mı geliyor yani ne âlaka. Bir içerikten 5.1 sesini alabiliyorsak başka bir içerikte de alamadığımızda bu sorun neden bizden kaynaklasın ki. Bir yayın 5.1 ise herkese öyledir değilse de herkese değildir. Böyle bir şey de cihaz ya da abonelik ayrımı olacak hali yok. Yani olayın teknik bilgisizlikle bir bağlantısı yok öyle olsa National Geographic ve MTV HD Live kanallarında sürekli 5.1 ses alamazdık.

  17. #17
    Average Member
    Giriş Tarihi
    11-04-2004
    Mekan
    44 Malatya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    356
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    10422

    [email protected] ellerine sağlık her şeyi açıklamışsın. bende bu konuyu gördükten sonra moviemax kanallarını kontrol ediyorum, bazı filmler haricinde genelde konuşma sesleri merkez yerine tüm hoparlörden gelmekte, ayrıca ses sistemine gelen sinyal sonucunda, ses sistemi gelen sesi 5/3.0 olarak tanıtıyor. nat. geo hd kanalındaysa gelen sinyal için 5/3.1 yazmakta ve konuşma sesleri merkezden gelmektedir.

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    14-10-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2,353
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    272912

    Benim bir sorum olacak ,


    Kişiler aldıkları 5.1 ses sistemlerine optik kablo ile TV'den mi ses cihazına bağlıyacak , yoksa receiver üzerinden mi bağlıyacak .

    Aynı zaman da orjinal dilde yayınları aldığım zaman ben cok güzel sesler alıyorum cihazımda .

  19. #19
    Average Member
    Giriş Tarihi
    09-09-2009
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    317
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    505708

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi erdi1907 Mesajı Göster
    Benim bir sorum olacak ,


    Kişiler aldıkları 5.1 ses sistemlerine optik kablo ile TV'den mi ses cihazına bağlıyacak , yoksa receiver üzerinden mi bağlıyacak .

    Aynı zaman da orjinal dilde yayınları aldığım zaman ben cok güzel sesler alıyorum cihazımda .
    receiver üzerinden baglanti yapilacak

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    14-10-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2,353
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    272912

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi falldaemon Mesajı Göster
    receiver üzerinden baglanti yapilacak

    Recevier üzerinden yaparsan Ps3 , dsmart'ı her defasında cıkarıp takmam gerekir ? Bunun zahmetsiz kısmı yokmudur ?

  21. Merih Banner Alt
3 sayfadan, 1. sayfa 123 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı