Uydumarket Banner  

29 sayfadan, 1. sayfa 1234567891011 ... SonSon
Gösterilen Mesajlar: 578 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

  1. #1
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.



    Diğer konu içerisinde yazacaktım ama belki başka sorularda olursa diye böyle bir başlıkla devam edelim. Bende Vestel Set Top Box var. Bunların iplerini değiştirme şansımız varmı? Menü ayarlarda ip değiştirme kısmı yok. Ben modemin DHCP özelliğini kapatsam ip alamayacağı için modeme bağlanamaz ve yayın alamaz.
    Varmı Vestel Set Top Box ip değiştirme yöntemi?

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    14-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    59
    Mesajlar
    604
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    28149

    Bende de AirTies var. Açıkçası ben memnunum. Set Top Box ların ayarları çok kısıtlı zaten
    IP değiştirme olayına gelince, ben modemden portları 2 farklı VLAN 'a ayırdım. Farklı ip gruplaması yapıyorum, yani ev ağıma dahil etmiyorum.
    Çünkü modemlerde TR069 protokolü var. Nitekim Set Top Box için modeme TR069 uygulaması yüklemişler.
    IP gurubunu ayırmakta güvenlik açısından fayda gördüm.

    Saygılar,

  3. #3
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi [email protected] Mesajı Göster
    Bende de AirTies var. Açıkçası ben memnunum. Set Top Box ların ayarları çok kısıtlı zaten
    IP değiştirme olayına gelince, ben modemden portları 2 farklı VLAN 'a ayırdım. Farklı ip gruplaması yapıyorum, yani ev ağıma dahil etmiyorum.
    Çünkü modemlerde TR069 protokolü var. Nitekim Set Top Box için modeme TR069 uygulaması yüklemişler.
    IP gurubunu ayırmakta güvenlik açısından fayda gördüm.

    Saygılar,
    Modeminizin o ayar kısmından resim eklerseniz daha çabuk anlarız.Bu arada bendeki vestel set top box u motorola ile değiştirdiler.Vestellerde hep sorun varmış zaten yeni ürettirmiyorlarmış.Stoktakileri bitirmeye çalışıyorlarmış.
    Kolay gelsin.

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-05-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,236
    Üye No
    219323

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

    Motorola kutular çok ısınıyor ve 1-2 saatlik seyirden sonra menü ve kanal geçişlerinde yavaşlamalar, donmalar oluyor.

  5. #5
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Yazdığınızdan beri takip ediyorum. Devamlı fişi takılı ve sabah 9 akşam 6-7 ye kadar açık duruyor ısınma aşırı değil.Donma vs hiç yaşamadım.Belki motorola modelini değiştirmişlerdir.

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-05-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,236
    Üye No
    219323

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi misfortune Mesajı Göster
    Yazdığınızdan beri takip ediyorum. Devamlı fişi takılı ve sabah 9 akşam 6-7 ye kadar açık duruyor ısınma aşırı değil.Donma vs hiç yaşamadım.Belki motorola modelini değiştirmişlerdir.
    Cihaza güncelleme geldi birkaç gün önce. Donma sorunu bitti. Cihaz hep açık olmasına karşın artık donmuyor, hızı da yerinde. İnşallah bozulmaz. Çok canımı sıkıyordu çünkü sürekli fiş çek tak. Şimdi keyifli oldu aleti kullanması.


    Isınması aynen devam ediyor ama onu da usb tipi küçük bir fanla çözüyorum.
    Düzenleyen scrubs : 03-10-2012 at 00:06

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    20-08-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    238
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    252492

    başka konularda da sordum ama cevap alamadım dd 5,1 ses alabilen var mı?

  8. #8
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    313
    Üye No
    540928

    Cihazım Motorolla.Çok ısınıyor ve ara sıra cihaz kitleniyor/donuyor.

    Airties kullanan arkadaşlar cihaz nasıl sıkıntı yaşıyormusunuz.

    Eğer Airties'te br problem yoksa MH'den talep edeceğim.Eve gelen Servis talep ederseniz gönderirler dedi.

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-05-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,236
    Üye No
    219323

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Le10 Mesajı Göster
    Cihazım Motorolla.Çok ısınıyor ve ara sıra cihaz kitleniyor/donuyor.

    Airties kullanan arkadaşlar cihaz nasıl sıkıntı yaşıyormusunuz.

    Eğer Airties'te br problem yoksa MH'den talep edeceğim.Eve gelen Servis talep ederseniz gönderirler dedi.
    Benim de bu sorunlarım vardı. Ama yazılım güncellemesiyle düzeldi. Şimdilik sıkıntım yok fakat tekrar ederse ilk işim AirTies istemek olacak.

    Kesin bilmemekle birlikte en sorunsuz kutuların AirTies olduğu söyleniyor.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    18-05-2012
    Mekan
    45 Manisa
    Mesajlar
    2,430
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    579831

    Tivibu iptalinde evdeki ekipmanları benim götürmemi söylüyor müşteri hizmetleri..Daha önce kablolu modem vardı ve tivibu üyeliğimle kablosuz modem taktılar..Benim ekipmanı söküp eski modemi bağlamam mümkün değil..Neden servis gelip taktığı ekipmanı almıyor ve eski düzenimi kurmuyor? Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

  11. #11
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-05-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,236
    Üye No
    219323

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi fb_44 Mesajı Göster
    Tivibu iptalinde evdeki ekipmanları benim götürmemi söylüyor müşteri hizmetleri..Daha önce kablolu modem vardı ve tivibu üyeliğimle kablosuz modem taktılar..Benim ekipmanı söküp eski modemi bağlamam mümkün değil..Neden servis gelip taktığı ekipmanı almıyor ve eski düzenimi kurmuyor? Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
    Maalesef ttnetin her hizmeti gibi abone olmak için bir telefon yetiyor, iptal için illa türk telekom ofisi ya da müdürlüğüne gitmek gerekiyor.
    Düzenleyen scrubs : 08-10-2012 at 21:30

  12. #12
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    18-05-2012
    Mekan
    45 Manisa
    Mesajlar
    2,430
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    579831

    İlginiz ve cevabınız çok teşekkür ederim...

  13. #13
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    313
    Üye No
    540928

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi scrubs Mesajı Göster
    Benim de bu sorunlarım vardı. Ama yazılım güncellemesiyle düzeldi. Şimdilik sıkıntım yok fakat tekrar ederse ilk işim AirTies istemek olacak.

    Kesin bilmemekle birlikte en sorunsuz kutuların AirTies olduğu söyleniyor.
    Dün akşam yazılıma baktım 2.2.6 yanlış hatırlamıyorsam.

    Evet son günlerde sanki biraz düzelme oldu gibi.Şu an sorun yaşamıyorum.Sadece interaktif menüsü açılmıyor.

  14. #14
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Le10 Mesajı Göster
    Dün akşam yazılıma baktım 2.2.6 yanlış hatırlamıyorsam.

    Evet son günlerde sanki biraz düzelme oldu gibi.Şu an sorun yaşamıyorum.Sadece interaktif menüsü açılmıyor.
    Evet airties yazılımı 2.2.6... Menüde cihaz yazılımına baktığınız yerde kırmızı ile işaretli yerler varsa cihaz yazılımı eksik yüklemiştir.Cihazı kapatıp(fişini çekip takarsanız) açarsanız yazılım yeniden yüklenir interaktif menüsü düzelir.Sizde şu anda tahminim kanalların epg bilgiside yoktur.

  15. #15
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    313
    Üye No
    540928

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi misfortune Mesajı Göster
    Evet airties yazılımı 2.2.6... Menüde cihaz yazılımına baktığınız yerde kırmızı ile işaretli yerler varsa cihaz yazılımı eksik yüklemiştir.Cihazı kapatıp(fişini çekip takarsanız) açarsanız yazılım yeniden yüklenir interaktif menüsü düzelir.Sizde şu anda tahminim kanalların epg bilgiside yoktur.
    Ben fişten çıkartıp taktım.Modemi,cihazı herşeyi kapattım tekrar açtım.Gerçi bir ara özet'ten baktığımda "alınamadı" hatasını gördüm yine çıkartıp taktığımda o sorunda düzelmişti ama interaktif'e yine ulaşamadım.Açıkcası EPG pek dikkatimi çekmedi.Akşam gittiğimde onada bakacağım ve bu işlemleri tekrar deneyeceğim.Olmadı MH aracayacağım.

    Ayrıca bir sorum olacak.Acaba fabrika ayarlarına dönsem cihaz ne gibi özellikleri sıfırlayacak.Bu modemi etkiler mi ?Akşam akşam TV'siz kalmayayım.

  16. #16
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Le10 Mesajı Göster
    Ben fişten çıkartıp taktım.Modemi,cihazı herşeyi kapattım tekrar açtım.Gerçi bir ara özet'ten baktığımda "alınamadı" hatasını gördüm yine çıkartıp taktığımda o sorunda düzelmişti ama interaktif'e yine ulaşamadım.Açıkcası EPG pek dikkatimi çekmedi.Akşam gittiğimde onada bakacağım ve bu işlemleri tekrar deneyeceğim.Olmadı MH aracayacağım.

    Ayrıca bir sorum olacak.Acaba fabrika ayarlarına dönsem cihaz ne gibi özellikleri sıfırlayacak.Bu modemi etkiler mi ?Akşam akşam TV'siz kalmayayım.
    Modemi etkilemez..settopboxun üzerindeki yazılım sıfırlanıyor ama ben bir kaç kere yaptım neyin sıfırlandığını anlamadım..Çünkü tekrar izleden durduğum film/diziye tekrar girince kaldığım yerden devam etmişti..Sanırım sadece yazılımla ilgili birşeyler sıfırlanıyor kullanıcı ayarlarınız aynı kalıyor.
    Bu arada o "alınamadı" hatasını gibi Kırmızı ile yazılan bir şeyler varsa cihaz tam yükleme yapmamamıştır.EPG ve interaktif ozmaan gelmiyor.cihaz alamıyor.

  17. #17
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Bu arada sizin yaşadığınız interaktif sorununu ben motorola setopbox ile yaşadım.Yazılım tam yüklenmesine rağmen interaktif çalışırken bir süre sonra çalışmaz oldu .
    İnterkatif yok.Diğer herşey yerli yerinde araçlar çubuğu falan çalışıyor..Belki yazılımsal bir bug tur.

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-05-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,236
    Üye No
    219323

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi misfortune Mesajı Göster
    Bu arada sizin yaşadığınız interaktif sorununu ben motorola setopbox ile yaşadım.Yazılım tam yüklenmesine rağmen interaktif çalışırken bir süre sonra çalışmaz oldu .
    İnterkatif yok.Diğer herşey yerli yerinde araçlar çubuğu falan çalışıyor..Belki yazılımsal bir bug tur.
    İnteraktif menüsü bende çalışıyor fakat pek de işlevsel değil zaten. Giremeseydim de aramazdım pek. Twitter'a girmek fena değil ama o da kullanışlı denemez.

  19. #19
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    313
    Üye No
    540928

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi misfortune Mesajı Göster
    Bu arada sizin yaşadığınız interaktif sorununu ben motorola setopbox ile yaşadım.Yazılım tam yüklenmesine rağmen interaktif çalışırken bir süre sonra çalışmaz oldu .
    İnterkatif yok.Diğer herşey yerli yerinde araçlar çubuğu falan çalışıyor..Belki yazılımsal bir bug tur.
    Bir kaç defa sök çıkar yaptıktan sonra interaktif menü kendine geldi.

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-05-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,236
    Üye No
    219323

    Tivibu Set Top Box lar hakkında sorular/sorunlar hakkında her şey.

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Le10 Mesajı Göster
    Bir kaç defa sök çıkar yaptıktan sonra interaktif menü kendine geldi.
    İste ttnet farki. Sorun varsa fis cikar tak sistemi :D
    Düzenleyen scrubs : 12-10-2012 at 18:33

29 sayfadan, 1. sayfa 1234567891011 ... SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı