Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 11 mesajdan 1 ile 11 arası

Konu: Karpuz Kabuğundan Tatlı Yaptılar,,,,,,,,,,

  1. #1
    Supervisor
    Giriş Tarihi
    28-04-2006
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    51
    Mesajlar
    14,587
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    211683

    New Icon26 Karpuz Kabuğundan Tatlı Yaptılar,,,,,,,,,,



    Denizli'de 74 yıllık tatlı ve şekerleme firması olan Hacı Şerif, karpuz kabuğundan tatlı üretti.








    'de 74 yıllık tatlı ve şekerleme firması olan Hacı Şerif, karpuz kabuğundan tatlı üretti. Firma sahibi Necip Helvacı, çöpe atılan karpuz kabuklarını tatlı haline getirip, ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.
    Patlıcan, ceviz, incir, domates, kabak, kestane, mantar, hurma gibi 200 çeşit üründen tatlı üreten Hacı Şerif firması çöpe atılan karpuz kabuğundan tatlı üretti. 2 hafta önce karpuz tatlısını ürettiklerini ve satışa başladıklarını belirten firma sahibi Necip Helvacı, hafif bir tatlı olması nedeniyle tutulduğunu söyledi. Helvacı, "Birgün karpuz yerken, aklıma tatlısı yapılır mı diye fikir geldi. Kabuğun yeşil kısmını ayırdıktan sonra beyaz kısmını ince ince doğrayıp tatlı yaptık. Müşterilerde çok beğendi. Kalın kabuklu karpuzlardan daha güzel ürünler elde ediyoruz. İnce olunca eriyip gidiyor" dedi.
    Günde 100 kilogram civarında yaptıkları karpuz kabuğu tatlısını kilosu 20 liradan sattıklarını ifade eden Helvacı, tatlının hemen tükendiğini belirtti.
    -----KUTU-----
    KARPUZ KABUĞU TATLISI TARİFİ
    Karpuzun dış yeşil kabuğu kazınır. Kalan beyaz kısmı küçük küçük doğradıktan sonra kireç suyunda 2 saat dinlendirilir. Bir bardak suya 3 bardak şeker olacak şekilde ağda katılır. Şerbetin içine isteğe göre tarçın da eklenebilir. Orta ateşte 1,5 saat kadar şerbetle kaynatılır. -

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    25-05-2008
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    4,196
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    434617

    Sen bari yapma başkan..:love: .Konya'da 30 yıldır evlerde yapılır.Kireç söndürmek zahmetli olduğundan İnşaatların kireç söndürme kuyularından bekçiye 1 paket bafra verir kireç alrdık. Birinci sigarasına yüzeyden.. Bafra sigarasına ise kaymağından verirdi.
    Su kabağından yapılan tatlının aynısıdır yapımı.. şeffaflaşıncaya kadar kaynayacak ömli şartı bu.

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    38,683
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    466830

    Pekmez kaynatacaklar pekmez içindede yapmayı deneyebilir.Zira kabak tatlısı bu şekildede yapılır.

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    01-03-2009
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2,132
    Üye No
    483227

    benim bildiğim kadarıyla kabuğundan turşuda yapmaya başladılar bu da yeni hamlesi

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    25-05-2008
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    4,196
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    434617

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi nigdeli29 Mesajı Göster
    Pekmez kaynatacaklar pekmez içindede yapmayı deneyebilir.Zira kabak tatlısı bu şekildede yapılır.
    Vay anam... dut yaprağıyla pekmez köpüğü yemek ta 40 yıl öncede kaldı,ama arşiden hala silinmemiş.:smiles34:

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    01-05-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,890
    Üye No
    12630

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi baskan_42 Mesajı Göster
    Denizli'de 74 yıllık tatlı ve şekerleme firması olan Hacı Şerif, karpuz kabuğundan tatlı üretti.








    'de 74 yıllık tatlı ve şekerleme firması olan Hacı Şerif, karpuz kabuğundan tatlı üretti. Firma sahibi Necip Helvacı, çöpe atılan karpuz kabuklarını tatlı haline getirip, ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.
    Patlıcan, ceviz, incir, domates, kabak, kestane, mantar, hurma gibi 200 çeşit üründen tatlı üreten Hacı Şerif firması çöpe atılan karpuz kabuğundan tatlı üretti. 2 hafta önce karpuz tatlısını ürettiklerini ve satışa başladıklarını belirten firma sahibi Necip Helvacı, hafif bir tatlı olması nedeniyle tutulduğunu söyledi. Helvacı, "Birgün karpuz yerken, aklıma tatlısı yapılır mı diye fikir geldi. Kabuğun yeşil kısmını ayırdıktan sonra beyaz kısmını ince ince doğrayıp tatlı yaptık. Müşterilerde çok beğendi. Kalın kabuklu karpuzlardan daha güzel ürünler elde ediyoruz. İnce olunca eriyip gidiyor" dedi.
    Günde 100 kilogram civarında yaptıkları karpuz kabuğu tatlısını kilosu 20 liradan sattıklarını ifade eden Helvacı, tatlının hemen tükendiğini belirtti.
    -----KUTU-----
    KARPUZ KABUĞU TATLISI TARİFİ
    Karpuzun dış yeşil kabuğu kazınır. Kalan beyaz kısmı küçük küçük doğradıktan sonra kireç suyunda 2 saat dinlendirilir. Bir bardak suya 3 bardak şeker olacak şekilde ağda katılır. Şerbetin içine isteğe göre tarçın da eklenebilir. Orta ateşte 1,5 saat kadar şerbetle kaynatılır. -
    benim bildiğim sönmüş kireçte iki ya da üç tur bekletiliyordu. her seferinde de iyice yıkanıp temizleniyordu suyla.

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    01-05-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,890
    Üye No
    12630

    hatta patlıcan vb. tatlı olmayan kimi sebze çeşitlerinden reçel yapmak için de aynı yöntem kullanılıyor.

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    25-05-2008
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    4,196
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    434617

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi rambo34 Mesajı Göster
    benim bildiğim sönmüş kireçte iki ya da üç tur bekletiliyordu. her seferinde de iyice yıkanıp temizleniyordu suyla.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi rambo34 Mesajı Göster
    hatta patlıcan vb. tatlı olmayan kimi sebze çeşitlerinden reçel yapmak için de aynı yöntem kullanılıyor.
    Aynen... kireçten çıkartılınca kuru tülbente konup suyu nemi alınıyordu.

    Patlıcanı da biliyorum ama Bardacık Domatesiyle yapılanı da harikadır.:Smilies37:

  9. #9
    Supervisor
    Giriş Tarihi
    28-04-2006
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    51
    Mesajlar
    14,587
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    211683

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi By-pass Mesajı Göster
    Sen bari yapma başkan..:love: .Konya'da 30 yıldır evlerde yapılır.Kireç söndürmek zahmetli olduğundan İnşaatların kireç söndürme kuyularından bekçiye 1 paket bafra verir kireç alrdık. Birinci sigarasına yüzeyden.. Bafra sigarasına ise kaymağından verirdi.
    Su kabağından yapılan tatlının aynısıdır yapımı.. şeffaflaşıncaya kadar kaynayacak ömli şartı bu.
    Abi hiç aklıma gelmemişti:)

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    25-05-2008
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    4,196
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    434617

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi baskan_42 Mesajı Göster
    Abi hiç aklıma gelmemişti:)
    Evet... hatırladın bak sizin evde de yapılıyordu değil mi..?

  11. #11
    Supervisor
    Giriş Tarihi
    28-04-2006
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    51
    Mesajlar
    14,587
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    211683

    Aynen baba


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı