O kadar kısa özeti özetten saymıyor olabilirler :Ç
Hafta sonu Leyla ile Mecnun dizisinin tanıtımları yayınlanırken "özetsiz yeni bölüm" ibaresi vardı. Ben de özetsiz olacağı için işimi bırakıp tam saatinde ekranın karşısına geçtim, bir de ne göreyim, geçen haftanın özetini girdiler, ardından yeni bölüm başladı. Madem özet vereceksin, ne diye özetsiz yeni bölüm diye tanıtıyorsun ki?!
O kadar kısa özeti özetten saymıyor olabilirler :Ç
Türk kanalları "özet" kelimesinin karşılığı olarak geçen haftanın tamamını yayınlamak olarak değiştirdikleri için, gerçekten özet vermeyi özetsiz olarak kabul ediyorlar demekki. Kendileride şaşırmıştır biz ne yapıyoruz gerçekten özet bumu oluyor diye akılları karışmıştır.. :)
Ama bişey daha var saati 5 dakika geçmeden açıyorum oda ne çoktan başlamış bile dizi .. Aynı 3-4 kez oldu ne yaptıklarını kendileride bilmiyorlar ..
trt'dir ne yapsa yeridir:)
Yahu Özet vermese ne olur ?
en çok izlenen TrT dizilerinden Avrupa Avrupa dizisinin neredeyse hiç Tekrarını yayınlamazken , 1 Bölüm oynamış Böyle bitmesin dizisi haftada 3 Tekrar yapıyor .
Şubat diziside haftada 3-4 Tekrar yapıyor .
Zengin Kız fakir oğlanda öyle en az 3 tekrar yapıyor kanalda .
Ama En çok izlenen diziler ****enler ve Avrupa Avrupa neredeyse hiç tekrar yapmıyor .
( belki 1 kere yapıyordur bilmemem )
Özetsiz Yeni bölüm kelimesi kısmen doğru 5 dk bile sürmüyor bazı dizilerde özetler .
Özet diyen diziler diğer Özel kanallarda en az 45-50 dk sürdüğü için sorun yok .
O diziler henüz tutmadı ya, zorla izlettiriyorlarki dizinin başını kaçırdım bundan sonra bişey anlamam izlemeyim demeyin :)
TRT bu ne yapacağı belli olmaz.
5-10 dakika felan özet verdiler Leyla ile Mecnun'da, sen onu özet mi sayıyorsun ? :Ç
Özet dediğin, 1 saat olur.. 1 saat... :Ç
Düzenleyen ferhat658 : 27-09-2012 at 18:26
trt en uzun özeti ****enler dizisinde veriyor
TRT1 kanalının yayın politikasını anlayan biri varsa lütfen banada anlatsın. Yeni bölümünü yayınladığı şubat dizisi bitince aradan 5 dakika geçmeden aynı dizinin aynı bölümünü yayınlamak nasıl bir mantıktır? Koskaca trt nin elinde başka bir program mı yok? Ne yapmaya çalışıyor, neyin peşinde bu trt???
Bir çok kanal buna benzer şeyler yapıyor. Özellikle yeni başlayan dizilerin ilk bölümlerinde.
bence özet vermeleri iyi oluyor ama yarım saat kadar değil tabi :) en fazla 10 dakikalık bi özet mesela yeterlidir..
10 dakika özet yeter
bence trt dizilerini izlemeyin, hiç iyi değiller. kanal d , star ve atv deki dizilerle trt 1 deki dizler bir mi sence
Evet, bir değil. TRT'nin dizileri adı geçen diğer kanalların dizilerine 10 basar. Leyla ile Mecnun, ****enler, Sakarya Fırat, Şubat, Zengin Kız Fakir Oğlan, Avrupa Avrupa dizileri çok iyi gidiyor. Böyle Bitmesin yeni başladı, ama zincirin en zayıf halkası bence. Böyle bitmesin haricindeki dizilerin tam gaz devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca geçen sezon Mor Menekşeler gibi kalburüstü bir yapım vardı ki o da içinde tecavüz/sevişme sahneleri olmadığından olsa gerek sezon sonunda bitirildi. TRT dizilerinin tek dezavantajı şu, TRT'nin gazetesi, allı pullu haber siteleri yok ve bu dizileri ballandıra ballandıra sunamıyor. Diğer özel kanallar bunu yapabiliyor. Ayrıca TRT1 HD'yi izlemek için hiçbir ücret ödemiyoruz. Mor Menekşeler dizisi eğer Kanal D'de yayınlansa üç beş sezon devam ederdi. Serdar Akar'ın muhteşem bir çalışmasıydı. Gülme efektleri pompalanan Yalan Dünya'ya gülenlerin TRT izlemesini beklemek de mantıklı değil zaten. Her ne kadar özetsiz yeni bölümü özetli başlatsalar da TRT bu sezonun en iyi dizilerine sahip bence.