Hayirli olsun Ellerine saglik :ok:
(fotolari zoomlama imkanimiz var mi?)
Merhaba arkadaşlar bu benim yaptığım ilk backup lar dan (forma aktardığım) daha bu konuda yeniyim umarım begenirsiniz.
:smiles34:Ayrıca isayüksel hocamada burdan teşekkür ediyorum onun sayesinde kendi backup larımı yapıyorum.:smiles34:
:tflag::tflag:
Not: Düzenlemede Hdd mount işlemi aktif hale getirildi.
İlk önce Vu+ update den () dosyasını indirip usb den kurulum yaptım.
KURULUM ve AYARLAR
Yeni yazılım kurulunca çıkan ekranda dil ayarı TÜRKÇE yapıldı.
Ağ ayarları yapıldı Arayüzü Kullan:evet ve DHCP Kullan:evet olarak seçildi.
Kanal yüklemek için Menü-Sistem-Özelleştir bölümünden kullanıcı tecrübesi Uzman ve Çoklu buket kullanımını etkinleştir evet olarak ayarlandı. Ayarlar yeşil tuş ile kaydedildi.
Kanal setings ve pc ayarı için webinterface yüklendi. Yükleme için Menü-Eklentiler-Eklenti İndir yeşil buton yapıp biraz bekliyoruz gelen ekrandan extensions bölümü altında webinterface eklentisi üzerine gelip kumandamızın OK tuşuna basıp extensions-webinterface eklentisini indirmek istiyormusunuz? mesajına ok diyoruz yüklemeye başlıyor ve uygulama bitti diye mesaj çıkınca ok diyip çıkıyoruz ve cihazı yeniden başlatıyoruz.
Kanal setings yüküyoruz. Kanal yüklemek için değişik yöntemlerden yararlana biliriz ben dreamboxedit ile yükledim.
Tuner ayarlarını Menü-Kurulum-Uydu yapılandırma-Tuner Ayarları kısmından Tuner A: (Basit) Diseq A/B/C/D : 42°/13/°7° yaptım. Bu ayar kanal yüklemeden önce yapılmamalı aksi halde hata verebiliyor (bizzat yaşadım). Sistemi yeniden başlattım.
PLUGİN KURULUMU ve AYARLARI
İlk önce rahat kurulum yapmak için SoftwareManager'i kurmamız gerkli onun için İndirilebilir eklentiler-systemplugins altında SoftwareManager'e gelip ok diyoruz sırası ile kurulum yapılıp ve işlem bitti ibaresinden sonra ok diyoruz ve çıkıyoruz.
Daha sonra Menü-Eklentiler bölümüne gelip Eklentileri Yönet diyoruz ve Sistem kategorisi altında StartUpService ve Görüntü yönetimi altında videmode eklentilerini yüklüyoruz. Yükleme bitince stb yeniden başlatılıyor.
Videomode eklentisi cihaz açıldıgında bize görüntü ayarını yapmamızı istiyor ve ayarları DVI ille 1080i olarak seçildi.
Görüntü ayarları için Menü-Kurulum-Sistem>Ses/Görüntü ayarları bölümüne girilip 4:3 içeriği ile 16:9 içeriği Just Scale
olarak ayarlandı Tamam butonu ile değişiklikler kaydedildi.
Daha sonra indirebilinen eklentilerden sistem kategorisi içinde Hotplug, PermanentClock, PositionerSetup, Satfinder,Setpasswd, VideoEnckancment, Yazılım kategorisi altında VlcPlayer, Çoklu ortam kategorisi altında Autoresolution, MyTube, SimpleRSS, VirtualZap, WeatherPlugin, YouTubePlayer seçilip kuruldu ve yeniden stb başlatıldı.
Daha sonra ilave eklentiler telnet ile kuruldu. Yüklenecek eklentiler ftp ile cihzın tmp klasörüne atıldı izinler 777 olacak şekilde ayarlandı. Yükleme için başlat çalıştır ( telnet 192.168.X.X ) yazıp enter'e basıyoruz. Açılan dos ekranından login kısmına: root - password: dreambox yazıyoruz. Daha sonra cd /tmp yazıyoruz ve enter'e basıp ve tmp klasörüne giriyoruz ve ipkg install /tmp/*.ipk yazıp tmp klasöründeki tüm eklentileri kuruluyoruz.
Hacksat-k e y-downloader için kurum dosyası daha sonra ftp den tmp ye atılıp telnetden ( export MALLOC_CHECK_=0
ipkg install -force-overwrite /tmp/*hacksat içinyüklü on dosya ismi*.ipk ) komutu verilp kurulur.
Kululan eklentiler: bouquetsprotection_0.2-rc1, buyukbangpanel_1.3.2, enhancedmoviecenter_3.0.0, enigma2-skin-hdglass16_6.53_all, extensions-appletrailer, extensions-dreamexplorer_7.3, extensions-nstreamplayer-v0_4, glasssysutil_5.11_all, multiquickbutton-vu_2.7.11-r2_mipsel, subtitleplayer_3.18_mipsel, Transmission-2.50b1-Enigma-2, tspanel_6.4, Turkuazpanel_0.6.3, hacksat-***-downloader-e2_1.1-30102010_mipsel yüklendi.
Cam glasssysutil den yüklendi.
TUŞ ATAMALARI
Kırmızı Kısa InfoBar Record (Kayıt)
Kırmızı Uzun Atanmadı
Yeşil Kısa Plugin browser (Eklenti Listesi)
Yeşil Uzun Atanmadı
Sarı Kısa Turkuaz Panel
Sarı Uzun VirtualZap
Mavi Kısa GlassUnivCam Manager
Mavi Uzun Extention Selection (Giriş)
RESİMLER
:tflag::tflag:
Not: Düzenlemede Hdd mount işlemi aktif hale getirildi.
Konu biraz alıntı biraz çaılntı oldu ama kimse kusuruma bakmaz inşallah :)
Düzenleyen ferhat2160 : 11-09-2012 at 13:24
Hayirli olsun Ellerine saglik :ok:
(fotolari zoomlama imkanimiz var mi?)
Elinize sağlık...
emeğine teşekkürler.herşeyin bir başlangıcı vardır..sevgiler..
elinizze sağlık
sağolun teşekkür ederim.
Düzenleyen ferhat2160 : 11-09-2012 at 13:26
Eline sağlık usta.
eline sağlık orjinal imajada backup verilmesi sevindirici
eline sağlık saygılar
Ferhat çalışmalarınızın devamını dilerim :wave:
eline sağlık ferhat kardeşim
Teşekkürler.
işlerden vakit buldukça (biraz zor ama) yeni yedek image ler hazırlamaya çalışacağım.
Bu imajın çoğu özelliğini çözdüm fakat usbden kanal listesini bir türlü atamadım.
Diğer backup yada imajlara Turkuaz Panel yedeklemeden setting atılıyor fakat dediğim gibi orjinal imajlarda bire yerde kurmadığımız bir eklenti olması ihtimali yüksek sanırım.Bu backupa yine turkuaz panelden ccam,picon ve eklenti yedekleme atılıyor.Sadece setting atılmıyor.Zamanım olsa onuda bulurumda malumunuz okullar açıldı 1.sınıflar bizi epey yoruyor.Yinede ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Turkuaz panel hdd ye kanal setting alıyor ama usb yi görmüyor malesef.
Kardeşim emeğine sağlık, uğraşmış , emek vermiş ve de paylaşıyorsun bizden de ancak kuru teşekkür etmek düşüyor, kabul edersin umarım, gönül ister ki bende paylaşım yapayım ama henüz o seviyeye ulaşamadım...:lemo:
turkuaz panelde bu aralar sorun var galiba