Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 20 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: İmajların hangisi wireless bağlanabiliyor, hangisi bağlanamıyor..

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    İmajların hangisi wireless bağlanabiliyor, hangisi bağlanamıyor..



    Merhaba,

    Wireless (kablosuz) bağlantı kullananlar için bu konuyu genel bilgi için oluşturalım istiyorum..
    Ben, denedikçe burayı güncelleyeceğim..

    Kablosuz bağlantı yapabilen imajlar ;
    Newnigma (ayrıca cccam, kaymap neutrino, start channel selector v.s. içerinde hazır olarak geliyor)
    EDG Nemesis
    DDD-Dreambox
    Merlin
    Experimental
    gp3

    Kablosuz bağlantı yapamayan imajlar ;
    Pli - Kablosuz ağ şifre girme ekranı yok. Girilemiyor..
    AAF - Kablosuz ağ şifre girme ekranı yok. Girilemiyor..
    Dream Elite - Kablosuz ağ bölümüne girmiyor bile, yeşil ekran çıkıyor

    Not : BA ile yapılmıştır denemeler..
    Düzenleyen Ugur31 : 21-12-2012 at 10:54

  2. #2
    New Member
    Giriş Tarihi
    28-10-2009
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    14
    Üye No
    511661

    ben de Nemesis2-6-dm800se-SVN-110r0-ramiMAHER ile wifi bağlanıyorum

  3. #3
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Mesajlar
    831
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1176

    dream elite de problem yok
    ama oozoon bağlanmıyo..

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi memoli55 Mesajı Göster
    dream elite de problem yok
    ama oozoon bağlanmıyo..
    Dream Elit'de şifre girme bölümü çıkmıyor. Siz nasıl bağlandınız ?

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    Pli ile wireles bağlanabilen var mı arkadaşlar, şifre girme ekranı gelmiyor bende

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    Bu forumda son zamanlarda neredeyse hiçbir soruya cevap verilmez oldu :(

  7. #7
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    27-10-2009
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    770
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    511604

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Ugur31 Mesajı Göster
    Bu forumda son zamanlarda neredeyse hiçbir soruya cevap verilmez oldu :(
    dreamboxlarda imajların çoğu wifi ile bağlantıyı desteklemediği veya sorunlu olarak yarım yamalak desteklediği için çoğu kişi wifi den uzak duruyor.çünkü kurması zahmetli ve sık sık kendini resetlediği için pek tutulmayan bir yöntemdir.haliyle cevap veren olmayabiliyor.kablosuz en sağlam yöntem accesspoint kullanmaktır.

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    04-02-2004
    Mekan
    47 Mardin
    Mesajlar
    530
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1679

    Merlin-3-Sunray sr4-2012-04-07-sim2-ssl84b-by sat4fun
    Nemesis2.5-dm800se-e2-OE(1.6)-SVN(105r4)-BackUp-By Ferret-e3 #ssl84b.nfi
    gp3-dm800se-3-2-4-ramiMAHER
    ben yukarda olan yazılımlar denedim DM800se baglantı ve sifre girmed sorun cıkarmadı

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi coolmeen Mesajı Göster
    dreamboxlarda imajların çoğu wifi ile bağlantıyı desteklemediği veya sorunlu olarak yarım yamalak desteklediği için çoğu kişi wifi den uzak duruyor.çünkü kurması zahmetli ve sık sık kendini resetlediği için pek tutulmayan bir yöntemdir.haliyle cevap veren olmayabiliyor.kablosuz en sağlam yöntem accesspoint kullanmaktır.
    Ben Nemesis ve Newnigma'da hiç sorunsuz kullanıyorum wireless bağlantıyı.. Benim bağlantı yapamayıp, başka arkadaşların yaptığı imajlar olmuştu, nasıl olduğunu aklım almadı tabi bu durumu.. O yüzden sormuştum, PLI'de de böyle bir durum olabilir mi diye..

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bilalo Mesajı Göster
    Merlin-3-Sunray sr4-2012-04-07-sim2-ssl84b-by sat4fun
    Nemesis2.5-dm800se-e2-OE(1.6)-SVN(105r4)-BackUp-By Ferret-e3 #ssl84b.nfi
    gp3-dm800se-3-2-4-ramiMAHER
    ben yukarda olan yazılımlar denedim DM800se baglantı ve sifre girmed sorun cıkarmadı
    gp3'ü ilk mesaja ekledim. Diğer ikisi zaten listede vardı..

  11. #11
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    35
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    322815

    Şimdiye kadar hiçbir imajla kablosuz bağlanamadım

    bir tek bu son yayınlanan gp3 3.2.4 Rami maher imajla bağlandım :ok:


  12. #12
    Member
    Giriş Tarihi
    08-08-2005
    Mekan
    26 Eskişehir
    Yaş
    44
    Mesajlar
    233
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    123587

    peki kablosuz bağlnmak için hangi usb adaptör kullanıyorsunuz?

  13. #13
    Average Member
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    46 Kahramanmaraş
    Mesajlar
    316
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    5110

    newenigma2 sorunsuz kullanmaktayım

  14. #14
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    04-04-2012
    Mekan
    38 Kayseri
    Mesajlar
    318
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    577980

    aslında her image da çalışması lazım

    bu konuyu sayın @erd_eru detaylı olarak irdelemişti ve çalışmayan bazı image larda çalıştırdığını beyan etmişti

    bir dosya var ve o dosyayı çalışan image a göre ilgili klasörlere atmak gerekiyor diye hatırlıyorum

    dolayısı ile kullandığı image da çalıştıramayanlar, @erd_eru dan destek alabilirler

    yada sayın @erd_eru yapılacak işlemin incelikleri buradan anlatabilirse herkese kolaylık olur

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-06-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    2,814
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    16540

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi sarpinya Mesajı Göster
    aslında her image da çalışması lazım
    bu konuyu sayın @erd_eru detaylı olarak irdelemişti ve çalışmayan bazı image larda çalıştırdığını beyan etmişti
    bir dosya var ve o dosyayı çalışan image a göre ilgili klasörlere atmak gerekiyor diye hatırlıyorum
    dolayısı ile kullandığı image da çalıştıramayanlar, @erd_eru dan destek alabilirler
    yada sayın @erd_eru yapılacak işlemin incelikleri buradan anlatabilirse herkese kolaylık olur
    Kısaca anlatayım. Kullandığım dreambox 2.10 simli klon DM800 HD SE
    3-4 farklı kablosuz adaptör denedim. En sonunda
    Netmaster WN-150U 150 Mbps 11n Harici 3 dBi Anten Kablosuz Adaptör

    ile aşağıdaki imajlarla iyi sonuç aldım.

    GP3-dm800se-3-2-4-rami_13-11-12b
    BlackHole-1-7-r1a-dm800se-ramiMAHER
    Dream-Elite-3-0-dm800se-Ver-010r5-ramiMAHER
    Sat4Fun+GP3-DM800SE_SIM2-SSL84B
    Merlin-3-dm800se-20120407-Sim20.1.84b.riyad66
    Nemesis2-6-dm800se-SVN-107r5-ramiMAHER
    newnigma2-dm800se-v3-3-2-ramiMAHER
    TSimage-1.1-dm800se-sim2-ssl84-twinpro-deluxe
    allrussian-dm800se-02.01.2011
    CVS-GP3.05.2012_2012-06-03

    Bu imajları aynı isimle yazıp google da aratın.
    Kurulumu yaptıktan sonra "ağ bağlantı" seçeneklerini sorduğunda wireless bağlantıyı seçip
    DHPC yi etkin kılın.

    Burada önemli olan imajın yanısıra kullandığınız dreambox ya da başka bir marka cihazın donanım özelliklerinin, tıpkı USB den bağladığınız
    harici disklerde olduğu gibi taktığınız cihazın donanım yapısıyla uyuşmasıdır.

    Daha da açarsam, benim kullandığım cihazın ağ bağlantısı 11n bağlantı protokolü ile çalışan modem ve
    kablosuz adaptörlerle uyumlu. Kendi cihazınızın bağlantı özelliklerine bakın. Uygunsa sizde de çalışır.
    Sorusu olan varsa buradan sorsun.

    Cihazın resmi aşağıda:

    Düzenleyen erd_eru : 04-01-2013 at 14:17 Sebep: imla

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    13-01-2005
    Mekan
    41 Kocaeli
    Yaş
    55
    Mesajlar
    897
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    61862

    Pli hariç tüm imajlarda wifi çalıştırdım.

  17. #17
    Average Member
    Giriş Tarihi
    30-03-2006
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    39
    Mesajlar
    481
    Üye No
    203111

    bende masaüstü pcde kullandığım everest marka iki antenli kablosuz wlan aparatı var.newnigma2 imaj yüklü dm800hdse sim 2.10 dreambox cihaza takıp, cihazı fişten kapatıp açıyorum. yüklenmiyor. acaba bu modemin driverini flashxp den deram e bağlanıp yükleyebilir miyim?

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-06-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    2,814
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    16540

    Deneyin belki olur ama ben de yukarıdaki kablosuz adaptörü alırken bir tane de Everest'in küçük boyutlu
    adaptöründen almıştım. Bende de bağlanmayınca iade edip bir Netmaster daha getirtmiştim.
    Düzenleyen erd_eru : 08-01-2013 at 11:35

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2008
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,240
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    470162

    Benim kullandığım wireless adaptör Everest ZC-WL0123 modeli..

    @erd_eru, açıklamalar için teşekkürler.. Açıklamalarından anlamadaığım tek konu şu, benim kullandığım adaptör, bir kaç imajda çalışıyorsa, neden diğer birkaç imajda çalışmıyor ? Yani, adaptörün cihazım ile uyum sorunu yok ki bazı imajlada çalışıyor.

    Bu durumda sorun, adaptörden çok (eğer en az bir imajda çalışıyorsa tabi o adaptör) imaj ile ilgili olmuyor mu ?

  20. #20
    Average Member
    Giriş Tarihi
    30-03-2006
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    41
    Mesajlar
    370
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    202975

    aslında modelin bir önemi yok. onemli olan chipseti. uyumlu chipset olduktan sonra hepsi çalışır. 3070 2870 ralinkin chipleri uyumlu.


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı