//-------------------------------/--
-PİL+ --------------------MOTOR+/
Arkadaşlar bildiğimiz pil ile motoru bağlayınca devre çalışıyor peki motorun ucuna pervane taksak mot kendi dönse pile gelen kabloları bir miktar suya bağlasak su ısıtıcı gibi basit birşey yapabilir miyiz?
Düzenleyen Skyne : 29-08-2012 at 20:54
kardeş şema yüklicektim ama 10 msj yazmak lazımmış akşam şema resmini yüklerim
bir tane bisiklet dinomosu al sorununu böyle çöz ancak bir kaşık su ıstırsın haberin olsun .
Benim demek istediğim pil ile motoru seri bağlarsak motor çalışır peki pili kaldırsak moturu rüzgar gücü ile döndürsek motor enerji üretir mi?YANİ terside doğrumudur?
Evladim, ilk yapacagin is ruzgarla elektrik uretip 12volt 55wat'lik ampulu yakmak bunu basarirsan suyunuda isitabilirsin.tabiiki en az 1000-2000 tl masrafi gozden cikarirsan oyle uzaktan kumandali model oyuncak araba motoru,9 voltluk pil'le ,10-15cm'likpervaneyle uc bes liraya falan olmaz.
doğru akım motorları (pil ile çalışanlar) ucuna pervane takıp döndürüldüğünde elektrik üretirler. Basit bir örnek ile 3 voltluk 0,5 mA lık bir motor 600 devirlik ise o motordan 1,5 volt 0,5 mA almak için motoru dakikada 600 devirden fazla çevirmen gerekiyor. Bu motorun ucuna kablo koyup kablo ile resistansa elektrik vererek su ısıtabilirsin. Suyun miktarı, sıcaklık artışı miktarı ve süre tamamen sisteme bağlıdır. Uzaktan kumandalı araba motoru ile bir litre suyu bir derece ısıtman için gereken süreyi hesaplamaya bile değmez.