kesin cips hariç samana benziyordur :)zaten sevmem yağın donmuş hali resmen cips denilen şey.
Üzüm çekirdeği ve posası kullanılarak, antioksidan içeren, yağı azaltılmış yeni bir cipsin deneme üretimi yapıldı.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu yaptığı açıklamada, yüksek lisans öğrencisi Ali Güler'in, üzümün işlenmesi sonucu ortaya atık olarak çıkan posa ve çekirdeğin değerlendirilmesine'' ilişkin tez konusundan yola çıkarak geliştirdikleri ''cips projesi''ni, bir cips firmasıyla işbirliği yaparak hayata geçirdiklerini söyledi.
YAĞ ORANI AZALTILDI
Tokuşoğlu, şunları kaydetti: ''Yeni cipsin yağ oranı azaltıldığı için obeziteye yol açmayacak. Ayrıca, üzüm posasında bulunan antioksidan da kalp ve damar sağlığı açısından önemli. İnsan cildi, insan metabolizması üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor.''
Tokuşoğlu, ürünün sadece deneme üretiminin yapıldığını ve henüz patentinin alınmadığını belirterek, patent sürecinin tamamlanmasının ardından seri üretime adapte edilebileceğini bildirdi.
kesin cips hariç samana benziyordur :)zaten sevmem yağın donmuş hali resmen cips denilen şey.
icat edenin soyunu rahmet coluk cocugun dengesini bozan saglıksız ne oldugu belli olmıyan cok ucuz ve igren bir şey yimiyorum yidirmiyorum
Baked Crisps denen sey var yillardir %70 daha az yagli firinlanarak pisiyor hem tadida degismiyor bildigimiz patates ;)
Düzenleyen CHL : 12-11-2012 at 15:45
Cips yiyenler zaten bunun şimdiki tadını almak için yiyorlar,, Belki şişmanlık açısından kalorisi azaltılabilir ama bunun tadını aynı bırakarak sağlıklı hale getirmek çok çok zor, o zaman niye yesin Cips seven,,Gene kesin konuşmuyayım ama bu biraz kandırmaca gibi olur..
Düzenleyen askan : 12-11-2012 at 16:04
kesinlikle, tadi degisince ne anlami kaliyor onun icin en temizi firinlanarak yapilan sonucta yapi tasi ayni ;)
cips şişmanlatıyor muymuş? Bundan sonra bol bol yiyorum :)
Bundan türkiyede var da biz mi görmedik acaba? ilk defa görüyorm avrupa ürünü galiba? bu yapılacak cips türkiye için bi ilk olacak inşş. seri uretime geceler.