120lik ve daha büyük çanak antenler için genelde kollu motor tavsiye edilir. Eğer çanak anten ağırsa 100cm ve daha büyükleri için diseqC motor sorun yaratabilir.
Arkadaşlar 1.20 cm çanak anten ve disecg motor alıcam acaba tavsiye ettiğiniz markalar nelerdir...önceden 4 yıl next disecg motor kullandım sorun çıkarmadı...tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum..
120lik ve daha büyük çanak antenler için genelde kollu motor tavsiye edilir. Eğer çanak anten ağırsa 100cm ve daha büyükleri için diseqC motor sorun yaratabilir.
120 inverto delikli anten ile stab 120 motor alırsanız performanslı bir ikili oluşturursunuz.bende 3-4 ay evvel bu sistemi kurdum .memnunum.sinyal kalitesi açısından makbul.rüzgarlı havalarda anten dayanımı iyi.konuyuda buraya açmıştım
tavsiye ederim
Offset antenin bakış açısı biraz farklıdır daha eğimli durur ve Hispasat gibi ufka yakın uydularda sorun olabilir diye duymuştum. Bunu dışında aradaki farkı bilmiyorum. Ben yine de parabol tavsiye ederim.
Düzenleyen sami ertaga : 30-09-2012 at 21:40
Olabilir, belki başka etkenler de vardır. Pek emin olmadığımı söyledim zaten.
ainen abicim çanak anten lnb uyumu gibi faktörlerde söylenebilir
150 cm'e kadar offset üstüne parabol...bu arada hispasat için falan sorun yaratmaz offset anten korkmayın ben 80 lik antenle problemsiz izliyorum diseq motor ile...
5 yıldan beri 120 cm ofseti sorunsuz olarak , goldmaster diseqc motorla kullanıyorum ,
motor şaftında milim boşluk oluşmadı ,
anten çatıda , rüzgar alan bir yerde, bacaya monte ettim ,
şahsi fikrim , sorun yaratmaz 120 cm çanak
Düzenleyen pixel : 30-09-2012 at 22:41 Sebep: imla
120 ofset + next motor kullanıyorum
az da olsa su anda arada bosluk olustu egerkı 120 cm dusunyorsan parabol ve kollu tavsıye ederım
120 cm ofset goldmaster çanak ve goldmaster sg 2100 hh deiseqc motor bu sistemi yaklaşık 8 yıldır kullanıyorum -25 ila -30 derece arasında kışın kullandım motor hiç sorun çıkartmadı
kullandığın uydu cihazı deiseqc motor uyumlu olmalı bazı uydu cihazıları motorlu sistemlerde başarılı değil mesela çakma dreambox 500 gibi devamlı uydu pozisyonlarında kaydırma yapıyor...
çanağı montajlayacağın yer sıkıntın yoksa çanak antenin mutlaka goldmaster 120 cm ofset olsun çok güzel imalat baskısı var bu çanağın bir çok kişinin motorlu sistemle izyeyemediği bir çok kanalı izlersin kullanacağın motorda 70 derece sola 70 derecede sağa döner 105 derece doğu ile 30 derece batı arasındaki tüm uyduları rahatlıklada izleyebilirsin
Düzenleyen LunatiK : 01-10-2012 at 21:26